QUOTE(mamytexx @ 2006 03 06, 18:25)
Aha,visa recepteli supratau,labai aciu
bet iskylo vienas kalusimelis,ar nereikia tos mielines teslos palaikyti kazkoki tai laika,kad ji pakiltu?Niekada istikruju nieko nesu gaminusi su mieline tesla,jauciu as cia prisidirbsiu
Kibinus reikes vaisinti siuksedeze
Bet pabandyti verta
Man mielines teslos gamyba irgi siauba kelia, nemoku normaliai padaryti nors tu ka
Kopinu is receptu puslapio
Paprastos mielinės tešlos paruošimas.
Mieles ištriname su cukrumi, įpilame pašildyto pieno (arba vandens), suberiame 1/3 visų miltų ir užmaišome rūgščios grietinės tirštumo tešlą. Paviršių pabarstome miltais ir 1-3 valandas laikome šiltai. Per tą laiką daugindamosi mielės išskiria anglies dvideginį, kuris išpurena tešlą. Kai anglies dvideginio išsiskiria daug, rūgimas sulėtėja ir tešla nustoja kilti. Tuomet ją reikia minkyti, kad pašalintume susidariusių dujų perteklių ir į tešlą patektų daugiau deguonies, kuris skatintų mielių dauginimąsi. Pradedame minkyti tešlą ją išplakdami ir gniaužydami tarp pirštų. Suberiame persijotus miltus, druską, išplaktus kiaušinius.
Baigdami minkyti įmaišome ištirpintus arba išsuktus riebalus. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir prie indo šonų. Per 2 valandas tešla pakyla antrą kartą. Jos paviršių galima aptepti riebalais, tuomet jis nedžiūsta.
Toliau formuojame gaminį ir jau skardoje kildiname trečią kartą. Nors mieliniai gaminiai pakyla jau įstatyti j orkaitę. Smulkius gaminius kepame 240-270° C temperatūroje, o didelius - 200- 250° C temperatūroje.
1 kg pyragas kepa apie 40-50 min., 1/2 kg - 25 min., 1 kg boba - 40 min., o riebios tešlos pyragas su sūrio mase - apie 1 val.
Maždaug 10 min. iki kepimo pabaigos gaminius galima aptepti kiaušinio ar trynio plakiniu.
Pyragus iš formų galima išimti tik tada, kai jie ataušta!
* Kad bandelės būtų minkštos, į orkaitę galima įstatyti indą su vandeniu.
* Geresniems kepiniams patartina naudoti tik trynius.
* Kepant pyragus tešlos reikia dėti 1/2-1/3 formos tūrio.