Įkraunama...
Įkraunama...

Skrydis lėktuvu pirmą kartą

QUOTE(keite @ 2010 03 11, 13:57)
Labukas, visiems patyrusiems keliautojams  smile.gif  As skrisiu pirma karta , todel ka pasiskaiciau forume kas galima, o ko ne visai pasimeciau ir jau nieko nebesusigaudau  doh.gif  Musu skrydis pirmyn Kaunas- Ryga- Hamburgas su Aribaltic. Grysim atgal turbut irgi situo marsrutu, na gal per Bremena tiesiogiai i Kauna su Ryanair, dar nenusipirkom atgal bilietu, todel nezinau. 
Siaip turim registruota viena bagaza ir dabar jau nezinau ka i ji galiu deti...pasirodo putas plaukams negalima, o tai standikli kazkoki plaukams galima t.y. skystis 200 gr? O sampuna, balzama, duso zele, aliejuka plaukams galima? O kaip su lauktuvem??? Ar galiu deti kokio Lietuvisko suktinio buteliuka 0,5 l ??? Dar labai domina kvepalu pirkimas duty free. Planuoju arba Rygos oro uosto duty free nusipirkti arba gryztant Hamburgo duty free. Tai sakykit kur man tuos kvepalus reiks deti, kur as juos galiu saugiai nestis? Pirksiu sau ir draugei po 100 ml kvepalu dar vaikams saldainiu ar kokiu smulkmenu, tai kur as juos galiu deti, i rankini bagaza? Kur tikrins mano pirkinius duty free pirktus? jei tarkim gryztant nusipirksiu viska Hamburgo duty free, tai Rygoje kur persesim i kita lektuva neprisikabins prie hamburge pirktu prekiu t.y. kvepalu??? ir dar, gal kaz zinote kaip kauno oro uosto duty free, kaip ten kveplau kainos?

mane tas irg domina. juk galima?
noriu isidet sampunu, aliejuku plaukams ir t.t. ten bus gana brangu unsure.gif
o kvepalus registruotam tai galima, kaip jau ne? daruge visadman parveza kvepalu is uzsienio..
Atsakyti
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 03 11, 14:05)
mane tas irg domina. juk galima?
noriu isidet sampunu, aliejuku plaukams ir t.t. ten bus gana brangu unsure.gif
o kvepalus registruotam tai galima, kaip jau ne? daruge visadman parveza kvepalu is uzsienio..

Bet, kad budami duty free mes neturesim registruoto bagazo, tik su savimi rankini bagaza... as vis tiek neikertu kas ir kur g.gif
registruotas bagazas tas kur ten max 20 kg po prisiregitravimo keliauja savo keliu, o mes einam savo keliu ar as gerai suprantu? O rankini bagaza ten kur max 8 kg nesames su savimi ar taip? Tai i ji galima deti duty free pirktas prekes? Ar neprisikabins lipant i lektuva, kad ten pvz 3 buteliukai kvepalu po 100 ml ar koks vyno butelis ar likerio prikti is duty free? Kazkokie maisiukai cia minimi permanomi 1 l talpos, tai ji reikia nestis atskirai rankoje ar kaip? Negalima duty free prekiu deti i rankini bagaza ar kaip? O jei pvz Kauno oro uoste nusipirktume ka nors, tai pvz Rygoj neprisikabins del kokio nors skystimelio? Kaip supratau Rygoj reikia laukti toje neutralioj zonoj.
Atsakyti
Duty Free pirktas prekes galite nestis rankiniame bagaze (:
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2010 03 11, 08:04)
Duty Free pirktas prekes galite nestis rankiniame bagaze (:

nevisada, jei persedimas kai buna reikia eiti per apsauga per naujo tai duty free ar ne vistiek neleis prasinesti. Pvz skrendi is JAV i Lietuva per Frankfurta - Frankfurte pro apsauga vel reiks eiti, ir jeigu JAV duty free esu nusipirkes alkoholio ar kvepalu po daugiau nei 100ml pakuotese tai deja ju nepraleis.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 03 12, 01:38)
nevisada, jei persedimas kai buna reikia eiti per apsauga per naujo tai duty free ar ne vistiek neleis prasinesti. Pvz skrendi is JAV i Lietuva per Frankfurta - Frankfurte pro apsauga vel reiks eiti, ir jeigu JAV duty free esu nusipirkes alkoholio ar kvepalu po daugiau nei 100ml pakuotese tai deja ju nepraleis.

Tai reiskia jeigu busiu pvz kvepalus nusipirkus po 100 ml tai praleis pro kontrole, o jei kokio gerimo 500 ml ar 700 ml, tai tuos teks atiduoti? Tik 100 ml ir maziau pro kotrole praleidzia? Kazkaip minejo, kad jei skrendi su persedimais, tai nereikia iseiti visai i lauka, ten kazkokia neutrali zona kur tos visos duty free buna reikia laukti kito skrydzio, ar ne (cia persedimo atveju) ?
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 03 08, 20:56)
Ir registruotam negalima?  g.gif  Niekad neturejau problemu, lagamine putos saugiai atskrisdavo, tik i rankini nesinesciau.

Pas mane buvo tokia situacija, kad visiškai nebuvo registruojamo bagažo:)...
Atsakyti
Sveiki, vasara zadu skristi i Turkija, arba Graikija (is esmes salys viena salia kitos,bet..) .
g.gif

bilietus nusipirksiu, bagaza namie susikrausiu, iki oro uosto nuves.. Kas toliau??
Labiausiai gazdina tai, kad reikes skristi su persedimu, ir baisu pasiklysti kitoj saly.. tikriausiai skrisiu iki frankfurto ir is ten i Turkija arba Graikija. Papasakokit kaip buna su tais persedimais, ar nepasimeta lagaminas? ir pan blink.gif
Idomu.
Juolabiau,kad vyksiu viena.. Tai sioks toks stresas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keite @ 2010 03 12, 04:19)
Tai reiskia jeigu busiu pvz kvepalus nusipirkus po 100 ml tai praleis pro kontrole, o jei kokio gerimo 500 ml ar 700 ml, tai tuos teks atiduoti? Tik 100 ml ir maziau pro kotrole praleidzia? Kazkaip minejo, kad jei skrendi su persedimais, tai nereikia iseiti visai i lauka, ten kazkokia neutrali zona kur tos visos duty free buna reikia laukti kito skrydzio, ar ne (cia persedimo atveju) ?

viskas priklauso nuo konkretaus marsruto, gali buti, kad neiseisi is neutralios zonos, gali buti, kad kito pasirinkimo nebus. turbut, kad vien sengeno erdvej skraidant nereiks vel pro jokias apsaugas eiti, bet atskridus is kitur tai taip.

QUOTE(journey @ 2010 03 12, 05:32)
Sveiki, vasara zadu skristi i Turkija, arba Graikija (is esmes salys viena salia kitos,bet..) .
g.gif

bilietus nusipirksiu, bagaza namie susikrausiu, iki oro uosto nuves.. Kas toliau??
Labiausiai gazdina tai, kad reikes skristi su persedimu, ir baisu pasiklysti kitoj saly.. tikriausiai skrisiu iki frankfurto ir is ten i Turkija arba Graikija. Papasakokit kaip buna su tais persedimais, ar nepasimeta lagaminas? ir pan  blink.gif
Idomu.
Juolabiau,kad vyksiu viena.. Tai sioks toks stresas  ax.gif

as visiems tokiems bijantiems duodu pavyzdi savo mamos, neskridus nuo savo labai ankstyvos jaunystes, viena diena eme ir pati viena su nuliu anglu kalbos ir dviem persedimais atsibelde pas mane i JAV. ir persedo be problemu ir kazkaip su JAV pasienieciais ir muitininkais susibendravo ir viska. Paskui kitus kartus skrendant jau visai atsilapaidavus buvo. Tai zodziu jei 60metu moteris, be kalbos ir tokiu ilgu marsrutu atskrido tai nuskrisi kur reikia ir tu smile.gif

persedimai buna paprastai, pasiziuri ant svieslentes, kurie vartai tavo busimam skrydziui ir eini link ju, o pazymeta jie labai aiskiai visada. nelabai skiriasi nuo kad ir lietuviskos traukiniu stoties pats principas, kur irgi pasiziuri kelinti begiai ir eini link ju wink.gif

Atsakyti
Laba diena,

As gal ir ne i tema, bet norejau pasidometi, kaip kovojate su ausu uzgulimu? Man ne tik ausis uzgula leidziantis lektuvu, bet taip stipriai galva skauda, kaktos srityje, kad atrodo isprotesiu nuo skausmo. Gal kokius vaistus naudojate? Ar cia man isvis vienai tik taip yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olyte @ 2010 03 14, 20:55)
Laba diena,

As gal ir ne i tema, bet norejau pasidometi, kaip kovojate su ausu uzgulimu? Man ne tik ausis uzgula leidziantis lektuvu, bet taip stipriai galva skauda, kaktos srityje, kad atrodo isprotesiu nuo skausmo. Gal kokius vaistus naudojate?  Ar cia man isvis vienai tik taip yra smile.gif

Ryk pastoviai seiles, kramtyk gumą, turėk po ranka buteliuką vandens ir pastoviai gurkšnok, neleisk kad ausys užgultu mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi yra tekę kentėt siaubingą ausų užgulimą, lygiai tokį patį, kaip olyte aprašė, atrodė, kad tūkstančiai adatų sminga į kaktą. doh.gif Bet čia buvo tik patį pirmą kartą, paskui viskas gerai. Ir tąkart man nepadėjo niekas - ir saldainius valgiau, ir šiaip seiles rijau. Kiek žinau, jeigu labai užgulė ausis ir blogai jautiesi, galima paprašyt stiuardesių, kad pagelbėtų, tai gal jos ir turi kokių vaistų g.gif
Atsakyti
Jo, aš pirmą kart kai skridau irgi žiaaauriai skaudėjo.. vos nežliumbiau..
Dabar viskas normaliai būna, ne kramtau gumą, nei seiles daug ryju ir neskauda (:
Priprantama matyt (:
Atsakyti