Pradžiai -tradicinis karaimų receptas, o jau po to -ir "modifikacijos"
TEŠLAI -
1 kg miltų
0,5 kg sviesto ar margarino
100 g mielių
ĮDARAS:
kapota aviena,supjaustytas svogūnas, pipirai, druska
Paruošti tešlą -iš miltų, riebalų ir mielių.Įdėti ją į šaltą vandenį ir laukti, kol iškils.Iškilusią tešlą tuoj išimti, kitaip perdaug išaugs.Supjaustyti ir iškočioti maždaug 15 cm gabalėliais.Ant jų dėti įdarą ir užklijuoti kraštus, pirštais suteikiant gražią formą.Suformuotus pusmėnulio formos kibinus dėti į skardą, prieš tai kiekvieną aptepti kiaušinio plakiniu. Pyragėlio viršuje pradurti po kelias skylutes -oro cirkuliacijai. Kepti iš anksto įkaitintoje krosnyje.
Valgyti karštus.
p.s pati nebandziau ,bet unternete radau
Papildyta:
coma
(10 porcijų arba 20 vnt.)
Tešlai:
700gr. miltų,
200 gr. sviesto,
150 gr. grietinės,
2 kiaušiniai,
druskos, truputis cukraus įdarui:
450 gr. avienos/kiaulienos
150 gr. svogūnų, prieskonių, pipirų, druskos, vandens.
Grietinę su kiaušiniais išplakame, sviestą išsukame iki purumo. Viską sumaisome (po truputi beriame miltus, sukame, po to minkome). Teslą pastatome šaltai (2 val., galima ir ilgiau).
Mėsą ir svogūnus supjaustome mažais gabalėliais, dedam prieskonius, įpilam vandens, kad įdaras nebūtu labai kietas ir sausas.
Atšaldytą tešlą sugnaibome i 20 gabaliukų. Tuos gabaliukus iškočiojame,dedame įdarą ir užsukame kraštus -kaip pirktinių. Kibiną į skardą dedame užraityta puse i viršų, kad neišbegtų sultinys.
Kepame orkaitėje 20-25 min. 180 laipsnių temp.-kol paruduos.
xxx
1 kiaušinis (reikalingas išplakti ir aptepti kibinus iš viršaus ) ) 2 stiklinės grietinės 2 stiklinės miltų 250 gr margarino (arba sviesto) Margariną arba sviestą reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietinę, miltus), kad tešla prie rankų neliptų, sudėti, išminkyti ir formuoti kibinus - apytiksliai gaunasi 24 kibinai - priklauso nuo dydzio .
Idaras : aš darau ne karaimiskai (t.y. ne avienos), be to - mėsą ne smulkiai sukapoju, o paimu farša, įpilu į jį kefyro, smulkiai pjaustyto svogūno, prieskonių pagal skonį (pipirai , druska) ir, įdarą išmaišius, d su šaukštu į kibinų vidu dedu : Niam, kaip skanu
ziema
2 kiaušiniai
230 gr margarino
100 gr grietinės
40 gr kefyro
600 gr miltų
vanduo
Margariną sutarkuoju - vis pavoliodama miltais, įmušu kiaušinius, , sudedu grietinę ir kefyrą. Įpilu šiek tiek vandens, kol gaunasi kočiojama tešla. Palaikau šaldytuve , iškočioju (nelabai plonai), uždedu apverstą lėkštę ir apipjainu, kad visi kibinai būtų vienodi.
Į vidų dedu aštroką faršą su daug svogūno. Įdėjusi tešlos kraštus užsuku ir - į orkaitę kol pagelsta.
Nei vienu is siu receptu nebandziau....ryt kepu kibinus !!!
Į mėsyte visada dedu kopūsto
QUOTE(Atize @ 2004 03 08, 17:03)
Na ziuriu nelabai nori kas tau rasyt tai as parasysiu savo recepta teslo o idara kaip matau tu zinai koki daryt:
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
Bea jeigu zinai parasyk kaip tu darai kibinus tu pas mus gi didzioji kulinare
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
Bea jeigu zinai parasyk kaip tu darai kibinus tu pas mus gi didzioji kulinare
Puikus receptas, vakar kepiau, labai skanu Tik miltų tikrai žymiai daugiau reikia. Dėjau ne faršą, o kiaulienos sprandinę. Tiesa, reikėjo daugiau sviesto arba vandens įpilt, kad šlapesni būtų, na, bet jau kitą sykį žinosiu
Aš taip pat gaminau pagal Atize receptą.Miltų dejau irgi daugiau nei recepte. Tik pirmą kartą nepasisekė pagaminti. Pasirodo per gerą sviestą (82proc.) dėjau ir per riebę grietinę. Gavos labai riebi tešla, patys kibinai prarado formą, prilipo prie skardos. Šiandien kepiau vėl pagal tą pat receptuką, tik jau su prastesniu sviesto ir augalinių riebalų mišiniu ir 12 proc. sviestu. Ir gavosi superiniai kibinai . Nei prie skardos nelipo, ją pabarsčiau tik miltais. I įdarai taip pat pyliau virinto vandenuko šiek tiek
Na pribandziau as visokiu receptu kibinu kuriuos taip gyrete , man skaniausi kibinai yra is tokios teslos :
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. O tada formuoti kibinus .Beje skarda pabarstau tik miltais ir kepu 180 orkaitej 20 min.Kad kibinai neissiziotu praduriu skylute su dantu krapstuku ir tada aptepu kiausinio plakiniu.
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. O tada formuoti kibinus .Beje skarda pabarstau tik miltais ir kepu 180 orkaitej 20 min.Kad kibinai neissiziotu praduriu skylute su dantu krapstuku ir tada aptepu kiausinio plakiniu.
+2008 01 21, 15:29-->
Pagal sita recepta kepa orkaitej kibinai
Ragausiu greit
QUOTE(asta @ 2008 01 21, 15:29)
Na pribandziau as visokiu receptu kibinu kuriuos taip gyrete , man skaniausi kibinai yra is tokios teslos :
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. O tada formuoti kibinus .Beje skarda pabarstau tik miltais ir kepu 180 orkaitej 20 min.Kad kibinai neissiziotu praduriu skylute su dantu krapstuku ir tada aptepu kiausinio plakiniu.
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Į dubenį persijokite miltus ir juos išminkykite su sviestu. Supilkite grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įberkite porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkykite ir palaikykite šaldytuve maždaug 2 val. O tada formuoti kibinus .Beje skarda pabarstau tik miltais ir kepu 180 orkaitej 20 min.Kad kibinai neissiziotu praduriu skylute su dantu krapstuku ir tada aptepu kiausinio plakiniu.
Pagal sita recepta kepa orkaitej kibinai
Ragausiu greit
Gavosi
Ryt vyras ivertins, nes jau miega
Ryt vyras ivertins, nes jau miega
QUOTE(Nonna @ 2008 01 23, 03:01)
Tikiuosi, kad patiko ne ik jums bet ir vyrui
+2008 01 29, 16:03-->
Aha ir vyrui patiko
Siandien vel kepiau
QUOTE(asta @ 2008 01 29, 16:03)
Tikiuosi, kad patiko ne ik jums bet ir vyrui
Aha ir vyrui patiko
Siandien vel kepiau
na ir mane suviliojot Užsukau į skyrelį visai netyčia ir užsibuvau čia, ir užsisvajot spėjau. Kepsiu o tada parašysiu kaip man gavosi
Kuriąnakt ir aš kibinų kepėja buvaui tapus.. iki 4 ryto kibinus pirmąkart kepiau.. ir kaip nekeista, viskas čiki piki - gavosi net 45 vnt padariau. ir kažkaip nesunku juos ten gamint kaip aš galvojau.. tik mėsą kubeliais pavargau pjaustyt bet užtat kaip skanu.. na užsukt man sunkiau buvo, bet prisigalvojau visoklių būdų ir viskas ok