kibinai
vis dėlto, reikėjo labai sunaudot kažkur kefyrą, tai pabandziau pgl čia rastą tokį receptą, su šiokiais tokiais pataisymais
Tešla:
2 kg miltų(aš sunaudojau gal tik 1,4 kg)
250 g margarino
apie 0,5 litro kefyro (irgi pyliau kokias 3 stiklines)
druskos
sodos, gesintos 1 šaukštelis
į miltus įpylti tirpintą margariną ir viską rankomis gerai ismaisyti (turi gautis tokie riebus trupiniai, vienodi), po to supilti druską, gesintą soda ir kefyro pilti tiek, kad gautusi tesla kaip plastelinas.
aš į kokį kilogramą miltų supyliau lydytą sviestą, tada pamaišiau. sudėjau kefyrą, sodą, druską ir galiausiai miltų tiek, kiek dar trūko iki tinkamos kočiojimui tešlos.
įdarui dėjau faršo+tiek pat tarkuotų svogūnų+tirpinto sultinio kubelį, įv prieskonius.
kitas įdaras buvo su kepintais svogūnais ir kopūstais bei prieskoniais. ir dar kelis padariau su sūriu+krapais.
išėjo kokių 100 vnt, nes mažiukus dariau.
gal ir ne pati tikriausia tešla kibinų, bet vis tiek buvo labai skanu
O aš rytoj bandysiu kept pagal youtube spęju nesigaus man nieko
QUOTE(*Šešėlio_Mirtis*~ @ 2009 01 14, 19:46)
O aš rytoj bandysiu kept pagal youtube spęju nesigaus man nieko
neteisinga nuostata
reikia sakyti "tikiuosi man pavyks"
QUOTE(*Šešėlio_Mirtis*~ @ 2009 01 14, 18:46)
O aš rytoj bandysiu kept pagal youtube spęju nesigaus man nieko
Pavyks tikrai
QUOTE(diora @ 2009 01 14, 21:33)
Pavyks tikrai
maNO RECEPTAS LABAI PAPRASTAS IR DAR NIEKAM NĖRA NEPAVYKĘS:)
200G SVIESTO, AR RIEBALŲ MIŠINIO, AR MARGARINO KEPINIAMS.
150 G GRIETINĖS Į JĄ 1A.Š KEPIMO MILTELIŲ
2 kiaušiniai,druska, picos prieskonių beriu ir į tešlą
miltų tiek kad susiminkytų.
Pirmiausia sviestą, kiaušinius ir grietinę su peiliu sumaišau, beriu miltus ir vis peiliu kapoju, jie pradeda formuotis kamuoliukai, paskui kai jau tie kamuoliukai pasidaro imu juo minkyti i vieną tešlos kamuolį, jei reikia pridedu miltų tik nereikia kietai suminkyti.
Tešlą į šaldytuvą dedu ir tuo tarpu
supjaustau kubeliai kiaulienos sprandinę, svogųnų, beriu druską, pipirus ir šlakelį vandens.
VIskas gaunasi apie 15 didelių kibinų
QUOTE(*Šešėlio_Mirtis*~ @ 2009 01 14, 18:46)
O aš rytoj bandysiu kept pagal youtube spęju nesigaus man nieko
Nu ten jau reikia stengtis, kad nepavyktų
Savaitgalį darysiu su mėsyte ir su raugintais kopūstais
QUOTE(jurgav.. @ 2009 01 13, 10:52)
1 kitas įdaras buvo su kepintais svogūnais ir kopūstais bei prieskoniais.
2 ir dar kelis padariau su sūriu+krapais.
2 ir dar kelis padariau su sūriu+krapais.
man labai idomu: kopustai tai kokie? sviezi, ar rauginti?
QUOTE(*Šešėlio_Mirtis*~ @ 2009 01 14, 19:46)
O aš rytoj bandysiu kept pagal youtube spęju nesigaus man nieko
Gausis, as irgi taip galvojau, bet jie nera sunku padaryti, o va skonis tai jau nuo recepto priklauso, bet sitas , pagal MB, sako geras
QUOTE(eiven @ 2009 01 15, 10:29)
Nu ten jau reikia stengtis, kad nepavyktų
Savaitgalį darysiu su mėsyte ir su raugintais kopūstais
Savaitgalį darysiu su mėsyte ir su raugintais kopūstais
gal turi idaro receptuka?
su kuo dar darote kibinus?
QUOTE(insk @ 2009 01 15, 12:22)
man labai idomu: kopustai tai kokie? sviezi, ar rauginti?
kadangi bedarant kibinus baigėsi mėsa, tai teko kažką kito įdarui staigiai sugalvot dėjau raugintus. juos nuploviau. keptuvėj pakepinau svogūną, sudėjau kopūstus, prieskonius ir šiek tiek pakepinau. galima buvo ir morkų tarkuotų dar kartu pakepint, bet tešla laukė
manau, labai skanu būtų su grybų (pievagrybių ar kokių kitokių džiovintų) bei svogūnų įdaru
gal dar galima pabandyt su varške ir kokiais prieskoniais (mairūnu, čiobreliais, krapais)
gal ir su špinatais įmanoma
Atsipūsiu biškį po dienos darbų ir eisiu kept. labiausiai bijau, kad tešla neišsiminkys, nes nežinau iki kiek minkyt, ir kad pačių paplotėlių kokio storio ir didumo daryt..
QUOTE(*Šešėlio_Mirtis*~ @ 2009 01 15, 16:46)
Atsipūsiu biškį po dienos darbų ir eisiu kept. labiausiai bijau, kad tešla neišsiminkys, nes nežinau iki kiek minkyt, ir kad pačių paplotėlių kokio storio ir didumo daryt..
Aš apipjaunu lėkštutę tokia iš kavos puodelių,todėl visi vienodi gaunasi.
O kočioju apie 5 mm,storumo:)
QUOTE(ingriduska @ 2009 01 15, 17:14)
Aš apipjaunu lėkštutę tokia iš kavos puodelių,todėl visi vienodi gaunasi.
O kočioju apie 5 mm,storumo:)
O kočioju apie 5 mm,storumo:)
Ačiū