QUOTE(BlackDee @ 2009 06 30, 18:57)
Na matai, aš tai visų pirmą norėčiau išskirti būtent Comme des Garcons kvepalus, o ne kalbėti bendrai. Nes CdG save nuo pat pradžių pozicionavo, kaip 'šokiruojančių, revoliucinių, neįprastų" kvapų kūrėjus. Jie sukūrė kvepalus kvepiančius asfaltu (juk visiems ir tas asflatas gali kvepėt skirtingai, priklauso, kokioj šaly uostai
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
) ir pieštuko drožlėm, ir pagrindinėmis pasaulio reiligijomis, garažu, juodu rašalu . Jų kūryboje pirmoj vietoj IDĖJA, o tik paskui pats kvapas. Todėl būtent CdG kvepaluose aš ieškau visų pirmą idėjos ir iliuzijos tam tikros, o ne kvapo harmonijos. JUk netgi savo oficialiuose kvepalų aprašymuose, jie niekada nenurodo kvapų piramidžių, tik sąrašą natų ir tai, savo labiausiai "idėjiniuose" kvepaluose Odeur 53 pateikia štai tokia natas: The Freshness of Oxygen, Flaming Rock, Freshly Mowed Grass, Wash Drying in the Wind, Sand Dunes, Pure Air of the High Mountains, Flash of Metal, Nail Polish. Juk tai nėra realios sudedamosios dalys, ane? Bet man patinka tikėti tokiom iliuzijom, nes taip įdomiau gyventi
O taip, taip, BlackDee, labai taikliai ir aiškiai nupasakojo mano jausmus ir požiūrį į kvepalus... Ačiū))))
Papildyta:
QUOTE(Ferrari @ 2009 06 30, 19:50)
Su tuo sutinku, bet asfaltas turi kvapą, pieštuko drožlės irgi turi kvapą, kaip ir rašalas. Religija asocijuojasi su smilkalais.
Bet būsiu įkyri ir dar kartą paklausiu, kuo kvepia auksas. Nu mano vaizduotė tiek neneša, aš niekaip negaliu įsivaizduoti aukso kvapo
Arba sėkmė - kieno ta sėkmė - virtuvės šefo, kuris sukasi maisto, prieskonių ir visokioj maistinėj kvapų oazėj, o gal gėlininko - sodininko, o gal tarp dangoraižių įkaitusiu asfaltu skubančios karjieristės kvapas. Kaip man įsivaizduoti kokia sėkme kvepia CdG aštuoniukės?
O ne, drįstu nesutikti - sakykime, religija MAN - nesiasocijuoja su smilkalais..
O dėl CdG aštuoniukių- mano pasakymas, kad jie "kvepie sėkme"yra daugiau mano subjektyvių pojūčių išraiška, negu bandymas perteikti šių kvepalų kvapą.
Neturiu tokių žinių, patirties, išmanymo, kad drįsčiau bandyti KITIEMS aiškinti kvapą. Tik savo nuosavą pojūtį pasakiau. Ir mano pojūtis susideda ne tik iš kvapo, jis susideda iš bendro įsivaizdavimo, iš mano minčių, mano emocijų...
Cdg 888 - man kvepia sėkme. Kvepia originalumu, arogancija, išskirtinumu, moteriškumu. Prabangiu seksualumu, Aukšto lygio moteriškumu...
Ir niekados nesakysiu ( gal tai bus visiškai "neparfumeriška") - tačiau nesakysiu, kad CdG 888 man kvepia šafranu, pepperwoodu, oda, kurkuma ir koriandru.
Jie man taip nekvepia. Jokie kvepalai man taip nekvepia - sudedamosiomis dalimis. Įžvelgiu kvepaluose unikalią visumą. Aš esu tik vartotoja. Ir man tos dalys nėra aktualios ir svarbios - man svarbi visuma.
Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 06 30, 20:38)
Ferrari, beveik kiekviename versle, kuris susijęs su prekyba, iš dalies kuriama legenda. Tam, kad parduoti. Galima sukurti kokią nori legendą ir ją stumti. Viskuo galima patikėti. Kadangi tu šiame subforume pozicionuoji kaip kvepalų mylėtoja/pirkėja ar pan., tai žinai (ar bent turėtum žinoti), kad dauguma kvepalų turi savo legendą. Arba ją kuria kvepalų kūrėjai, arba diplomuoti marketingo žinoai. Arba tiesiog gabūs tam asmenys/firmos. Tai padeda sukelti euforiją, nuotaiką, intrigą. Kam tai įdomu? Pirkėjui.
Kas nori pirkti stiklainį su vandeniu? Niekas. Bet jei papasakosi, kad tas vanduo iš tarkim nerealių šaltinių, įpiltas paties Popiežiaus X ar Motinos Teresės, ar tiesiog nerealus vanduo, pirkėjas paskęs euforijos vandenyne. Todėl suprimityvinti galima viską. Kad ir aukso kvapo paieškose. Tu neieškok, tiesiog mėgaukis legenda. Koks skirtumas, kas ją kūrė? Svarbiausia, kaip ji skamba
Šiame skyrelyje labai dažnai prasiaučia tam tikros legendos. Kaip jos veikia būsimas pirkėjas nesunku pamatyti. Žinoma, tai tik šio skyrelio rėmuose. Bet man asmeniškai, kaip pirkėjai, maloniau, kai perku tai, kas kažkas yra sureikšminta, nei tai, kas yra niekas. Tą "nieką" atrasti žymiai sunkiau, bet ne visi turi laiko/noro/galimybių gaišti jo paieškoms ar atradimams.
Taip, šioje vietoje visiškai pritariu, esu tokios pačios nuomonės.
1. Deja, kad ir kaip bebūtų gaila, reikia pirpažinti, kad LT parfumerijos parduotuvėse (ir CdC ne išimtis) dirba žmonės nesidomintys parfumerija. Bet visa tai pagrinde ekonominės problemos - pardavėjai uždirba nedaug, dažniausiai tai būna studentai ar laikino darbo ieškantys žmonės, kam jiems gilinti žinias toj srity, su kuria savo ateities nesieja? Jie tiesiog tingi. Darbdavys už "geras žinias" Lietuvoj algos nedidins, tai kam stengtis. Tam, kad žmogui papasakotum apie kvepalus turi būti parfmaniaku, turi jais domėtis iš visos širdies, o kiek tų parfmaniakų Lietuvoj yra? Ir tikrai jie neina dirbti pardavėjais LT, nes paprasčiausiai už pardavėjo algą negalėtų sau leisti tęsti parfumerinio hobio
Paskutinio apsilankymo metu CdG buvo vyras, vidutinio amžiaus, "nepardavėjiškos" išvaizdos. Ir jis sukūrė tam tikrą neeilinę nuotaiką...
Tiesa, gaila, kad pardavėjo dėmesio dar turėjome sulaukti, "išprašyti" - ko gero, tą kart "neatrodėme" kaip tipiniai potencialūs šios parduotuvės pirkėjai )))))
Papildyta:
QUOTE(BlackDee @ 2009 06 30, 21:13)
o ar esi uosčiusi aukso luitą?
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
Aš - ne, esu uosčiusi tiesiog naują aukso gaminį, jis turi kvapą. Dabar nesiimsiu lyginti, ar 888 kvepia būtent taip, bet dar kartą noriu pabrėžti, kad ten svarbi idėja: auksinis buteliukas, aštunktukai, kurie Rytuose neša sėkmę. Čia ne kvapų natose reikia sekmės ieškoti, o būtent buteliuke, pavadinime, nuotaikoj. Yra nišiniai kvepalai,kur visi buteliukai vienodi, pavadinimai ramūs, per daug neverčiantys mąstyti (pvz. The Different Company ar R.Piguet), ten svarbiausias yra kvapas, o CdG - iš pradžių idėja, o kvapas paskui
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Nežinau, kaip dar pailiuostruot mano požiūrį (niekam neprimetamą) į tai.... bet pvz. L'heure Bleue, kurį minėjai ar bet kokie kiti kvepalai iš mass-marketo, jie iš pradžių sukuriami, o tik paskui jiems sugalvojamas pavadinimas. O CdG (atskleisiu paslaptį
![tongue.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/tongue.gif)
) iš pradžių šauna mintis, kad norėtų
būtent tokių kvepalų ir tada duoda užduotį parfumerams surasti geriausiai tą mintį iliustruojantį kvapą.
Esi nuostabi, tiesiog nuostabi .....