Na, siaip kibinu atzvilgiu man pasiseke . Kept ju niekada nekepsiu, nes mano anyta dirba kibininei, taigi tenka jau kudintis , nes kiekviena karta valgau ir su savim dar duoda. O vyrelis man visad padeda pyragelius kepti ir susuka kaip kibinus mane jau nervuoja jo juostele-virvele Ant kibinu uzauges, taigi kept namuose man nereikes, jau atsivalge
Siaip dar patikslinsiu recepta: svogus nereikia kepti, tik zalius susmulkinti ir deti i mesa
Patarimas: nesildyti mikrobanginei, tesla pasidare nebetrapi, neskanus vien zodziu
Dėl cibulio pakepinimo-
kai kuriuos žmonėms nuo cibulio pučia vidurius.Aš buvau patyrusios virėjos pamokinta, cibulius visuomet pakepinti aliejuje, kad sultis paleistų, jokiu būdu neleisti paruduoti, ir tada dėti į patiekalus. Atseit taip sumažini tuos pūtikus. Taip ir darau visada, gal tai prietaras, nežinau.
kai kuriuos žmonėms nuo cibulio pučia vidurius.Aš buvau patyrusios virėjos pamokinta, cibulius visuomet pakepinti aliejuje, kad sultis paleistų, jokiu būdu neleisti paruduoti, ir tada dėti į patiekalus. Atseit taip sumažini tuos pūtikus. Taip ir darau visada, gal tai prietaras, nežinau.
žadėtas receptukas. Man tai labai skanūs čeburėkai gaunasi, dar senai senai kaimynka bendrabutyj pasakė .
tešlai : 3 šaukštai grietinės (30% riebumo), 3šaukštai kefyro, 1 kiaušinio trynys, druska, soda (ant arbat. šaukštelio galo). Užminkom tešlą kaip koldūnams, sodą nugęsint actu.Tešlą atšaldyt. paskui iškočioji kokio nori dydžio.
Įdarui aš imu : kiaulienos-jautienos faršą, svogūnus pakepinu, baltymą nuo kiaušinio išplaku ir sudedu į faršą, druska, pipirai, mairūnas. Na kaip kas nori taip ir gardina mėsos faršą.
Tada iškočioju tešlą, padarau apskritimus su kokia forma , dedu plonai įdaro, užlenkiu ir formuoju čeburekus. kraštą dar galima ir ne virvele užlankstyt. puskė nemoka, tai ji užlenkia tešlą, tada kraštą suplonina ir su šakute suspaudžia,nežinau ar supratot kaip, bet labai greitas ir visai neblogas būdas užlankstymui
skanaus....
tešlai : 3 šaukštai grietinės (30% riebumo), 3šaukštai kefyro, 1 kiaušinio trynys, druska, soda (ant arbat. šaukštelio galo). Užminkom tešlą kaip koldūnams, sodą nugęsint actu.Tešlą atšaldyt. paskui iškočioji kokio nori dydžio.
Įdarui aš imu : kiaulienos-jautienos faršą, svogūnus pakepinu, baltymą nuo kiaušinio išplaku ir sudedu į faršą, druska, pipirai, mairūnas. Na kaip kas nori taip ir gardina mėsos faršą.
Tada iškočioju tešlą, padarau apskritimus su kokia forma , dedu plonai įdaro, užlenkiu ir formuoju čeburekus. kraštą dar galima ir ne virvele užlankstyt. puskė nemoka, tai ji užlenkia tešlą, tada kraštą suplonina ir su šakute suspaudžia,nežinau ar supratot kaip, bet labai greitas ir visai neblogas būdas užlankstymui
skanaus....
o as kibinam visai "paprasta" tesla darau ir kai turejom savo kavine budavo net is aplinkiniu rajonu atvaziuodavo nusipirkti pas mus kibinu.
Tesla:
2 kg miltu
250 g margarino
apie 0,5 litro kefyro,
druskos,
sodos gesintos 1 saukstelis
I miltus ipylti tirpinta margarina ir viska rankomis gerai ismaisyti (turi gautis tokie riebus trupiniai, vienodi), poto supilti druska, gesinta soda ir kefyra pilti tiek kad gautusi tesla kaip plastelinas.
Idarui:
zinoma galima pjaustyti mesa, bet as pati asmeniskai stambaus malimo farsa labiau megstu, i ji ideti druskos, nemazai juodu pipiru ir labai daug svogunu ZALIU tikrai nekeptu, nes visa skoni ir mesos aromata jie "uzmus", svogunus arba labai smulkiai supjaustyti arba as sutarkuoju juos burokine tarka tada mesa sultingesne gaunasi (kazkas minejo kopusta, tad kai sutarkuojat svogunus nereikia ir kopusto deti). Poto kad sultingesnis idaras butu ir kai atsikandat skystis "begtu" reikia i ta farsa ipilti pieno. Idaras turi gautis skystokas, kuo skystesnis jis bus tuo daugiau sultinio viduje bus.
Beje toki idara ir i ceburekus visada dedu.
Taip kad ir pigu ir skanu
Tesla:
2 kg miltu
250 g margarino
apie 0,5 litro kefyro,
druskos,
sodos gesintos 1 saukstelis
I miltus ipylti tirpinta margarina ir viska rankomis gerai ismaisyti (turi gautis tokie riebus trupiniai, vienodi), poto supilti druska, gesinta soda ir kefyra pilti tiek kad gautusi tesla kaip plastelinas.
Idarui:
zinoma galima pjaustyti mesa, bet as pati asmeniskai stambaus malimo farsa labiau megstu, i ji ideti druskos, nemazai juodu pipiru ir labai daug svogunu ZALIU tikrai nekeptu, nes visa skoni ir mesos aromata jie "uzmus", svogunus arba labai smulkiai supjaustyti arba as sutarkuoju juos burokine tarka tada mesa sultingesne gaunasi (kazkas minejo kopusta, tad kai sutarkuojat svogunus nereikia ir kopusto deti). Poto kad sultingesnis idaras butu ir kai atsikandat skystis "begtu" reikia i ta farsa ipilti pieno. Idaras turi gautis skystokas, kuo skystesnis jis bus tuo daugiau sultinio viduje bus.
Beje toki idara ir i ceburekus visada dedu.
Taip kad ir pigu ir skanu
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 24, 18:33)
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
as asmeniskai kibinus tikrai tik KEPU, o ne verdu . O "Virvute" tikrai nesunku padaryti pradzioje padaryk kaip "cebureka" poto paimk ta "skiautere" ir suk i viena puse per pirsto stori poto padarai tarpeli vel suki.......tiesiog reikia pasitreniruoti.
QUOTE(iindre @ 2005 04 02, 01:26)
Oi dievinu kibinus. Bet būten iš Trakų. Karts nuo karto varom į Trakus bųtent kibinu pavalgyt.
Mes irgi kiekviena vasara į trakus varom kibinų. Tik ten ir valgau, nes jei iš parduotuvės ar taip kur pirkti būna tai iškart skrandis sustoja.
Senai svajojau šį recepta gaut. Mano būsima anyta juos kepa, bet prastesnė šeimininkė nenorėjau pasirodyt, tai neprašiau recepto
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 24, 19:33)
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
Gali suspausti kaip čeburėka, o po to dar paimk nuo kurio nors galo sužnybk kamputį ir pradėk lenkti ,gausis kaip bangelė, tada vėl šalia sužnybk ir kartok taip kol prieisi prie kito galo. Sėkmės
Ačiū brangiosios . Iki šiol kepdavau kibinus iš mielinės tešlo, nors žinojau, kad jie netikri. Tai tik kibino formos bandelė su mėsa. Ir visą laiką svajojau apie tikrus kibinus. Man Trakai per toli (aš Klaipėdoje). Dabar ir aš savo šeimyną maitinsiu tikrais kibinais.
QUOTE(molli @ 2005 04 08, 12:50)
Radau nuotraukytę kaip sukti kibinus Gal kam padės
o kur ta nuotraukytė? ko tai nematau
o sakykit, ar skardą, kur kepami kibinai reikia kuo nors pabarstyti, pvz. miltais?
va ryt bandysiu daryti, šiandien jau ir mėsytę pasiruošiau
net nežinau, kaip užteko kantrybės visą ją smulkiai supjaustyti
va ryt bandysiu daryti, šiandien jau ir mėsytę pasiruošiau
net nežinau, kaip užteko kantrybės visą ją smulkiai supjaustyti
Skardą reikia pabarstyti miltais.
Skanaus tavo šeimynai.
Skanaus tavo šeimynai.