Įkraunama...
Įkraunama...

Skrydis lėktuvu pirmą kartą

o dar kvailas klausimas-lt, pasus dedat i rankini bagaza ar i atskira maza piniginyte, kuria kabinat gal ant kaklo?
beje, kiek nedeklaruojant, galima isivezti, parsivezti valiutos?
Atsakyti
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 03 07, 10:46)
o dar kvailas klausimas-lt, pasus dedat i rankini bagaza ar i atskira maza piniginyte, kuria kabinat gal ant kaklo?
beje, kiek nedeklaruojant, galima isivezti, parsivezti  valiutos?

pasa dedu i kompo rankine smile.gif ant kaklo tik grandineles kabo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 03 07, 12:36)
pasa dedu i kompo rankine  smile.gif ant kaklo tik grandineles kabo  lotuliukas.gif

Ir as dedu i rankinuka/kuprinyte. Bet mastau, kad isigysiu mini pinigine pinigams ir pasui, kabinama ant kaklo. Arba vilketi drabuzi su uzsegama vidine kisene, kur sie daiktai tilptu. Aisku, lektuve ant virsuje uzkeltu lentynu gal niekas po mano rankini bagaza nesiknistu. Bet man saugiau, kai svarbiausi dalykai yra su manimi.
Atsakyti
o kaip del pinigeliu ?
einu nete paieskot blink.gif
Papildyta:
radau biggrin.gif

"KAIP GABENAMI GRYNIEJI PINIGAI TARP ES VALSTYBIŲ NARIŲ?

Grynųjų pinigų įvežimo į šalį ar išvežimo iš šalies apribojimų ES ribose šiuo metu netaiko:

Airija, Austrija (tačiau planuoja priimti naują įstatymą, kuriuo bus įvesti grynųjų pinigų gabenimo apribojimai), Belgija, Estija, Jungtinė Karalystė (daugiau informacijos – http://customs.hmrc.gov.uk ), Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Slovakija, Suomija, Švedija.

Grynųjų pinigų įvežimo į šalį ar išvežimo iš šalies apribojimus ES ribose taiko arba taikys:

Čekija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 15000 eurų. Daugiau informacijos – www.cs.mfcr.cz ;

Danija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą valstybę narę daugiau nei 15000 eurų (112000 Danijos kronų). Deklaracijos forma www.skat.dk/Blanketter/12021.pdf;

Graikija – įvežamos ir išvežamos sumos didesnės kaip 15000 eurų gali būti deklaruojamos ir tuo turėtų būti suinteresuotas pats keleivis, nes sandorių teisėtumui pagrįsti Graikijoje reikalaujama nurodyti pinigų kilmę. Asmenys, deklaruojantys nurodytą ar didesnę pinigų sumą, turi būti pasirengę pagrįsti jų kilmę;

Ispanija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą valstybę narę daugiau nei 10000 eurų. Deklaravimo formos: www.sepblac.es, www.aeat.es ir www.tesoro.es;

Italija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 12500 eurų;

Kipras – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą valstybę narę daugiau nei 12500 eurų;

Portugalija – pervežamas pinigų kiekis turi būti deklaruojamas tais atvejais, kai muitinės tarnyba to prašo;

Prancūzija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 10000 eurų;

Rumunija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 10000 eurų;

Slovėnija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 12518,78 eurų;

Vokietija – privaloma deklaruoti, jei įvežama iš kitos ES valstybės narės ar išvežama į kitą ES valstybę narę daugiau nei 10000 eurų.

Pastaba: parengta pagal Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Eksporto ir investicijų skatinimo departamento pateiktą informaciją. Apie kitose ES šalyse galiojančią grynųjų pinigų vežimo ES teritorijoje tvarką ir apribojimus patartina teirautis šalių, į kurias vykstama, atsakingose institucijose arba diplomatinėse atstovybėse (taip pat ir patikslinti čia paskelbtą informaciją, kuri po kurio laiko gali būti pakitusi)."
Atsakyti
man įdomu, ar laptopas įdėtas į pc tašę laikomas priedu prie rankinio bagažo ir jo svoris skaičiuojamas bendrai ar atskiras?
Atsakyti
Na, aš skrisiu tikrai ne pirmą kartą, bet anksčiau šitas dalykas man buvo neaktualus.. ar galima registruojamam bagaže vežtis tokius dalykus kaip putos arba lakas plaukams? Teko girdėt, kad nuo stipraus smūgio jie gali sprogti, tai, greičiausiai, geriau nesirizikuot? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Utopia: 07 kovo 2010 - 19:44
QUOTE(Utopia @ 2010 03 07, 20:43)
Na, aš skrisiu tikrai ne pirmą kartą, bet anksčiau šitas dalykas man buvo neaktualus.. ar galima registruojamam bagaže vežtis tokius dalykus kaip putos arba lakas plaukams? Teko girdėt, kad nuo stipraus smūgio jie gali sprogti, tai, greičiausiai, geriau nesirizikuot? g.gif

Negalima...Iš manęs putos buvo mandagiai atimtos smile.gif
Atsakyti
Ir registruotam negalima? g.gif Niekad neturejau problemu, lagamine putos saugiai atskrisdavo, tik i rankini nesinesciau.
Atsakyti
Jo, aš apie registruojamą kalbu, apie rankinį tai net kalbos nekilo, žinau, kad negalima smile.gif
Atsakyti
O Palaukit.paaiskinkit man dar si ta..
o bilieta kur kada paduot?kada registruojies?
nebesuprantu blink.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Obuolių Delčia @ 2010 03 11, 09:59)
O Palaukit.paaiskinkit man dar si ta..
o bilieta kur kada paduot?kada registruojies?
nebesuprantu blink.gif  verysad.gif

Check-in'e - kai pridavinejat lagaminus smile.gif
Atsakyti
Labukas, visiems patyrusiems keliautojams smile.gif As skrisiu pirma karta , todel ka pasiskaiciau forume kas galima, o ko ne visai pasimeciau ir jau nieko nebesusigaudau doh.gif Musu skrydis pirmyn Kaunas- Ryga- Hamburgas su Aribaltic. Grysim atgal turbut irgi situo marsrutu, na gal per Bremena tiesiogiai i Kauna su Ryanair, dar nenusipirkom atgal bilietu, todel nezinau.
Siaip turim registruota viena bagaza ir dabar jau nezinau ka i ji galiu deti...pasirodo putas plaukams negalima, o tai standikli kazkoki plaukams galima t.y. skystis 200 gr? O sampuna, balzama, duso zele, aliejuka plaukams galima? O kaip su lauktuvem??? Ar galiu deti kokio Lietuvisko suktinio buteliuka 0,5 l ??? Dar labai domina kvepalu pirkimas duty free. Planuoju arba Rygos oro uosto duty free nusipirkti arba gryztant Hamburgo duty free. Tai sakykit kur man tuos kvepalus reiks deti, kur as juos galiu saugiai nestis? Pirksiu sau ir draugei po 100 ml kvepalu dar vaikams saldainiu ar kokiu smulkmenu, tai kur as juos galiu deti, i rankini bagaza? Kur tikrins mano pirkinius duty free pirktus? jei tarkim gryztant nusipirksiu viska Hamburgo duty free, tai Rygoje kur persesim i kita lektuva neprisikabins prie hamburge pirktu prekiu t.y. kvepalu??? ir dar, gal kaz zinote kaip kauno oro uosto duty free, kaip ten kveplau kainos?
Atsakyti