Įkraunama...
Įkraunama...

Skrydis lėktuvu pirmą kartą

QUOTE(MichGirl @ 2010 08 12, 21:21)
jau geriau tada McDonaldas oro uoste koks  biggrin.gif 

Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2010 08 13, 00:21)
nu nemanau, kad cia sekmes dalykas. paprasciausiai pries n valandu gaminti paskui uzsaldyti ir vel sildyti patiekalai man susizavejimo nekelia ir siaip, o ir skoniu nesuzavejo savo ne karto - prastoj kavinukej kokioj ir tai paprastai skaniau buna smile.gif

nematau skirtumo tarp oro uosto Macdonaldo ir uzsaldyto maisto atsildomo ir pasildyto lektuve cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 14, 08:57)
Papildyta:

nematau skirtumo tarp oro uosto Macdonaldo ir uzsaldyto maisto  atsildomo ir pasildyto lektuve cool.gif

o as matau, man Makdake skaniau, dabar pradesit kabinetis ir prie mano skonio receptoriu.?. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zozicka @ 2010 08 14, 04:42)
kartoju draudziami MASTER CARD ir VISA turetojai, bei kartu keliaujantys seimos nariai. pries kelione pasidariau korteles banke ir gavau visa lapa su draudziamu ivykiu aprasymu,todel papildomai draustis nereikejo.Pasiteiraukite banke arba nord dnb puslapyje rasite info apie sias korteles smile.gif
Papildyta:

o cia
http://www.dnbnord.l...d-visa-classic/

korteles isduoda skirtingi bankai, tai turi ir skirtingas salygas. Todel tikrai ne kiekviena VISA ir ne kiekviena MASTERCARD (net tam paciam banke ne kiekviena VISA ar MC ta turi, gi korteliu visokiu yra irgi) turi automatishkus kelioniu draudimus. Puiku, kad jus tokia gavot - bet tai nera kazkoks standartas, galiojantis visoms VISA ar MC kreditinems.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 08 14, 17:52)
o as matau, man Makdake skaniau, dabar pradesit kabinetis ir prie mano skonio receptoriu.?.  doh.gif
Papildyta:

ne apie skonio receptorius kalbejau,bet apie maisto kokybe,kad ji abiejuose vietose nesiskiria 4u.gif
Atsakyti
sveikutes. ruosiuosi kelionei i anglija pas vyra. isvykstu visam laikui. todel norisi kuo daugiau visko issiskraidinti blush2.gif todel turiu daugybe visokiu klausimeliu. busiu labai dekinga jei man i juos atsakysit

noreciau su savimi issiskraidinti ir leliuko manieza, ad anglijoj nereiketu rupintis ir pirkti kito. ar galimas tox variantas? as galvoju gal ji kaip registruota bagaza priduoti? kaip manot?

o rankiniam bagaze galima veztis bet ka? nu kad astriu ir isokiu kitokiu "pavojingu" daiktu negalima. bet siaip tarkim drabuzei, zaislai vaikams ir t.t.

o vaikams kur perkant bilieta virs 2 m tai ir 10 kg rankinis bagazas priklauso? pas mane bus beveik 3 m ir 7 m mergytes

mano ir vaikuciu pavardes yra skirtingos. neprikibs del to orouoste? o gal geriau su savimi tureti ne tik pasus, bet ir gimimo liudijimus? g.gif (siaip liudijimai siuo metu anglijoj pas teti)

gal kam yra teke palikti savo automobili 4 parom saugojimo aiksteleje? nes kartu skrenda mano mama kuri po 4 dienu vel sugris i lt. tai planuoja vaziuoti su savo masiniuku, kad nereiketu nieko samdytis. tai prase pasiklausti kiek mazdaug kainuotu masiniuko saugojimas aiksteleje tas 4 paras.

ir dar toks vienas klausimelis del vezimelio. yra teke matyt kaip mamos eina su vezimais i ta ilaipinimo sale kiek suprantu blush2.gif tai paskui kur jos tuos vezimus padeda lipdamos i lektuva? ir nepamenu ar buvo mineta ar ne todel da pasitikslinsiu. ar reikalinga kazkokia papildoma registracija vezimeliui?
Atsakyti

QUOTE(Latimerija. @ 2010 08 15, 06:49)
1. noreciau su savimi issiskraidinti ir leliuko manieza, ad anglijoj nereiketu rupintis ir pirkti kito. ar galimas tox variantas? as galvoju gal ji kaip registruota bagaza priduoti? kaip manot?

2. o rankiniam bagaze galima veztis bet ka? nu kad astriu ir isokiu kitokiu "pavojingu" daiktu negalima. bet siaip tarkim drabuzei, zaislai vaikams ir t.t.

3. o vaikams kur perkant bilieta virs 2 m tai ir 10 kg rankinis bagazas priklauso? pas mane bus beveik 3 m ir 7 m mergytes

4. ir dar toks vienas klausimelis del vezimelio. yra teke matyt kaip mamos eina su vezimais i ta ilaipinimo sale kiek suprantu blush2.gif tai paskui kur jos tuos vezimus padeda lipdamos i lektuva? ir nepamenu ar buvo mineta ar ne todel da pasitikslinsiu. ar reikalinga kazkokia papildoma registracija vezimeliui?

1. tai tik i registruota priduoti, kaip gi kitaip. Ziurekit, kad atitiktu ismatavimu reikalavimus, nes jei jis pvz per ilgas, tai teks primoket kaip uz nestandartini bagaza.

2. skysciams dar apsribojimai yra i rankini bagaza, visi skysciai turi but po maziau nei 100ml ir supakuoti i permatoma maiseli.

3. tokio amziaus vaikai jau turi atskiras vietas lektuve taip kad ir atskira bagaz tuo paciu. kiek jo priklauso, paziurekit konkreciu avialiniju puslapiuose.

4. taip vezimuka, galima imti iki lektuvo. uzregistruosit kartu su visu kitu bagazu kai atvyksit i oro uosta.
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 08 15, 02:28)
ne apie skonio receptorius kalbejau,bet apie maisto kokybe,kad ji abiejuose vietose nesiskiria 4u.gif

visgi bent is higienos puses apie makdakinio maisto paruosima tiek dalykeliu neislinde iki siol, kiek apie "lektuvinio" maisto:

http://www.nydailyne...that_make_.html

http://travel.usatod...food28_ST_N.htm

skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*charite* @ 2010 08 08, 18:48)
Gal yra buvusių Kopenhagos ar Barselonos oro uostose??  g.gif ar nėra labai painių koridorių kur pasiklysčiau?? surrender.gif  biggrin.gif

Abu visai normalūs, svarbu tik atidžiai užrašus skaityt.

QUOTE(grange @ 2010 08 14, 12:03)
bet su bagažo vėlavimu tai neamanu kad gautum ką nors, sveikatos tai gal  g.gif

Kai kurios avialinijos duoda "emergency pack" su šiek tiek kosmetikos, marškinėliais pan. Bet dažniausiai tokie būna tik tarpžemyniniuose skrydžiuose ir/arba verslo klasėj.

QUOTE(MichGirl @ 2010 08 15, 16:51)
visgi bent is higienos puses apie makdakinio maisto paruosima tiek dalykeliu neislinde iki siol, kiek apie "lektuvinio" maisto:

http://www.nydailyne...that_make_.html

http://travel.usatod...food28_ST_N.htm

skanaus smile.gif

gal US taip, bet manau Europoj viską labiau kontroliuoja, kas su maistu susiję. Beje neseniai teko Thomas Cook skristi, tai girdėjau, kad jų maistas geriausias iš visų avialinijų. Visai nieko iš tiesų buvo, pagal skonį atrodė tikrai šviežias, išskyrus desertą (kitos įmonės gamintas ir pilnas E).
Dar vienas man patinkantys dalykas yra Airbaltic lėktuvuose sumuštinis su lašiša. Labai gerai suderinta viskas. Ir kaina normali (bet aš Danijoj gyvenu, neklausykit manęs tongue.gif).
Atsakyti
Mane "pradziugino " naujiena,kad Lietuvos muitine papildomai, atskridus i Lietuvos aerouosta, reikalauja sumoketi uz antra lagamina.Skrendu is JAV ir mano vezejas leidzia pasiimti du lagaminus po 23 kg.Taip ir biliete irasyta,bet sako,kad muitinei Lietuvoje tai ne motais. Kas turi praktines patirties,gal susidurete su tuo ,pasidalinkite mintimis.
Atsakyti
QUOTE(Balta balta @ 2010 08 15, 12:40)
gal US taip, bet manau Europoj viską labiau kontroliuoja, kas su maistu susiję.

taip taip - cia kontroles nera, o Europoj viskas kontroliuojama smile.gif JAV skrydziuose siaip net nemaitina jeigu ka jau senokai, net uz pinigus retai kada sumushtini koki gali gaut, paprastai tik uzkandeliu pakuote kokia ir tiek : riesutai, javainiai, cipsai, sausainiai kokia. Kalba eina apie ilgus tarptautinius reisus ir sie tiekejai butent yra pagrindiniai avialiniju pasaulyje, taigi nesvarbu JAV, EU ar Azija smile.gif Tas LSG net ne JAV kompanija, o vokieciu, kuri operuoja beje ir Vilniuj ir Taline ir Rygoj ir daugumoj kitu Europos oro uostu smile.gif

QUOTE(DEIMUTE @ 2010 08 15, 12:54)
Mane "pradziugino " naujiena,kad Lietuvos muitine papildomai, atskridus i Lietuvos aerouosta,  reikalauja sumoketi uz antra lagamina.Skrendu is JAV ir mano vezejas leidzia pasiimti du lagaminus po 23 kg.Taip ir biliete irasyta,bet sako,kad muitinei Lietuvoje tai ne motais. Kas turi praktines patirties,gal susidurete su tuo ,pasidalinkite mintimis.

Nu va.. sakau pletkai sklinda zaibo greiciu... sita is kitos temos cia atneset, moterishke kur sita dalyka parase nera ne karto nuo savo isvykimo is LT i ja dar grizus, o raso apie tai ka reguliuoja LT muitine pro ja einant oro uoste biggrin.gif Taip tikrai nera, niekada nebuvo ir to niekada nebus. Ne vienoj pasaulio saly muitines nereguliuoja kiek lagaminu zmogus gali isivezti nei lektuvu keliaujant nei automobiliu nei laivu. Nu pagalvokit logishkai siek tiek, pries panikuojant del kazkieno "pastebejimu" tokiu smile.gif Muitinei rupi tik ka tu tuose lagaminuose turi (ir vienus patikrina, kitu ne), o ne kiek lagaminu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 15 rugpjūčio 2010 - 23:06
QUOTE(MichGirl @ 2010 08 15, 23:59)
Nu va.. sakau pletkai sklinda zaibo greiciu... sita is kitos temos cia atneset, moterishke kur sita dalyka parase nera ne karto nuo savo isvykimo is LT i ja dar grizus, o raso apie tai ka reguliuoja LT muitine pro ja einant oro uoste  biggrin.gif  Taip tikrai nera, niekada nebuvo ir to niekada nebus. Ne vienoj pasaulio saly muitines nereguliuoja kiek lagaminu zmogus gali isivezti nei lektuvu keliaujant nei automobiliu nei laivu. Nu pagalvokit logishkai siek tiek, pries panikuojant del kazkieno "pastebejimu" tokiu  smile.gif Muitinei rupi tik ka tu tuose lagaminuose turi (ir vienus patikrina, kitu ne), o ne kiek lagaminu smile.gif

Nu as irgi tvirtai nepatikejau ta zinia,bet galvoju ,kad is lietuviu visko gali tiketis, krize,sunkus gyvenimas,tai prigalvoja nauju mokesciu ir nauju taisykliu.
Jau niekuo nesistebiu-reikes grizus PSD mokesti susitvarkyti,nes neissiregistravau isvaziuodama,tai bus prikapseje valstybei rinkliavos.
Atsakyti
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 08 15, 18:59)
Nu as irgi tvirtai nepatikejau ta zinia,bet galvoju ,kad is lietuviu visko gali tiketis, krize,sunkus gyvenimas,tai prigalvoja nauju mokesciu ir nauju taisykliu.
Jau niekuo nesistebiu-reikes grizus PSD mokesti susitvarkyti,nes neissiregistravau isvaziuodama,tai bus prikapseje valstybei rinkliavos.

issideklaruoti gali ir nebudama LT, ambasadose jie turi tas formas, uzpildai viena lapa paprasta su nauju adresu ir viskas smile.gif
Atsakyti
tai jus man zaliai da paaiskinkit 4u.gif blush2.gif vaiko vezimelis skaiciuojasi prie registruoto bagazo ar prie rankinio bagazo?

ir da klausimelis, per kiek laiko perkant bilietus internetu atsiuncia patvirtinima i el pasta kad jau bilietai uzsakyti? (vakar uzsisakem, bet dar nera patvirtinimu)
Atsakyti
QUOTE(Latimerija. @ 2010 08 16, 07:10)
tai jus man zaliai da paaiskinkit  4u.gif  blush2.gif  vaiko vezimelis skaiciuojasi prie registruoto bagazo ar prie rankinio bagazo?
ir da klausimelis, per kiek laiko perkant bilietus internetu atsiuncia patvirtinima i el pasta kad jau bilietai uzsakyti? (vakar uzsisakem, bet dar nera patvirtinimu)

atsiunte tuoj pat... o tinklapį buvo parašyta bilietas nesiskaito rezervuotas ar nupirktas kol negausit to patvirtinančio lapo į mailą....
Atsakyti