Įkraunama...
Įkraunama...

"Creme de la Creme"

QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 11:47)
Jei žemiškai ir banaliai- niekuo.
Esmė - atmosferos sukūrime.
Jei mąstyt "kuom kas kvepia"  - pakaktų vien švariai praustis.

Juk mes neperkame vien kvapą - perkame iliuziją, nuotaiką, kurią norime sukurti, pojūtį...

Na man labiau patinka, kiek realesni kvapo apibūdinimai, bent įvardijant realiai egzistuojančius kvapus - suprantu kad gali kvepėti jūra, smėlis, žolė, gėlė, oda, medis, guma ir pan.
Bet aišku galima sakyti kad kvepiu auksu, stiklu, deimantu, kvepiu sėkme ar nelaime. Bet kaži ar tai ką nors pasako realaus apie kvapą.
Jei kalbėsime apie idėją ir atmosferą. Imkim kaip pavyzdį Guerlain Mėlynąją valandą. Sakoma, kad tai karo nuojautos kvepalai. Skamba gražiai, bet jei sakyčiau, kad kvepiu kaip karo nuojauta, ta būtų šiek tiek juokinga unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 30 birželio 2009 - 10:57
QUOTE(Ferrari @ 2009 06 30, 11:56)
Na man labiau patinka, kiek realesni kvapo apibūdinimai, bent įvardijant realiai egzistuojančius kvapus - suprantu kad gali kvepėti jūra, smėlis, žolė, gėlė, oda, medis, guma ir pan.
Bet aišku galima sakyti kad kvepiu auksu, stiklu, deimantu, kvepiu sėkme ar nelaime. Bet kaži ar tai ką nors pasako realaus apie kvapą.
Jei kalbėsime apie idėją ir atmosferą. Imkim kaip pavyzdį Guerlain Mėlynąją valandą. Sakoma, kad tai karo nuojautos kvepalai. Skamba gražiai, bet jei sakyčiau, kad kvepiu kaip karo nuojauta, ta būtų šiek tiek juokinga  unsure.gif

Kodėl gi... Aš galiu savo vaizduotėje sukurti ir karo nuojautos kvapą...
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 13:32)
Kodėl gi... Aš galiu savo vaizduotėje sukurti ir karo nuojautos kvapą...

Na ir kuo tuomet turėtų kvepėt karo nuojauta?
Žinodama kaip kvepia kūrėjo darbas, aš galiu fantazuoti, ar mano įsivaizduojama karo nuojauta kvepėtų panašiai ar ne. Bet jei aš nežinau, kaip kvepia tas kūrinys, tai man norisi kažkokių abstraktesnių aprašymų.
Kai skaitau kokios Kristutės reklaminį kvepalų aprašymą, galiu įsivaizduoti ką tik nori, bet realiai apie kvapą nuomonę susidarau paskaičius natas ir nemažai iš bandžiųsiųjų atsiliepimų.
Todėl ir sakau, kad man pasakymas, kad kvepia auksu ar sėkme, nieko nesako. Tai saldu, rūgštu, žalia ar gaivu, prieskoniai ar vaisiai, gal gėlės o gal smilkalai - kaip kvepia auksas ir sėkmė?
Atsakyti
Bendrai, spręsti apie kvapą vien pagal aprašymą gana sudėtinga- kaip aklam spręsti apie drabužio grožį vien pagal prisilietimą...
Kiekvienas turi savo nuomonę, savo įsivaizdavimą.. kažkas gali ir pirkti kvepalus tik pagal aprašymą - o, aš, pavyzdžiui, to negalėčiau - galiu pirkti tik pauosčius, ir pauosčius ne vieną kartą...

Kiekvienam savo...
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 14:00)
Bendrai, spręsti apie kvapą vien pagal aprašymą gana sudėtinga- kaip aklam spręsti apie drabužio grožį vien pagal prisilietimą...
Kiekvienas turi savo nuomonę, savo įsivaizdavimą.. kažkas gali ir pirkti kvepalus tik pagal aprašymą - o, aš, pavyzdžiui, to negalėčiau - galiu pirkti tik pauosčius, ir pauosčius ne vieną kartą...

Kiekvienam savo...

Pagal aprašymus ir natas galima labai daug sužinoti ir spręsti apie kvapą, tereikia šiek tiek žinių, domėjimosi ir įvairių kompozicijų uostymų.
O apie tai ar tau jis patiks ar ne galima nuspręsti tik pauosčius.
O vaizduotė tai be abejo gali daryti neįtikėtinus dalykus. Ir egzistenciniai beigi apčiuopiami dalykai tampa visai nesvarbūs ir neįdomūs rolleyes.gif

Dee, nieko, kad mes šitoj temoj pafilosofuosim smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ferrari: 30 birželio 2009 - 13:09
Gal būt Dee nesupyks - geriau šitaip filosofuoti,negu bartis, ar aiškintis santykius - ar ne?
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 14:14)
Gal būt Dee nesupyks - geriau šitaip filosofuoti,negu bartis, ar aiškintis santykius - ar ne?

Na bartis negražu, tikros mamytės nesibara. O santykius aiškintis derėtų su tais, su kuriais tie santykiai yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ferrari @ 2009 06 30, 14:20)
Na bartis negražu, tikros mamytės nesibara. O santykius aiškintis derėtų su tais, su kuriais tie santykiai yra  smile.gif

Iš tikrųjų, labai gili mintis...
Na, bet tiek jau to - mūsų pokalbis tikrai peržengė šios temos ribas)))
Kaip bebūtų - Creme de la Creme -
puiki vieta parfumerijos fantazijoms įgyvendinti))
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 14:24)
Iš tikrųjų, labai gili mintis...
Na, bet tiek jau to - mūsų pokalbis tikrai peržengė šios temos ribas)))
Kaip bebūtų - Creme de la Creme -
puiki vieta parfumerijos fantazijoms įgyvendinti))

Ne mintis gili, o požiūris giliamintiškas...
Reikės aplankyti CdC, gal pavyks įgyvendinti kokią kvepalinę fantaziją, o gal šiaip kokią fantaziją. Aišku, jei koks paveikslas ant galvos nenugrius cool.gif
Atsakyti
QUOTE(maiiia @ 2009 06 30, 14:14)

Oho, parasei, kaip apie kokia dievybe cool.gif

As gi tikrai nenorejau knaisiotis po apatinius ir man neidomu asmeniskumai. Tik stebina tokia ziniu gausa rolleyes.gif Ir kazkiek reklamos iziuriu. Galit mest pomirodus tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Ferrari @ 2009 06 30, 14:07)

Dee, nieko, kad mes šitoj temoj  pafilosofuosim  smile.gif

Čia ne mano tema, ją Subjektyvi sukūrė rolleyes.gif
Dėl tų kvapų filosofijos, tai labiau esu linkusi sutikti su maiiia, man kvepalai - tai menas, o ne paprastų gėlių, vaisių, daržovių ir medienos mišinys.
Bet gal nesiplėsiu, o tai vėl kils Žaliai Rūtai įtarimų dėl reklamos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2009 06 30, 18:25)
Čia ne mano tema, ją Subjektyvi sukūrė  rolleyes.gif 
Dėl tų kvapų filosofijos, tai labiau esu linkusi sutikti su maiiia, man kvepalai - tai menas, o ne paprastų gėlių, vaisių, daržovių ir medienos mišinys.
Bet gal nesiplėsiu, o tai vėl kils Žaliai Rūtai įtarimų dėl reklamos  cool.gif

Na ir man kvepalai ne vien tik sudėtinės dalys. Bet maiiia taip ir neatsakė kuo kvepia auksas arba sėkmė.
Na man tikrai įdomu. Nes galiu ir aš pafantazuoti kad kvepia kaip žėrintis deimantas ar aukso luitas, kvepia kaip svajonė, kaip neišsipidžiusi svaja, sėkmės kvapas, arba blogos nuojautos kvapas. Bet realiai, kalbėdama apie kvepalus su žmonėmis, kurie jais domisi ar vartoji tokius palyginimus?
Atsakyti