Sveikos Oi, kaip kepėm kepėm šiandien, visi namai kvepėjo Tik vat kepiau netradicinius, saviškus kibinus Ir receptas nebuvo tikrų kibinų, bet kitokių mielinių pyragėlių, bet pan. į kibinų, o ir mėsytės neturėjau, tik kumpiuko, tad...teko fantaziją pasitelkt. O išėjo
Vat tešlai: 25g šviežių mielių,
750g miltų, 200g pieno,
2 kiaušinio tryniai,
1 baltymas, 125g sviesto,
3a.š. cukraus,
truputis cukraus,
truputis sodos, nugesintos šaukšte grietinės.
O įdarai buvo tokie:
1. Virtą grikių košę pakepinau keptuvėje su svogūniuku ir druskytės truputį. Šia mase įdariau dalį. Neįtikėtina, bet valgant iškeptą kibiną su tokiu įdaru, skonis buvo kaip su grybais!
2. Varškę sumaišiau su razinomis. Dalį tešlos, kurią nusprendžiau daryti su tokiu įdaru, nesūdžiau, oįdėjau daugiau cukraus.
3. Užplikiau avižinius dribsnius. Pakepinau svogūną. Susmulkinau kumpelį. Kepintą svogūną ir kumpelį sumaišiau su išbrinkusiais dribsniais.
neskaičiau visos temos, bet kadangi pirmą kartą gyvenime pagal draugės receptą kepiau kibinus ir gavosi laaabai, tai dalinuosi teorine ir vaizdine medžiaga
tešlos receptas:
2 kiaušiniai
200 g sviesto (sutarkuoti, o ne lydyti!)
100 g grietinės
100 g vandens
3,5-4,5 stiklinės miltų (tiesiog žiūrėti pagal situaciją, kad gautųsi normaliai minkoma ir kočiojama tešla)
šiek tiek druskytės
įdarui kas kaip turit ir mėgstat, aš turėjau paprasto kiaulienos faršo +svogūnas+ prieskoniai
iškočiojus tešlą pjoviau apskritimą pagal puodo dangtį, užsukau kaip koldūnus ir pastačiau į skardą, kad pynė būtų viršuje. prieš kepant aptepiau kiaušinio plakiniu.
Naudojau miltus Ekstra.
Iš tokio kiekio produktų gaunasi apie 16-20 vnt., priklausomai nuo dydžio, žinoma
Rezultatai:
paruošti kepti:
paruošti valgyti:
tešlos receptas:
2 kiaušiniai
200 g sviesto (sutarkuoti, o ne lydyti!)
100 g grietinės
100 g vandens
3,5-4,5 stiklinės miltų (tiesiog žiūrėti pagal situaciją, kad gautųsi normaliai minkoma ir kočiojama tešla)
šiek tiek druskytės
įdarui kas kaip turit ir mėgstat, aš turėjau paprasto kiaulienos faršo +svogūnas+ prieskoniai
iškočiojus tešlą pjoviau apskritimą pagal puodo dangtį, užsukau kaip koldūnus ir pastačiau į skardą, kad pynė būtų viršuje. prieš kepant aptepiau kiaušinio plakiniu.
Naudojau miltus Ekstra.
Iš tokio kiekio produktų gaunasi apie 16-20 vnt., priklausomai nuo dydžio, žinoma
Rezultatai:
paruošti kepti:
paruošti valgyti:
as siandien kepiau kibinus pagal anytos recepta, jau iskepe, reikia eit ragaut. tikiuosi iskepe, nes as ten temperatura tai didinau, tai mazinau atrodo tai neblogai kai paragausim, tai parasysiu recepta.
Stai siandien tokius gaminau kibinus:
Iseina 12 kibinu.
Idaras:
Mesos (kiaulienos ar avienos, bet kokios), pipiru, druskos, prieskoniu, svogunu, puse pakelio sviesto. Mesa supjaustyt mazais kubeliais, pamarinuot su pipirais, druska,prieskoniais, svogunais. Mesa tegu pasimarinuoja keleta valandu. Pries darant kibinus istirpinti sviesta ir supilti i mesa, viska sumaisyti.
Tesla: 3 kiausiniai (vieno kiausinio baltyma pasilikti aptepti kibinu virsu), pakelis sviesto, 1 pakelis grietines (200 g), miltu tiek, kad gautusi minkoma tesla (apie viena kg), druskos.
Kocioji mazus paplotelius, dedi mesa, uzspaudi, graziai padarai uzspaudima, aptepi kiausinio baltymu, dedi i aliejum patepta skarda, ir i orkaite. Is pradziu kepti kokioj 150 laipsn.temp.,tada padidint iki 200, o paskui vel pamazint. Kept kol graziai parus. Nu labai skanus, uz recepta dekinga savo anytai
Iseina 12 kibinu.
Idaras:
Mesos (kiaulienos ar avienos, bet kokios), pipiru, druskos, prieskoniu, svogunu, puse pakelio sviesto. Mesa supjaustyt mazais kubeliais, pamarinuot su pipirais, druska,prieskoniais, svogunais. Mesa tegu pasimarinuoja keleta valandu. Pries darant kibinus istirpinti sviesta ir supilti i mesa, viska sumaisyti.
Tesla: 3 kiausiniai (vieno kiausinio baltyma pasilikti aptepti kibinu virsu), pakelis sviesto, 1 pakelis grietines (200 g), miltu tiek, kad gautusi minkoma tesla (apie viena kg), druskos.
Kocioji mazus paplotelius, dedi mesa, uzspaudi, graziai padarai uzspaudima, aptepi kiausinio baltymu, dedi i aliejum patepta skarda, ir i orkaite. Is pradziu kepti kokioj 150 laipsn.temp.,tada padidint iki 200, o paskui vel pamazint. Kept kol graziai parus. Nu labai skanus, uz recepta dekinga savo anytai
QUOTE(motiejuke @ 2008 03 07, 12:09)
idomiai susukti , nemaciau dar tokiu
pailgi
pailgi
taigi tik taip temoku pirmas kartas, formas dar tobulinsim, įgūdžius šlifuosim
QUOTE(motiejuke @ 2008 03 07, 12:09)
kad taip ir turi būt, jie gi kepdami išsipučia ir visai nepailgi lieka, sekančioj jolaxus foto gerai matosi, kad forma
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 07, 12:23)
taigi tik taip temoku pirmas kartas, formas dar tobulinsim, įgūdžius šlifuosim
nieko šlifuot nereikia. viskas liuksiškai atlikta
o vat pas Motiejuke kibinai kepdami sulipo, nes ji įtariu neprimetė, kad kepdami jie išsipūs... man su pirma skarda irgi taip nutiko, bet po to aš pasitaisiau ir kibinai nebesulipę buvo
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 03 07, 12:34)
nieko šlifuot nereikia. viskas liuksiškai atlikta
ot tai ačiū, o tai būtau įgijusi kompleksą, ir šeima liktų tik ant tų patiekalų, kuriems formos suteikinėt nereikia tarkim ant košių
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 03 07, 12:34)
kad taip ir turi būt, jie gi kepdami išsipučia ir visai nepailgi lieka, sekančioj jolaxus foto gerai matosi, kad forma
nieko šlifuot nereikia. viskas liuksiškai atlikta
o vat pas Motiejuke kibinai kepdami sulipo, nes ji įtariu neprimetė, kad kepdami jie išsipūs... man su pirma skarda irgi taip nutiko, bet po to aš pasitaisiau ir kibinai nebesulipę buvo
nieko šlifuot nereikia. viskas liuksiškai atlikta
o vat pas Motiejuke kibinai kepdami sulipo, nes ji įtariu neprimetė, kad kepdami jie išsipūs... man su pirma skarda irgi taip nutiko, bet po to aš pasitaisiau ir kibinai nebesulipę buvo
tai vat ir mastau , kad kimbu prie zmogaus kitoj foto super issipute pas jolaxus
o sulipo jie nes megstu taip , visad taip juos sudedu kad butu vienas salia kito, nzn kodel
QUOTE(jolaxus @ 2008 03 07, 12:51)
ot tai ačiū, o tai būtau įgijusi kompleksą, ir šeima liktų tik ant tų patiekalų, kuriems formos suteikinėt nereikia tarkim ant košių
Kepiau kibinus ir aš. Tik man kepant jie labai plyšinėt pradėjo. Nesuprantu kas ne taip - ar tešlą per plonai iškočiojau, ar temperatūra per aukšta? Ne visi, bet dalis kibinų sutrūkinėjo
QUOTE(Tila @ 2008 03 17, 13:14)
Kepiau kibinus ir aš. Tik man kepant jie labai plyšinėt pradėjo. Nesuprantu kas ne taip - ar tešlą per plonai iškočiojau, ar temperatūra per aukšta? Ne visi, bet dalis kibinų sutrūkinėjo
nuo temperaturos negali trukineti,mano manimu tesla per plona padarei. as ir kepiau tesla dariau storesne ,kad butu.
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 26, 13:13)
o aš dar Atize receptą pakoregavau pagal save ir gavos neprastai
Tai pasidalink, kaip pakoregavai?