Vakar ir aš iškepiau pagal ši receptą. Super kibinai išėjo. Man gavosi 28 vnt.
QUOTE(vilmuke @ 2004 03 16, 17:26)
o kas nors tik su kiauliena kepet, ar butinai avienos reikia?
Man asmeniškai skaniausia su aviena, o neskaniausia su kiauliena. Visa kita(grybai, jautiena ir pan.) - per vidurį. Na, bet čia aš apie Trakuose valgytus. Važiuosiu ryt turgelin ieškoti avienos. Nebus - imsiu jautienos gabaliuką. Kažką organizuosiu
[quote=Atize,2004 03 08, 15:03]
Na ziuriu nelabai nori kas tau rasyt tai as parasysiu savo recepta teslo o idara kaip matau tu zinai koki daryt:
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
nu isbandziau ir as , tik tesla rieboka
Na ziuriu nelabai nori kas tau rasyt tai as parasysiu savo recepta teslo o idara kaip matau tu zinai koki daryt:
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
nu isbandziau ir as , tik tesla rieboka
QUOTE(daugiavaike 4 @ 2008 09 13, 21:40)
nu isbandziau ir as , tik tesla rieboka
tešla ir turi būti rieboka, juk ji sviestinė . Tikrieji kibinai ir daromi ne iš mielinės, o iš sviestinės tešlos.
Nu vat, naktis, o aš čia prisiskaičius seilę privarvinus pasidariau kibinus iš to, ką namie radau- mėsos nebuvo- tai kurpiau iš visko, kas po ranka pasitaikė- o nebuvo nieko, tik pieniškų dešrelių Pasikepinau jas ant keptuvės, ikr labai gerai padariau, nes dabar dešrelės vienaskrakmolas ir vanduo- kepant keptuvėje iš jų vanduo išsisikyrė ir kaip krakmolinė šlapia košė būt buvę, jei tiesiai į kibinus dėčiau, neapskrudinus.
Kitą dalį kibinų dariau su oboliais, vanile ir cinamonu- nes obuoliai buvo paruošti obuolienei virti- tai nė lupti nereikėjo.
Atrodo gražiai- o koks skonis- dar nežinau. Dariau iš pusės produktų, be mielių, tai vyniojant tą skiauterę labai trupėjo tešla- įtariu, kad miltų būsiu padauginus, nes vizualiai sausoki ir kietoki atrodo- bet reiks paragauti. Kai iš pusės darai, tai kažkaip neina taip tiksliai atmatuoti proporcijas, tai gali biskį netokie gautis- nu bet kvepia ir atrodo
Kitą dalį kibinų dariau su oboliais, vanile ir cinamonu- nes obuoliai buvo paruošti obuolienei virti- tai nė lupti nereikėjo.
Atrodo gražiai- o koks skonis- dar nežinau. Dariau iš pusės produktų, be mielių, tai vyniojant tą skiauterę labai trupėjo tešla- įtariu, kad miltų būsiu padauginus, nes vizualiai sausoki ir kietoki atrodo- bet reiks paragauti. Kai iš pusės darai, tai kažkaip neina taip tiksliai atmatuoti proporcijas, tai gali biskį netokie gautis- nu bet kvepia ir atrodo
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 28, 02:30)
Nu vat, naktis, o aš čia prisiskaičius seilę privarvinus pasidariau kibinus iš to, ką namie radau
...
nu bet kvepia ir atrodo
...
nu bet kvepia ir atrodo
kiek entuziazmo reikia, kad užsiimti tokia veikla vidury nakties
na ir kaip tas skonis, nenuvylė?
išbandyti kibinai pagal jolaxus receptą,
gavos 21 puikus rubuilis
gavos 21 puikus rubuilis
Patiko, dar kada darysiu
Tik vat man jie labai sudžiūvo pastovėję parą- pastovėję gavosi tikrai kietesni nei pirktiniai būna pastovėję- gal kad mama įdėjo į šaldytuvą ir laikomi jie ten antra para- bet ką tik iškepę minkšti buvo- tai nežinau kas ne taip- bet skanūs viss tiek- smagu- labai laukiu dabar, kada su mėda darysiu, kaip turi būti- nes tada taip užsimanius buvau, kad dariau iš to, ką radau šaldytuve
Tik vat man jie labai sudžiūvo pastovėję parą- pastovėję gavosi tikrai kietesni nei pirktiniai būna pastovėję- gal kad mama įdėjo į šaldytuvą ir laikomi jie ten antra para- bet ką tik iškepę minkšti buvo- tai nežinau kas ne taip- bet skanūs viss tiek- smagu- labai laukiu dabar, kada su mėda darysiu, kaip turi būti- nes tada taip užsimanius buvau, kad dariau iš to, ką radau šaldytuve
Ir aš kibiniukų prikepiau, va, pirmoje nuotraukoje orkaitėje dar, o kitoje jau lėkštutėje
Dariau pagal "kibinai vaizdžiai" receptuką gavosi 25, tai 13 iškepiau, o 12 šala kitam karteliui.
Labai skanūs gavosi, tešla trapi : niam niam
Dariau pagal "kibinai vaizdžiai" receptuką gavosi 25, tai 13 iškepiau, o 12 šala kitam karteliui.
Labai skanūs gavosi, tešla trapi : niam niam
Skaniai atrodo - vėl užsimaniau- jau šįkart su mėsa.
Tik aš gal būčiau kiaušinio plakiniu tepusi kelis kartus (kad visas kibinas tolygiai blizgėtų)- geriausiai tepti karštus, prieš galą kepimo- taip mažiau nuvarva į skardą, nes iškart džiūsta ant karšto- ir norint kad visas kibinas blizgėtų- kelis kartus net tepti galima, kai vienas sluoksnis išdžiūsta- išimi ir vėl kruopščiai viską ištepi - medžiagos gabaliuku, teptuku (daug kas naudoja paprastą dailės teptuką, arba kosmetinį -pudrai tepti skirtą- žinoma dedikuotą tik kulinariniams tikslams). Kelis kartus tepti geriau todėl, kad tas plakinys ant kibino susitraukia į mažą plotelį, ir blizga tik tas plotelis- atrodotada kad nelygiai padengta- o kai į pabaigą kepimo n kartų patepi- viskas gražiai pasidengia nu bet čia ne esmė- skonis nuo to nelabai keičiasi, ir vis tiek labai gražiai ir apetitnai atrodo- tik šiaip, pasidalinau patirtimi nesena
Tik aš gal būčiau kiaušinio plakiniu tepusi kelis kartus (kad visas kibinas tolygiai blizgėtų)- geriausiai tepti karštus, prieš galą kepimo- taip mažiau nuvarva į skardą, nes iškart džiūsta ant karšto- ir norint kad visas kibinas blizgėtų- kelis kartus net tepti galima, kai vienas sluoksnis išdžiūsta- išimi ir vėl kruopščiai viską ištepi - medžiagos gabaliuku, teptuku (daug kas naudoja paprastą dailės teptuką, arba kosmetinį -pudrai tepti skirtą- žinoma dedikuotą tik kulinariniams tikslams). Kelis kartus tepti geriau todėl, kad tas plakinys ant kibino susitraukia į mažą plotelį, ir blizga tik tas plotelis- atrodotada kad nelygiai padengta- o kai į pabaigą kepimo n kartų patepi- viskas gražiai pasidengia nu bet čia ne esmė- skonis nuo to nelabai keičiasi, ir vis tiek labai gražiai ir apetitnai atrodo- tik šiaip, pasidalinau patirtimi nesena
Man labai patinka, kai kibinai būna su kmynais. Bet tuos kmynus dažniausiai barsto ant viršaus kibinų. O aš įminkiau į tešlą- jaučiu bus tie kibinai ruplėti tokie- gal nelabai gražūs- su iššokusiais kmynais- ypač per skiauteres- nes kmynai visur malasi, bet bus matyti. Šįkart viska dedau praktiškai iš akies- kad tik tai nepakištų kojos