Įkraunama...
Įkraunama...

Kibinai

Na, siaip kibinu atzvilgiu man pasiseke biggrin.gif . Kept ju niekada nekepsiu, nes mano anyta dirba kibininei, taigi tenka jau kudintis doh.gif , nes kiekviena karta valgau ir su savim dar duoda. O vyrelis man visad padeda pyragelius kepti ir susuka kaip kibinus doh.gif mane jau nervuoja jo juostele-virvele mirksiukas.gif Ant kibinu uzauges, taigi kept namuose man nereikes, jau atsivalge thumbup.gif
Siaip dar patikslinsiu recepta: svogus nereikia kepti, tik zalius susmulkinti ir deti i mesa
Patarimas: nesildyti mikrobanginei, tesla pasidare nebetrapi, neskanus vien zodziu
Atsakyti
Dėl cibulio pakepinimo-
kai kuriuos žmonėms nuo cibulio pučia vidurius.Aš buvau patyrusios virėjos pamokinta, cibulius visuomet pakepinti aliejuje, kad sultis paleistų, jokiu būdu neleisti paruduoti, ir tada dėti į patiekalus. Atseit taip sumažini tuos pūtikus. Taip ir darau visada, gal tai prietaras, nežinau.
Atsakyti
ax.gif žadėtas receptukas. Man tai labai skanūs čeburėkai gaunasi, dar senai senai kaimynka bendrabutyj pasakė smile.gif.

tešlai : 3 šaukštai grietinės (30% riebumo), 3šaukštai kefyro, 1 kiaušinio trynys, druska, soda (ant arbat. šaukštelio galo). Užminkom tešlą kaip koldūnams, sodą nugęsint actu.Tešlą atšaldyt. paskui iškočioji kokio nori dydžio.
Įdarui aš imu : kiaulienos-jautienos faršą, svogūnus pakepinu, baltymą nuo kiaušinio išplaku ir sudedu į faršą, druska, pipirai, mairūnas. Na kaip kas nori taip ir gardina mėsos faršą.
Tada iškočioju tešlą, padarau apskritimus su kokia forma , dedu plonai įdaro, užlenkiu ir formuoju čeburekus. kraštą dar galima ir ne virvele užlankstyt. puskė nemoka, tai ji užlenkia tešlą, tada kraštą suplonina ir su šakute suspaudžia,nežinau ar supratot kaip, bet labai greitas ir visai neblogas būdas užlankstymui mirksiukas.gif

skanaus.... smile.gif
Atsakyti
ax.gif o as kibinam visai "paprasta" tesla darau ir kai turejom savo kavine budavo net is aplinkiniu rajonu atvaziuodavo nusipirkti pas mus kibinu.
Tesla:
2 kg miltu
250 g margarino
apie 0,5 litro kefyro,
druskos,
sodos gesintos 1 saukstelis
I miltus ipylti tirpinta margarina ir viska rankomis gerai ismaisyti (turi gautis tokie riebus trupiniai, vienodi), poto supilti druska, gesinta soda ir kefyra pilti tiek kad gautusi tesla kaip plastelinas.
Idarui:
zinoma galima pjaustyti mesa, bet as pati asmeniskai stambaus malimo farsa labiau megstu, i ji ideti druskos, nemazai juodu pipiru ir labai daug svogunu ZALIU tikrai nekeptu, nes visa skoni ir mesos aromata jie "uzmus", svogunus arba labai smulkiai supjaustyti arba as sutarkuoju juos burokine tarka tongue.gif tada mesa sultingesne gaunasi (kazkas minejo kopusta, tad kai sutarkuojat svogunus nereikia ir kopusto deti). Poto kad sultingesnis idaras butu ir kai atsikandat skystis "begtu" reikia i ta farsa ipilti pieno. Idaras turi gautis skystokas, kuo skystesnis jis bus tuo daugiau sultinio viduje bus.
Beje toki idara ir i ceburekus visada dedu.
Taip kad ir pigu ir skanu 4u.gif
Atsakyti
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 24, 18:33)
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?

4u.gif as asmeniskai kibinus tikrai tik KEPU, o ne verdu mirksiukas.gif . O "Virvute" tikrai nesunku padaryti pradzioje padaryk kaip "cebureka" poto paimk ta "skiautere" ir suk i viena puse per pirsto stori poto padarai tarpeli vel suki.......tiesiog reikia pasitreniruoti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(iindre @ 2005 04 02, 01:26)
Oi dievinu kibinus. Bet būten iš Trakų. Karts nuo karto varom į Trakus bųtent kibinu pavalgyt.

cool.gif Mes irgi kiekviena vasara į trakus varom kibinų. Tik ten ir valgau, nes jei iš parduotuvės ar taip kur pirkti būna tai iškart skrandis sustoja.
Senai svajojau šį recepta gaut. Mano būsima anyta juos kepa, bet prastesnė šeimininkė nenorėjau pasirodyt, tai neprašiau recepto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 24, 19:33)
Prangios kibinu speces,
labai noriu issivirt kibinu, tik nemoku ju susukti. O jei juos "suspausciau" kaip ceburekus, ar pavyktu ar visgi geriau ieskotis kas ta sukimo mena ismokys?

Gali suspausti kaip čeburėka, o po to dar paimk nuo kurio nors galo sužnybk kamputį ir pradėk lenkti ,gausis kaip bangelė, tada vėl šalia sužnybk ir kartok taip kol prieisi prie kito galo. Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū brangiosios 4u.gif . Iki šiol kepdavau kibinus iš mielinės tešlo, nors žinojau, kad jie netikri. Tai tik kibino formos bandelė su mėsa. Ir visą laiką svajojau apie tikrus kibinus. Man Trakai per toli (aš Klaipėdoje). Dabar ir aš savo šeimyną maitinsiu tikrais kibinais. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(molli @ 2005 04 08, 12:50)
Radau nuotraukytę kaip sukti kibinus tongue.gif Gal kam padės mirksiukas.gif

o kur ta nuotraukytė? g.gif ko tai nematau blink.gif
Atsakyti
o sakykit, blush2.gif ar skardą, kur kepami kibinai reikia kuo nors pabarstyti, pvz. miltais? g.gif

va ryt bandysiu daryti, šiandien jau ir mėsytę pasiruošiau mirksiukas.gif
net nežinau, kaip užteko kantrybės visą ją smulkiai supjaustyti doh.gif tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dolile: 14 gegužės 2005 - 20:41
Skardą reikia pabarstyti miltais.
Skanaus tavo šeimynai. essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurute2: 14 gegužės 2005 - 22:17