Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėda: l/d Svirpliukas

Pasidalinsiu ir aš savo pirmaisiais įspūdžiais apie darželį... Kai ėjau užrašyti savo pirmagimės į jį - nebuvo jokių nei klausimų, nei dar kažko iš direktorės pusės ...Bet kai teko šiemet ten apsilankyti vėl - teko išgirsti tiek priežasčių, kodėl turėčiau to nedaryti, kad šiek tiek nusivyliau ((gal žmogui tą dieną tiesiog nuotaikos nebuvo - sunku pasakyt).... Mums šis darželis - arti namų, tad tai buvo vienas iš kriterijų jį renkatis, o apie visus prestižo klausimus daugiau sužinojau iš aplinkinių jau po to. Pati direktorė primygtinai siūlė rinktis kitą darželį, nes atseit pirmenybė suteikiama tiems tėveliams, kurių vaikas jau laknko šią įstaigą "juk nebėgios po atskirus darželius"...Sakau, juk gali būti, kad kažkas atsisako, kažkas pasikeičia - o ji ne, pas mus nėra nei emigruojančių, nei kažkokių remtinų šeimų... Na, nesvarbu....

Gal pasidalinkit savo įspūdžiais, kie laiko laukėt iki eisit į šią įstaigą, nes tikrai įdomu...
Atsakyti
QUOTE(Jurgita Decor @ 2012 01 12, 23:19)
Pasidalinsiu ir aš savo pirmaisiais įspūdžiais apie darželį... Kai ėjau užrašyti savo pirmagimės į jį - nebuvo jokių nei klausimų, nei dar kažko iš direktorės pusės ...Bet kai teko šiemet ten apsilankyti vėl - teko išgirsti tiek priežasčių, kodėl turėčiau to nedaryti, kad šiek tiek nusivyliau ((gal žmogui tą dieną tiesiog nuotaikos nebuvo - sunku pasakyt).... Mums šis darželis - arti namų, tad tai buvo vienas iš kriterijų jį renkatis, o apie visus prestižo klausimus daugiau sužinojau iš aplinkinių jau po to. Pati direktorė primygtinai siūlė rinktis kitą darželį, nes atseit pirmenybė suteikiama tiems tėveliams, kurių vaikas jau laknko šią įstaigą "juk nebėgios po atskirus darželius"...Sakau, juk gali būti, kad kažkas atsisako, kažkas pasikeičia - o ji ne, pas mus nėra nei emigruojančių, nei kažkokių remtinų šeimų... Na, nesvarbu....

Gal pasidalinkit savo įspūdžiais, kie laiko laukėt iki eisit į šią įstaigą, nes tikrai įdomu...

Sveiki, mes lankome si darzeli, siuo metu lopselinuku grupe"Smalsuciai". Taciau negaleciau patvirtinti tu kalbu apie prestiza, ka buvome iki pradedant lankyti prisiklause. Tvarka ten paprasta, uzsiraseme kai gime vaikas ir laukeme 2 metus eileje. Jokiu kysiu nesti nereikejo, nors nuolat akcentavo, kad daug norinciu cia papulti, eiles siaubingos ir pns... Taip, tiesos tame yra, bet reikia ziureti, pagal gyvenama vieta, jeigu gyvenate netoliese, turetumet pagal eiliskuma atrodo gauti pirmenybe uz tuos, kurie gyvena kituose miesto rajonuose. Bet galu atidavineti, kad papulti i sita darzeli nereiketu. Darzelis ten paprastas . Kad ten itin prestizinis tai kalbos sklinda dar nuo neatmenamu laiku, visi nori ten papulti. Bet be reikalo. Reikia ziureti, kad aukletojos butu geros, atidzios, svelnios vaikams. Na, ten, kur eina musu vaikas, nesame visiskai patenkinti ten esama tvarka. Isisenejusi politika. Aukletoju ir valdzios poziuris idomus. Didziuojasi, kad ten eina pasiturinciu tevu vaikai. Susidare ispudis, kad domisi, kas kuom uzsiima, kiek uzdirba ir pns. Saunu, kad tevai pasiturintys, bet tai neturetu daryti itakos vaiku auklejimui. Taip, teisingai kazkas paminejo, kad aukletojos kiek abejingos savo darbui Smalsuciu grupeje, bet gal ne visose yra tokios kitose grupese. Sioje grupeje tikrai kategoriskai atsisake vaikams pervilkti rubelius pietu miegui, neatsizvelgdami, kad kai kurie vaikuciai atsibunda suprakaitavusiomis nugarytemis. I lauka vaikai itin retai eidavo (na, po bendro susirinkimo padaznejo ejimas i lauka). Kitas dalykas, nereiketu aukletojoms su kai kuriomis mamomis aptarineti kitu vaiku, mamu ar teveliu.Visi esame zmones, girdime, atsigirsta, jauciame... Na, mums tai nera tas svajoniu darzelis, apie kuri daugelis kalba ir troksta ten papulti.
Atsakyti
Ačiū, buvo tikrai įdomu perskaityti Jūsų patirtį, per galvą nesiverčiam, kad į jį papulti, lauksim ir žiūrėsim, kas bus toliau... Ir aš galvoju, kad auklėtojų pareiga - labiau domėtis vaikų auklėjimu ir ugdymu, nei tėvų profesijom, ar galimybėm...

Atsakyti
ir man įdomūs atsiliepimai apie šį darželį, rugsėjį pradėsime jį lankyti, pirmas vaikas, pirmas darželis tai turbūt man didenė baimė bus vaiką išleisti nei jam ten eiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MeSsS @ 2012 01 25, 14:55)
ir man įdomūs atsiliepimai apie šį darželį, rugsėjį pradėsime jį lankyti, pirmas vaikas, pirmas darželis tai turbūt man didenė baimė bus vaiką išleisti nei jam ten eiti  ax.gif

jau zinot kad papuolet bigsmile.gif Kazkaip dar laukiu ir neinu susizinot, nes lyg veliau tos grupes formuojamos budavo smile.gif
Atsakyti
kiek pamenu, mums del eiliu, patekimo ar nepatekimo i si darzeli liepe pasiskambinti geguzes menesi, tuo metu pradeda formuoti grupes. Tik jei 2 metus atstovejote eileje, tikrai dar nereiskia, kad jau tikrai papuolete, nes tikrai labai daug vaiku stovi eileje, o papuola tik tam tikras skaicius. Ir zinoma, jei nepapuolete, turite "labai labai" panoret. Tai reiskia, kad arba turite tureti, pazistamu ten, arba pazistamu, kas jus uztartu, arba nzn, esame girdeje ir apie kysius. Musiskiu grupeje yra siuo metu 19 vaiku. Kiek zinome, gali buti maximum 15, kituose darzeliuose daugiau nei 15 ir nepriima. Pradedant leisti vaika i darzeli, reikia labai rimtai apmastyti vieta, patoguma, pasidometi apie darzeli, nes vaikas jame tures buti ne vienus ir ne 2 metus. O jau pradejus lankyti, norint pakeisti darzeli, patys suprantate, vel reikia stotis i ilgas laukianciuju eiles. Deja, situacija yra tokia.
Atsakyti
QUOTE(Ersi @ 2012 01 25, 19:44)
jau zinot kad papuolet  bigsmile.gif  Kazkaip dar laukiu ir neinu susizinot, nes lyg veliau tos grupes formuojamos budavo smile.gif

na mes sutarėm kad priims tikrai, tačiau paskaičius atsiliepimus pradedu galvoti apie kitą darželį ax.gif nors tikriausiai kiekvienas darželis turi ir pliusų ir minusų doh.gif
Atsakyti
Lankeme sio darzelio lopselio grupe viena... nepatiko man. Viena tamsi aukletoja ypac veidmainiska, tokia lape tevams, net bloga darosi. Apie apkalbejima - tikrai pritariu. Atvedziau karta savaji vaika i grupe, tai rubineje man aukletoja pasakot pradejo apie tai, kaip vaikuciai sisio ant puoduku eina. Ir is vieno berniuko pasijuoke - sako jo pimpaliukas toks mazas, nuolat pro sali sisioja - ka jis veiks uzauges nezinau. Ir juokiasi. Fu kaip man nepatiko toks pasisakymas. Kiaule - sirdyje ant jos pagalvojau. Be to, itariu, kad vaikai buvo musami uz prasizengimus, nes manskis jau po keliu lankymo dienu man smagiai per veida uzvaziavo. Vaikai per veida nesimusa, stumdosi labiau. Cia grynai aukletoju ismokintas.
Atsakyti
QUOTE(akmenukas2012 @ 2012 03 02, 12:07)
Lankeme sio darzelio lopselio grupe viena... nepatiko man. Viena tamsi aukletoja ypac veidmainiska, tokia lape tevams, net bloga darosi. Apie apkalbejima - tikrai pritariu. Atvedziau karta savaji vaika i grupe, tai rubineje man aukletoja pasakot pradejo apie tai, kaip vaikuciai sisio ant puoduku eina. Ir is vieno berniuko pasijuoke - sako jo pimpaliukas toks mazas, nuolat pro sali sisioja - ka jis veiks uzauges nezinau. Ir juokiasi. Fu kaip man nepatiko toks pasisakymas. Kiaule - sirdyje ant jos pagalvojau. Be to, itariu, kad vaikai buvo musami uz prasizengimus, nes manskis jau po keliu lankymo dienu man smagiai per veida uzvaziavo. Vaikai per veida nesimusa, stumdosi labiau. Cia grynai aukletoju ismokintas.

dėl mušimosi tai jums visai nepritariu, maniškis į darželį dar neina bet puikiai muštis moka, ir niekas jo to nemokino, gal grupėje koks vaikas taip mušėsi ir jūsiškis išmoko, jei jūsų daugiau stumdosi nereiškia kad kiti tokie pat vaikai ax.gif
dėl apkalbėjimo, tai liūdna kad taip... g.gif
kuo toliau tuo daugiau blogų atsiliepimų doh.gif
Atsakyti
mes ir lopselio ir darzelio senbuviai smile.gif , bet savo antrajam vaikiukui jau dairausi kito. Apie sio darzelio "prestiza" liudija tik pasiturinciu teveliu automobiliai, ir noras vadovybes ir aukletoju, kad pas mus lankosi "turciai" ir izymybes. Is ties jokio prestizo, ir tevu visokiu yra, o apie auklejama ir ugdomaja veikla tai isvis patyliu. Turiu draugiu mamu tokio pat amziaus vaikais, ir lanko kitus darzelius - tai galiu pasakyti, kad siame darzelyje vaikai yra paliekami patys sau. Gerai, jai jusu mergaite ar berniukas bus zingeidus ir pats nores piesti, rasyti, kazka nulipdyti, sukurti, tai ir sukurs -bet jai vaika reikia paraginti ir sudominti kazka padaryti, tai siame darzelyje (is mano galimu triju palyginti ) prasciausia situacija. To niekas nedarys, nes sio darzelio programa patogi ir paranki aukletojoms - "vaiko negalima versti" - uztat vaikai visa diena tik siunta, duksta, po lovomis sliauzioja, meiles ir buciniai anksti cia prasideda... Darbeliai minimalus, aisku stengiamasi veikla parodyti, koridoriuse visko pamatysite prikabinta, bet kai noresit konkretaus zmogaus pasiekimu suzinoti, tai .... snipstas. Turesit patys dirbti su vaiku, o apie pasiruosima mokyklai net nekalbu, - man taip ir pasake, - "neprivaloma" . Tai, kad drauges sunus darzelyje pradejo nuo pagaliuku, baige raideliu rasymu, kad jo grupeje visi vaikai jau skaito - as buvau sokiruota, kad pas mus praktiskai nieko nevyksta, tik "parodomieji" darbeliai koridoriams papuosti. Kita drauge su savo berniuku perejo i musu darzeli is kito, ir po pusmecio sutikus manes paklause, ar cia visada taip, ji buvo nustebusi ir ugdomaja veikla ir tvarka -vaikas gali daryt ka nori. O sunus ir taip padauza, tai visai pradejo risti... mokytoja papildomai samdo, mokyklai ruosiasi, deje musu seima tam negali skirti papildomai lesu, ir ypac apmaudu, kai suzinai, kad kituose darzeliuose puikiausiai paruosiami vaikai mokyklai. Tad savo antraji leisime i maziau "prestizini" darzeli, galbut jame nebus tiek nauju zaislu, nebus zaisliniu kompiuteriu grupeje, gal nebus nauju baldu, bet aukletojos bus kurybingesnes ir dazniau su vaikai paims poieriaus, kliju, dazu, ir raideles mokinsis. Zodziu "Svirpliukas" tai tikras "europiestisko-amerikietisko" tipo darzelis, su grazia pakuote, bet prastu turiniu, vaikams galima nieko nedaryti, paskui galima matyt ir nesimokyti mokykloje, universitete, tik zaisti, siusti, tad tokio stiliaus sistemai pritinka ir biologijos knygos, kuriose rasoma: "labas, as sliekas " - (prisiminkite savo biologijos knygas smile.gif -
Atsakyti
QUOTE(yura @ 2012 04 05, 20:07)
mes ir lopselio ir darzelio senbuviai smile.gif , bet savo antrajam vaikiukui jau dairausi kito. Apie sio darzelio "prestiza" liudija tik pasiturinciu teveliu automobiliai, ir noras vadovybes ir aukletoju, kad pas mus lankosi "turciai" ir izymybes. Is ties jokio prestizo, ir tevu visokiu yra, o apie auklejama ir ugdomaja veikla tai isvis patyliu. Turiu draugiu mamu tokio pat amziaus vaikais, ir lanko kitus darzelius - tai galiu pasakyti, kad siame darzelyje vaikai yra paliekami patys sau. Gerai, jai jusu mergaite ar berniukas bus zingeidus ir pats nores piesti, rasyti, kazka nulipdyti, sukurti, tai ir sukurs -bet jai vaika reikia paraginti ir sudominti kazka padaryti, tai siame darzelyje  (is mano galimu triju palyginti ) prasciausia situacija. To niekas nedarys, nes sio darzelio programa patogi ir paranki aukletojoms  - "vaiko negalima versti" - uztat vaikai visa diena tik siunta, duksta, po lovomis sliauzioja, meiles ir buciniai anksti cia prasideda...  Darbeliai minimalus, aisku stengiamasi veikla parodyti, koridoriuse visko pamatysite prikabinta, bet kai noresit konkretaus zmogaus pasiekimu suzinoti, tai .... snipstas. Turesit patys dirbti su vaiku, o apie pasiruosima mokyklai net nekalbu, - man taip ir pasake, - "neprivaloma" . Tai, kad drauges sunus darzelyje pradejo nuo pagaliuku, baige raideliu rasymu, kad jo grupeje visi vaikai jau skaito - as buvau sokiruota, kad pas mus praktiskai nieko nevyksta, tik "parodomieji" darbeliai koridoriams papuosti. Kita drauge su savo berniuku perejo i musu darzeli is kito, ir po pusmecio sutikus manes paklause, ar cia visada taip, ji buvo nustebusi ir ugdomaja veikla ir tvarka -vaikas gali daryt ka nori. O sunus ir taip padauza, tai visai pradejo risti... mokytoja papildomai samdo, mokyklai ruosiasi, deje musu seima tam negali skirti papildomai lesu, ir ypac apmaudu, kai suzinai, kad kituose darzeliuose puikiausiai paruosiami vaikai mokyklai. Tad savo antraji leisime i maziau "prestizini" darzeli, galbut jame nebus tiek nauju zaislu, nebus zaisliniu kompiuteriu grupeje, gal nebus nauju baldu, bet aukletojos bus kurybingesnes ir dazniau su vaikai paims poieriaus, kliju, dazu, ir raideles mokinsis. Zodziu "Svirpliukas" tai tikras "europiestisko-amerikietisko" tipo darzelis, su grazia pakuote, bet prastu turiniu, vaikams galima nieko nedaryti, paskui galima matyt ir  nesimokyti mokykloje, universitete, tik zaisti, siusti, tad tokio stiliaus sistemai pritinka ir biologijos knygos, kuriose rasoma: "labas, as sliekas "  - (prisiminkite savo biologijos knygas smile.gif  -

Kiek žmonių tiek nuomonių... Bet prieš renkantis ugdymo įstaigą, gal reikėtų atidžiau pasidomėti pagal kokią programą dirbama. O gal jums priimtinesnis darželis, kur dirbama senais "gerais" tarybiniais metodais, kai vaikas prievarta, nori ar ne, kolektyviai sodinamas "mokytis"...
Bet aš manau, kad vertėtų dažniau pasižiūrėti į save, kiek laiko skiriame mes patys savo atžalėlėms. Juk dažnai skubėdami iš vieno darbo į kitą pamirštame savo pagrindinę pareigą - būti tėvais, o labiau reikalaujame iš auklės, auklėtojos, mokytojos ir t.t. Negi jau patys tiek nukvailėjome, kad pirmai klasei paruošti reikia samdyti repetitorius. Viršūnė!!! Užjaučiu auklėtojas... Kai viena lieku namie su savo dviem, yra ką veikti, ypač, kai jiems duodu dažus, teptukus, klijus, žirkles ir visą kitą... Tą dieną tėtis vakarienę ruošiasi pats, nes namai būna kaip po karo... O kur jau ten su 20-čia. Mano vyresnioji jau pirmokė ir šiame darželyje buvo puikiai paruošta: mokytoja džiaugiasi ir giria, kad ji turi daug daugiau žinių, nei atėjusieji iš kitų darželių. Anot mokytojos puikiai sukaupia dėmesį, laisvai su visais bendrauja, žingeidi, nors aš namuose sėdėdama su mažuoju tikrai neturėjau pakankamai laiko užsiimti su ja (tai akmuo į mano daržą). Ačiū jums, mielosios auklėtojos! Ir linkiu jums kuo daugiau linksmų, smalsių, nuoširdžių vaikų ir jų tėvelių (o ne tokių, kurie tik ir ieško, prie ko prikibti) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trijulė @ 2012 04 11, 05:29)
Kiek žmonių tiek nuomonių... Bet prieš renkantis ugdymo įstaigą, gal reikėtų atidžiau pasidomėti pagal kokią programą dirbama. O gal jums priimtinesnis darželis, kur dirbama senais "gerais" tarybiniais metodais, kai vaikas prievarta, nori ar ne, kolektyviai sodinamas "mokytis"...
Bet aš manau, kad vertėtų dažniau pasižiūrėti į save, kiek laiko skiriame mes patys savo atžalėlėms. Juk dažnai skubėdami iš vieno darbo į kitą pamirštame savo pagrindinę pareigą - būti tėvais, o labiau reikalaujame iš auklės, auklėtojos, mokytojos ir t.t. Negi jau patys tiek nukvailėjome, kad pirmai klasei paruošti reikia samdyti repetitorius. Viršūnė!!!  Užjaučiu auklėtojas... Kai viena lieku namie su savo dviem, yra ką veikti, ypač, kai jiems duodu dažus, teptukus, klijus, žirkles ir visą kitą... Tą dieną tėtis vakarienę ruošiasi pats, nes namai būna kaip po karo... O kur jau ten su 20-čia.  Mano vyresnioji jau pirmokė ir šiame darželyje buvo puikiai paruošta: mokytoja džiaugiasi ir giria, kad ji turi daug daugiau žinių, nei atėjusieji iš kitų darželių. Anot mokytojos puikiai sukaupia dėmesį, laisvai su visais bendrauja, žingeidi, nors aš namuose sėdėdama su mažuoju tikrai neturėjau pakankamai laiko užsiimti su ja (tai akmuo į mano daržą). Ačiū jums, mielosios auklėtojos! Ir linkiu jums kuo daugiau linksmų, smalsių, nuoširdžių vaikų ir jų tėvelių (o ne tokių, kurie tik ir ieško, prie ko prikibti) 4u.gif  4u.gif  4u.gif

OI labai idomu, kokia grupe lankete, pas kokias aukletojas. Manau , ne pas musu, kurios jau dabar dejuoja,"" oi oi kokia grupe, neklauzados vaikai, kaip reikes juos mokyklai paruosti". Kalbejau su kita aukletoja, del tu paciu elementariu darbeliu - kad stai mano vaiko darbeliu nera,nes jis nenori daryti. Ji pakomentavo taip- " as kaip padagoge sudominu vaika padaryti darbeli, jam sakau, visi vaikuciai nulipde nameli, visu vaikuciu mamos dziaugsis , reikia , kad ir tavo mamyte pasidziaugtu - nulipdome jai nameli - mano darbas ir specialybe ipareigoja mane sudominti vaika o neleisti uzsiimti tik begiojimu po grupe" . Si tema man siaubingai aktuali, ka besutinku is pazystamu - pasiteirauju to paties - visu atsakymas - pamokeles buvo, spec paruosiamieji sasiuvinukai buvo. Neisivaizduojame kaip vaikas pirmoje klaseje issedes pamokeles, jai jis nebus pratinams bent 20min pasedeti ir uzsiimti kazkokia tai konkrecia veikla. Ir mes nesame is tu tevu , kurie viska uzkrauna darzeliui - ir piesiame ir klijuojame ir rasome ir raides mokinames, bet yra didelis BET - parsivedi vaika is darzelio ir sodiniesi "lavinamaja veikla" uzsiimti - ir ka jus manote - jis man " "as pavargau, as noriu pazaisti, as noriu pabuti nieko nedaryti" - Ir as suprantu, kad tos 3-4 valandos nuo paemimo is darzelio iki jo miegelio neturio buti darbas - o normalus bendravimas - - galu gale vaikas nori namie tiesiog pabuti, kaip ir suauges parejes is darbo - nori pasedeti savo aplinkoje.
Ir as kalbu apie tokius vaikus - JUDRIUS BERNIUKUS , ne apie mergaites, kurios is prigimties gali valandas prasedeti ir per per diena nupiesti 10 piesiniu, lipdyti , klijuoti. Retai sutiksime mergaite, kuri tuo nesugebetu uzsiimti. smile.gif
Atsakyti