Niu kepiau ir aš tuos kibinus pagal receptą 1-ame psl. Gavosi skanūs, tik kažkodėl praplyšo dauguma, prikepė prie dugno, gavosi beryšio formos. Visa kita liuks.
Beje, aš pjausčiau 600g kiaulienos + 4vidut svogūnus, tai man to įdaro liko daaaaug dar nesupratau tų proporcijų..
O va aš tokį "super protingą" klausimą turiu. Prisiskaičiau čia receptukų ir taip kibinų užsimaniau,o va dėl mėsos ir pasimečiau kapota mėsa tai yra kas??? iš manęs kulinarė ne pati stipriausia... malta - aišku, plaustyta, na irgi be problemų, o kapota...
ir prašom nesijuokt, žmogui problema pasaulinio masto iškilo
ir prašom nesijuokt, žmogui problema pasaulinio masto iškilo
Tikru karaimisku kibinu receptas(zinau tikrai, nes teta karaime).
Tik kiekis cia labai didelis, nes seimyna pas juos nemaza.
Tesla:1kg miltu, 200g margarino, 2saukstai aliejaus, 1 saukstelis druskos, 0,5l silto pieno, 30g mieliu, 2-3sauksteliai cukraus. Idarui:1,5kg kapotos(t.y. smulkiai pjaustytos (cia ats.kutosiukui)avienos, versienos ar jautienos, 2 dideli svogunai, druskos, pipiru, truputi vandens. Uzmaisome mieline tesla, leidziame jai pakilti. Tuomet formuojame kibinus. Jie aptepami pasaldintu vandeniu arba baltymu, praskiestu vandeniu. Butinai padaromos dvi skylutes, kad kibinai neissiziotu. Kepame 200laipsniu karstumo orkaiteje, apie 40 min.
Kurie kibinai skanesni ar trapios teslos, ar mielines spreskite pacios.Taciau sis receptas is autentisko saltinio.Skanaus.
Tik kiekis cia labai didelis, nes seimyna pas juos nemaza.
Tesla:1kg miltu, 200g margarino, 2saukstai aliejaus, 1 saukstelis druskos, 0,5l silto pieno, 30g mieliu, 2-3sauksteliai cukraus. Idarui:1,5kg kapotos(t.y. smulkiai pjaustytos (cia ats.kutosiukui)avienos, versienos ar jautienos, 2 dideli svogunai, druskos, pipiru, truputi vandens. Uzmaisome mieline tesla, leidziame jai pakilti. Tuomet formuojame kibinus. Jie aptepami pasaldintu vandeniu arba baltymu, praskiestu vandeniu. Butinai padaromos dvi skylutes, kad kibinai neissiziotu. Kepame 200laipsniu karstumo orkaiteje, apie 40 min.
Kurie kibinai skanesni ar trapios teslos, ar mielines spreskite pacios.Taciau sis receptas is autentisko saltinio.Skanaus.
na as kibinus darau labai paprastai ir pigiai .
reikia margarino koki 200-250 gr nu cia kaip kada as keik idedu. Ji istirpinti tada ipilti puse butelio alaus bet kokio ir jame nugesinu arbatini sauksteli sodos. na ir tada dedu kiek reikia miltu. NA o idarui as dedu farsa riebesni kad taukiukai istirptu ir tada susigeria i tesla ir buna labai skanu. Kazkada skaiciavom kad kainuoja 7lt ir isejo 34 kibinai cia jau su idaro likais .
reikia margarino koki 200-250 gr nu cia kaip kada as keik idedu. Ji istirpinti tada ipilti puse butelio alaus bet kokio ir jame nugesinu arbatini sauksteli sodos. na ir tada dedu kiek reikia miltu. NA o idarui as dedu farsa riebesni kad taukiukai istirptu ir tada susigeria i tesla ir buna labai skanu. Kazkada skaiciavom kad kainuoja 7lt ir isejo 34 kibinai cia jau su idaro likais .
labas mergaites,bandziau ir as kibinus is 1 psl.Gavosi skanus bet labai jau riebus ir isbego sultys is kibinu.Gal zinot kuri nors ,ka reikia daryti,kad sultys neisbegtu?Girdejau,kad pries kepant reikia padaryt 2 skylutes,taip ir dariau,bet vistiek isbega,tai ka daryt?kaip cia is tikruju su tom skylutem?ar jus prabadot ar ne?
QUOTE(cipa @ 2006 02 15, 21:35)
labas mergaites,bandziau ir as kibinus is 1 psl.Gavosi skanus bet labai jau riebus ir isbego sultys is kibinu.Gal zinot kuri nors ,ka reikia daryti,kad sultys neisbegtu?Girdejau,kad pries kepant reikia padaryt 2 skylutes,taip ir dariau,bet vistiek isbega,tai ka daryt?kaip cia is tikruju su tom skylutem?ar jus prabadot ar ne?
Aš tai darau truputį liesesnę tešlą, nei parašyta. Svarbu labai gerai užspausti kibinus. O dėl skylutės... Skylutes ne visada palieku. Kartais ne praduriu, o pragnybiu skylutę pačiame viršuje kibino.
QUOTE(cipa @ 2006 02 16, 10:32)
as irgi virsuje pragnybu,bet vistiek isbega.O nepastebejot,kaip yra geriau pragnybti ar nepalikti nei vienos skylutes?bet tada jauciu,kad gali sprogt kibinai.
Tada buvo blogiau užspausti . Jei aš blogai užspaudau, jie iš vis išsižioja , juoktis iš manęs pradeda, šelmiai . O skylutė viršuje sumažina slėgį kibino viduje .
Mamytes padekite.Labai noreciau pasigaminti kibinu,bet net neturiu zalio supratimo kaip jie gaminami
Gal kas galetu parasyti receptuka,buciau labai dekinga
Gal kas galetu parasyti receptuka,buciau labai dekinga
Siulau per paieska suvesti " kibinai"- ismeta nemazai receptu, tame tarpe ir as esu savaji kur tai rasiusi- gal prie pyrageliu....