labas rytas nu ka mes vakar pirkau mesos bulviu darzoviu tia isleidau nemazai nusipirkau zaliu burokeliu issivirsiu ir pati susimarinuosiu nes zali kainuoja 1.5 lt o virti 2.5 tai vat vakar bulviniu blynu prikepiau su varskes padazu padaraiu super skanu buva dar liko blynu
siandien prikepsiu kalna miltiniu blynu su desrelem ikeptom, jei dar truks, tai spegeciu su darzoviniu padazu padarysiu (vis dar gyvenam pagal meniuka is to simto litu buvom truputi dasipirke, nes pritruksta duonos ar grietines, tai isejo apie 150lt isviso, uzteks maisto iki kokios 16dienos tai tikrai )
Šiandien virsim cepelinus su mėsa ir su varške Bulvės iš kaimo, o puskilis faršo ir pokelis varškės tikrai daug nekainuos visai dienai
QUOTE(vasarele85 @ 2009 01 10, 12:21)
labas rytas nu ka mes vakar pirkau mesos bulviu darzoviu tia isleidau nemazai nusipirkau zaliu burokeliu issivirsiu ir pati susimarinuosiu nes zali kainuoja 1.5 lt o virti 2.5 tai vat vakar bulviniu blynu prikepiau su varskes padazu padaraiu super skanu buva dar liko blynu
o nepagalvojai kiek tas isvirimas ju kainuoja? juk verda gan ilgai, plius gartraukis turi kaukti jei nenori buto uzsmardinti as kazkada pasiskaiciavau, kad pigiau virtus pirkti, bent jau musu 2 asmenu semai tai tikrai
QUOTE(deimapov @ 2009 01 08, 22:47)
Merginos matėt akciją, tik nežinau kaip ten ta mėsa, IKI parduotuvėje savaitgalį šoninė 8,99, o pomidorai 3,99
šns sakė vienoj iki jau nebeliko akcijinės šoninės nes akcijai šoninės skirta 10 kg aš vakar turguj mėsytės prisipirkau daržovių vaisių, bet taip nesinori eit į tą parduotuvę, o kavos nėr namie mane apskritai veikia tas ėjimas į parduotuves nes visada dar kažko prireikia
vakar padariau mano akim daug plovo, bet šnd liko tiek kad dar reiks kažką užkąst pagamint. Pirmą kartą dariau plovą tai labai skanus gavosi radau receptuką SM ir sakyčiau gan nebrangus patiekalas
QUOTE(ssanta @ 2009 01 10, 12:58)
Pirmą kartą dariau plovą tai labai skanus gavosi radau receptuką SM ir sakyčiau gan nebrangus patiekalas
kaip darei?
pusryciams vyras uzsigeide keptu sumustiniu man jie dar is po vakaryksciu naktipeciu tebestovi, tai nukalbinau kazkaip ant kiausinienes su suriu. kadangi nieks neiseme sonines is kameros tai keiciasi ir pietu planai issiemiau vistienos farso imerkiau i vandeni, vis greiciau atsils. siek tiek nugnaibysiu ir isvirsiu sriubos su kukuliukais (kogero makaroniukai, bulvytes, morkytes ir tie kukuliukai vistienos farso nugnaibyti). is likusio iskepsiu kotletuku, bus su bulvem arba ryziais, neapsisprendziau dar.
katik paskambino uosviene pakviete ant cepelinu ot gerai liks kotletukai rytdienai
katik paskambino uosviene pakviete ant cepelinu ot gerai liks kotletukai rytdienai
QUOTE(indria @ 2009 01 10, 14:48)
kaip darei?
QUOTE(Lašelis @ 2004 01 08, 10:48)
Oi koki skanu as darau ! Tai va ,
mesyte- gb kiaulienos mente ,arba vistiena
1-3 galvos svogunu,supjaustytu smulkiais siaudeliais(as dedu tris, nes jie vistiek "pranyksta kazkur tai )
2-3 morkos, tarkuotos smulkiai
800g "aukselio" ryziu(nes darau 2-3 dienom )
50g sviesto
aliejaus, prieskoniu
Pirmiausia ijungiu orkaite 200 laipsniu ir uzkaiciu pilna arbatini vandens.
Mesyte ir vista supjaustau ,"pripravinu" su visokiais prieskoniais, daznai astrokais. Apkepinu kol sukepa is mesos issiskyrusios sultys , vistyte kol graziai apskrunda. Dedu i puoda , atsparu karsciui. Po to kepinu svogunus, irgi kol pasidaro skaidrus ir lengvai paskrude. I juos idedu druskos ir 1/2 saukstelio cukraus. Juos ant mesos. Po to pakepinu morkas , bet jas tik iki minkstumo.Irgi dedu druskos, ir jei morkos neskanios , truputi cukraus , ir sviestuko. Jas ant svogunu. Po to ant viso to uzpilu kokia 100-150g kecupo(bet tb skanus) , sausus ryzius ,pabarstau 2sauksteliais druskos , ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinuko , mazdaug per keturis pirstus nuo ryziu. Imetu 50g sviesto, uzdengiu dangti ir i orkaite ant apatines lentynos.Po valandos gerai permaisai viska ir i lekstes! Dievuliukau kai prisimenu kaip skanu, net skrandi sutrauke!
Pastaba, jei turite tris keptuves, po 1.5 valandos plovas ant stalo!
Dar PS orkaiteje nei isbega niekas , nei temperaturos reguliuoti, svarbu puodas butu tas senoviskas, na ne emaliuotas , o toks nezinau, gal aliuminis?Turiu toki "plovini" Arba naujoviskas, kur nelimpa.
čia lašelio receptas iš SM bet labai skanus gavosi
Pas mus kepenėlės su padažu ir bulvių koše
QUOTE(Ija27 @ 2009 01 10, 14:01)
Maximoj kaip tik kavai ir arbatai 20 proc nuolaida
O Norfoje- 22 proc
Šiandien rugštynių sriuba ir bulvinės bandutės