Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu. VIII dalis

QUOTE(edituka @ 2008 12 02, 15:45)
4u.gif sveikutes norejau patarimo , arteja gimtadienis noreciau pagaminti ka nors karsto ir kad butu nebrangu , 13 zmoniu gal turit kokiu ideju ax.gif

paieskok gimtadieniu temoj berods buvo tema kaip pigiai susisukti per gimtadienius, siuloma daryt barankeles su farsu, misraines, ivairius verinukus tingini mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edituka @ 2008 12 02, 18:55)
g.gif na as mastau cepelinus daryti bet kiek?30 pakaktu,o sveciu kompanija misri draugai ir tevai, tiesiog artimi, iskepciau gal kokiu vedaru ar ko bet beda ta kad orkaites neturiu verysad.gif

Manau tikrai užtektų mirksiukas.gif Galima daryti cepelinus su varške (pigiau nei mėsa) arba virtinius tokius iš cepelininės tešlos, bet be įdaro (tikiuosi supratot g.gif )
Atsakyti
Šiaip, jei gyvenate nuosavam name, galima daryti šašlykus. Gaunasi ir atrakcija, ir neitin brangu. Reikia tik mėsos (čia jau brangiausia, bet turguje galėtum pasiderėti ir sprandinę po kokius 12-14 lt už kg nusipirkti. O žmonės suvalgo po vieną iešmuką ir viskas. O be to, gaminant šašlykus nereikia nei prie puodų ilgai stovėti, dujų naudoti ir pan. O prie jų tik kečiupas, ryžiai, svogūnai, agurkai - tai nėra brangu.

Cepelinai irgi nebloga išeitis.
Atsakyti
o kaip jus verdate kisieliu??? gal yra koks super duper paprastas receptukas? as tik pradedanti vireja, tai mane kolkas tokie domina biggrin.gif
beje, nerealiu repceptuku cia galima rasti,
pasidalinsiu, ka valgiau as - virti makaronai, apkepti su suriu ir prieskoniais ant sviestuko...man labai patinka, vyrui jau pabodo, bet kai reikia pagaminti vakariene is nieko, tai cia buna idealus variantas blush2.gif smile.gif
Atsakyti
DiD,
aš,kisielių verdu paprastai,jei,tai kiekvienai dienai.
Pirmučiausiai,užverdu vandenį sudedu cukrų,paverdu,tuomet sultyse išmaišau krakmolą.
Kalėdoms,aš verdu iš spanguolių,arba,jeigu pavyksta gauti švarių avižų ,verdu iš jų.
Atsakyti
DiD niu as verdu, bet tokia is manes seiminike ax.gif tai paprastuti, parduotuvini, ypac spanguoliu (kazkaip skaniausias) ir nikaip neprisimenu firmos pavadinimo, tik vienos firmos teperkam, mat kiti tai ne kisieliai gaunasi, o kompotai lotuliukas.gif ir skonis sinetinis toks buna, as tai paprastai uzverdu puode vandeni, o ta parduotuvini kisieliu istirpinu puoduke ir po biski maisant supilu ( i verdanti vandeni) ir vis lengvai pamaisant palaukiu kol vel uzvirs, o kai uzverda ir jau viskas mirksiukas.gif
Papildyta:
niu va kol atsakiau jau ir yra atsakymas kaip su krakmolu virti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edituka @ 2008 12 02, 16:55)
g.gif na as mastau cepelinus daryti bet kiek?30 pakaktu,o sveciu kompanija misri draugai ir tevai, tiesiog artimi, iskepciau gal kokiu vedaru ar ko bet beda ta kad orkaites neturiu verysad.gif

manau 13-likai zmoniu tikrai uztektu smile.gif po pora idesi ir dar liks jei kas nores pakartot bigsmile.gif

QUOTE(ingakyca @ 2008 12 02, 17:14)
Manau tikrai užtektų  mirksiukas.gif Galima daryti cepelinus su varške (pigiau nei mėsa) arba virtinius tokius iš cepelininės tešlos, bet be įdaro (tikiuosi supratot  g.gif )

tai kad varske dabar kainuoja tiek pat kiek farsas, tai iseina visiskai tas pats lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo indria: 03 gruodžio 2008 - 07:27
QUOTE(indria @ 2008 12 03, 09:26)

tai kad varske dabar kainuoja tiek pat kiek farsas, tai iseina visiskai tas pats lotuliukas.gif


Na nežinojau, kad varškės kilogramas kainuoja 12-14 lt, bet jeigu taip tada tikrai ne ką pigiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2008 12 03, 09:48)
Na nežinojau, kad varškės kilogramas kainuoja 12-14 lt, bet jeigu taip tada tikrai ne ką pigiau  smile.gif

nu as farsa perku po 10-11lt, o uz varskes puse kg moku 5.59lt g.gif tai kaip ir vienodai iseina g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(indria @ 2008 12 03, 12:38)
nu as farsa perku po 10-11lt, o uz varskes puse kg moku 5.59lt g.gif  tai kaip ir vienodai iseina g.gif  rolleyes.gif


Kadangi aš neperku iš karto varškės puse kg, tai niekada nebandžiau ir skaičiuoti varškės kilogramo kainos mirksiukas.gif Beje perku pakeliais, ne sveriamą.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 12 02, 17:32)
Šiaip, jei gyvenate nuosavam name, galima daryti šašlykus. Gaunasi ir atrakcija, ir neitin brangu. Reikia tik mėsos (čia jau brangiausia, bet turguje galėtum pasiderėti ir sprandinę po kokius 12-14 lt už kg nusipirkti. O žmonės suvalgo po vieną iešmuką ir viskas. O be to, gaminant šašlykus nereikia nei prie puodų ilgai stovėti, dujų naudoti ir pan. O prie jų tik kečiupas, ryžiai, svogūnai, agurkai - tai nėra brangu.

Cepelinai irgi nebloga išeitis.

kad pigiau, galima kokių griliaus dešrelių pakept , ryžių puodas na ir kokių daržovikių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 02, 22:17)
DiD,
aš,kisielių verdu paprastai,jei,tai kiekvienai dienai.
Pirmučiausiai,užverdu vandenį sudedu cukrų,paverdu,tuomet sultyse išmaišau krakmolą.
Kalėdoms,aš verdu iš spanguolių,arba,jeigu pavyksta gauti švarių avižų ,verdu iš jų.




ech, kaip gerai, kai tikroms seimininkes pakanka tokios informacijos, kad reikia i vandeni ideti cukraus, tada istirpinti krakmola sultyse ir viskas blush2.gif
man tai isvis niekas neaisku (na, sudeti tai issiaiskinau thumbup.gif ), kokiais kiekiais ko deti, kiek virti, kiek vandens, kokias sultis geriau naudoti (ar tiktu is parduotuves pvz apelsinu sultys??? blush2.gif doh.gif )
zinau, beviltiska as virtuvej blush2.gif 4u.gif
Atsakyti