[quote=rona,2007 02 13, 19:31]
Kibinai:
Tešlai:
25g mielių;
100g pieno;
1kiaušinis;
200g grietinės;
0,5kg miltų.
Aptepimui:
0,5 kisušinio.
Įdarui:
300g jautienos(be kaulo);
1 svogūnas;
truputis druskos;
pipirų.
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą.Ją iškočiojame ir išspaudžiame 15 cm skersmens rutuliukus(arbatinės lėkštutės dydžio).Į vidurį dedame šaukštą įdaro(jautieną ir svogūną supjaustome kuo smulkesniais gabaliukais), perlenkiame pusiau ir užlankstome kraštus.Kibinus patepame kiašiniu ir sudedame į skardą.Kepame orkaitėje.
Iš mielinės tešlos gausis bulkutė su mėsa, o ne kibinas
na as irgi prisiskaiciau tu receptu, net nebezinau kuri pasirinkt
reiks pabandyt kas gausis
reiks pabandyt kas gausis
Kepiau siandien( ir vakar ) kibinus.Tai tap skanu, kad dar ir rytoj kepsiu .Pabandziau kazkurios merginos recepta, kur reikia 200gr sviesto, 200gr grietines,2 kiausiniai ir t.t.Labai skanu!
Kibinus kepiau pagal Radijo virtuvės receptą (20 kibinų):
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Įdarui pasiruoškite:
500 g avienos
1 svogūną
druskos
pipirų
Kepiau iš pusės normos, gavosi 10. Jie labai sotūs, jų užtenka 3-5 žmonėms. Labai skanūs. Daugiausia problemų kilo dėl siūlės užsukimo. Bet dukra prisiminė, kaip močiutė suko virtinius ir ši patirtis labai pravertė. Noriu dar pasakyti, kad aš iškočiojau 15 cm skersmens skritulius, skardą išklojau kepimo popierium (riebalais netepiau), mėsos ėmiau - 350 g kiaulienos sprandinės, į kurią įpyliau 160 ml riebios grietinėlės, o druskos ir prieskonių čia reikia nepagailėti ir vieną svogūną. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 40 min. Kad nesutruktų, dar viršuje pradūriau 2 skylutes, bet iš kai kurių ištekėjo mėsos sultys, tai ir nežinau, ar čia jas reikės kitą kart daryti?
Tešlai reikės (išeina 20 kibinų):
900 g miltų
400 g sviesto
300 g grietinės
5 kiaušinių
druskos
Įdarui pasiruoškite:
500 g avienos
1 svogūną
druskos
pipirų
Kepiau iš pusės normos, gavosi 10. Jie labai sotūs, jų užtenka 3-5 žmonėms. Labai skanūs. Daugiausia problemų kilo dėl siūlės užsukimo. Bet dukra prisiminė, kaip močiutė suko virtinius ir ši patirtis labai pravertė. Noriu dar pasakyti, kad aš iškočiojau 15 cm skersmens skritulius, skardą išklojau kepimo popierium (riebalais netepiau), mėsos ėmiau - 350 g kiaulienos sprandinės, į kurią įpyliau 160 ml riebios grietinėlės, o druskos ir prieskonių čia reikia nepagailėti ir vieną svogūną. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 40 min. Kad nesutruktų, dar viršuje pradūriau 2 skylutes, bet iš kai kurių ištekėjo mėsos sultys, tai ir nežinau, ar čia jas reikės kitą kart daryti?
Aš šiandien ryte greit perverčiau keletą puslapių - neturėjau kada visų skaityti, todėl pasirinkau Atize receptą iš pirmo puslapio - nu dabar ant stalo stovi pilna lėkštė skanučiukų kibinų Labai daug išeina, nors kepiau tik iš pusės porcijos, nes kol kas tiek tu mūsų ir valgytojų - vyras ir aš
QUOTE(Voveraitė @ 2007 05 19, 18:11)
Aš šiandien ryte greit perverčiau keletą puslapių - neturėjau kada visų skaityti, todėl pasirinkau Atize receptą iš pirmo puslapio - nu dabar ant stalo stovi pilna lėkštė skanučiukų kibinų Labai daug išeina, nors kepiau tik iš pusės porcijos, nes kol kas tiek tu mūsų ir valgytojų - vyras ir aš
Aš ir šiandien kepiau pagal tą patį receptą, tik miltų tai sudėjau 4-5 stiklines ir gavosi labai gerai. Į mėsą dėjau kopūsto ir skaniau būtų buvę, jei būčiau ne sumalus mėsą, o sukapojus O šiaip tai
vakar skaičiau visą vakarą temą nuo pirmo puslapio, tai po to lėkiau į parduotuvę ir susipirkau visus produktus kibinams gaminti. Kiaulienos kumpį supjausčiau labai smulkiais gabaliukais, pridėjau daug svogūnų, pipirų, prieskonių ir kefyro šiek tiek. O šiandien išsirinksiu vieną iš tešlos receptų ir kepsiu kibinus Vyras tai net keistai pradėjo žiūrėt į mane, kad kibinus sugalvojau kept, neįprasta jam
QUOTE(makvilkas @ 2007 06 11, 12:31)
Taip as snd kepiau jau tokie gavos zinokit geriausia kept is galvos viska det ir isei geri
Nesamone,dariau pagal Atize recepta,bet sugalvojau biski pakeisti tesla,tai gavosi berysio, kibinai kita karta neekspermentuosiu.
Na ka gi, kruopsciai perskaiciau visa tema Labai saunu, kad ne tik receptais, bet ir eksperimentu rezultatais dalinates Is jusu sekmiu ir nesekmiu galima pasimokyti...
Mano vyras labai megsta kibinus, nusprendziau ji palepint ir kartu pasitreniruoti. Greitai jo gimtadienis ir ateis daug sveciu. Pamaniau puikios vaises gautusi, jau pabodo standartiniai antieji patiekalai.
Taigi, lekiu i parduotuve ir pasirinkusi koki nors is pateiktuju receptu, ji ismeginsiu ir taip pat pasidalinsiu patirtimi Ech...na kagi, sekmes man
Mano vyras labai megsta kibinus, nusprendziau ji palepint ir kartu pasitreniruoti. Greitai jo gimtadienis ir ateis daug sveciu. Pamaniau puikios vaises gautusi, jau pabodo standartiniai antieji patiekalai.
Taigi, lekiu i parduotuve ir pasirinkusi koki nors is pateiktuju receptu, ji ismeginsiu ir taip pat pasidalinsiu patirtimi Ech...na kagi, sekmes man
stebėjausi kokios jūs šaunios šeimininkės, net kibinus namie kepat!!! Bet prisiskaičius ir pačiai užplaukė pabandyti. Net pati netikiu savim - gavosi iš pirmo karto, o ir namiškiai pagyrė . Įdedu jums nuotraukėlę pirmo blyno (iš tos laimės net nufotografavau )
http://public.fotki....0070514027.html
http://public.fotki....0070514027.html