Farsas netinka?
Skaniai aprasyta,bet darbelio ,neziau ar pasirysiu tokiam darbui
Dariau pries pora dienu panasiai
apie 20 vienetu:
1kg miltu
350g grietines
pakelis sviesto
8 kiausiniai
druskos
idarui mesa smulkiai sukapoti(galima ir malti, nors sako, kad "tikriem" kibinam ji turi buti pjaustyta), idet tirpinto sviesto, svogunu, druskos ir pipiru.Niu ir padaryt kibinus, patept virsu plaktu kiausiniu, o tada i orkaite, aisku, skaniau butu krosnyje, bet...
Beje, recepta irgi gavau Trakuose
Nu laaaabai skanus gavosi
apie 20 vienetu:
1kg miltu
350g grietines
pakelis sviesto
8 kiausiniai
druskos
idarui mesa smulkiai sukapoti(galima ir malti, nors sako, kad "tikriem" kibinam ji turi buti pjaustyta), idet tirpinto sviesto, svogunu, druskos ir pipiru.Niu ir padaryt kibinus, patept virsu plaktu kiausiniu, o tada i orkaite, aisku, skaniau butu krosnyje, bet...
Beje, recepta irgi gavau Trakuose
Nu laaaabai skanus gavosi
Dar pamiršau parašyti , kad i mėsą reikia įpilti truputi vandens ar sultinio, tada mėsoj skystimo daigaiu būna Man tokie skanesni būna....
Dėl susukimo tai reikia praktikos. Vis tiek gi Žinai, kaip jie atrodo, tai ir bandai, Kai pirmą kartą darėm, tai su vyru varžėmės, kuriam panašesni gausis
Aš, kai darau kibinus, tai pasiruošiu viską penktadienį ir valgom visą savaitgalį (nes pasikepam tiek, kiek tam kartui suvalgysim, o likusią tešlą vėl į šaldytuvą. Labai patogu ) Ir į ruošimo procesą būtinai įtraukiu MB Jis mėsą pjausto ir susukti padeda Vienai tai tikrai per daug darbo būtų
Kavke, tikriems kibinams faršas tikrai netinka, Ne tas...
Dėl susukimo tai reikia praktikos. Vis tiek gi Žinai, kaip jie atrodo, tai ir bandai, Kai pirmą kartą darėm, tai su vyru varžėmės, kuriam panašesni gausis
Aš, kai darau kibinus, tai pasiruošiu viską penktadienį ir valgom visą savaitgalį (nes pasikepam tiek, kiek tam kartui suvalgysim, o likusią tešlą vėl į šaldytuvą. Labai patogu ) Ir į ruošimo procesą būtinai įtraukiu MB Jis mėsą pjausto ir susukti padeda Vienai tai tikrai per daug darbo būtų
Kavke, tikriems kibinams faršas tikrai netinka, Ne tas...
Oi dievinu kibinus. Bet būten iš Trakų. Karts nuo karto varom į Trakus bųtent kibinu pavalgyt. Bet man niekada nesigaudavo tokia tešla, na žinoma ir paprasta farša dėdavau. Kaip džiaugiuosi kad radau receptėli. Ne šį i ateinantį savaitgalį butinai darysiu.
Ačiū...
Oi dar pamiršau.O jau paruoštą mėsa dėti i šaldytuva, betdėti viršutinėje lentynėlėje prie kameros ar kurnors žemiau?(Gal ir durnas klausimas, bet man jis iškilo )
Ačiū...
Oi dar pamiršau.O jau paruoštą mėsa dėti i šaldytuva, betdėti viršutinėje lentynėlėje prie kameros ar kurnors žemiau?(Gal ir durnas klausimas, bet man jis iškilo )
QUOTE(iindre @ 2005 04 02, 00:26)
Oi dievinu kibinus. Bet būten iš Trakų. Karts nuo karto varom į Trakus bųtent kibinu pavalgyt. Bet man niekada nesigaudavo tokia tešla, na žinoma ir paprasta farša dėdavau. Kaip džiaugiuosi kad radau receptėli. Ne šį i ateinantį savaitgalį butinai darysiu.
Ačiū...
Oi dar pamiršau.O jau paruoštą mėsa dėti i šaldytuva, betdėti viršutinėje lentynėlėje prie kameros ar kurnors žemiau?(Gal ir durnas klausimas, bet man jis iškilo )
Ačiū...
Oi dar pamiršau.O jau paruoštą mėsa dėti i šaldytuva, betdėti viršutinėje lentynėlėje prie kameros ar kurnors žemiau?(Gal ir durnas klausimas, bet man jis iškilo )
As tai dedu ten, kur yra vietos Jokio skirtumo
Aš darau kibinus iš mielinės tešlos:
Tešlai; 25 g mielių, 100 g pieno, 1 kiaušinis, 200 g giretinės, 0,5 kg miltų.
Įdarui: 300g jautienos faršo, 100g svogūnų, druskos, pipirų.
Padarome tešlą du kartus kildintą, ją iškočiojame ir išspaudžiame 15 cm skersmens rutuliukus. tadaa į vidurį dedame šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau ir užlankstome. tada patepame kaiušinio plakiniu ir dedame į skardą. o įdarą paruošiame žalią, prieš tai nekepiname. svogūnus kuo smulkiau supjaustome.
Gaunasi tikrai labai skanūs. tik laikyti tik iškepus reikia uždarytus, kad suminkštėtų. man patinka valgyti šiltus du grietine ir sultiniu.
Beje, mačiau marato laidą, kur kalbino karaimus, kurių firminis patiekalas ir yra kibinai. tai žodžiu ten sakė, kad tikri kibinai daromi tik iš avienos. o kaip raštelį daryti nerodė. sakė paslaptis aš kai dariau tai nesusimąstydama patį pirmą padariau labai gražiu rašteliu, o jau kiti nebeišėjo, pradėjau galvoti, kaip ten dariau ir niekaip neprisiminiau. tai irgi kažkokie negražūs gaunasi, bet už tai skanūs
Tešlai; 25 g mielių, 100 g pieno, 1 kiaušinis, 200 g giretinės, 0,5 kg miltų.
Įdarui: 300g jautienos faršo, 100g svogūnų, druskos, pipirų.
Padarome tešlą du kartus kildintą, ją iškočiojame ir išspaudžiame 15 cm skersmens rutuliukus. tadaa į vidurį dedame šaukštą įdaro, perlenkiame pusiau ir užlankstome. tada patepame kaiušinio plakiniu ir dedame į skardą. o įdarą paruošiame žalią, prieš tai nekepiname. svogūnus kuo smulkiau supjaustome.
Gaunasi tikrai labai skanūs. tik laikyti tik iškepus reikia uždarytus, kad suminkštėtų. man patinka valgyti šiltus du grietine ir sultiniu.
Beje, mačiau marato laidą, kur kalbino karaimus, kurių firminis patiekalas ir yra kibinai. tai žodžiu ten sakė, kad tikri kibinai daromi tik iš avienos. o kaip raštelį daryti nerodė. sakė paslaptis aš kai dariau tai nesusimąstydama patį pirmą padariau labai gražiu rašteliu, o jau kiti nebeišėjo, pradėjau galvoti, kaip ten dariau ir niekaip neprisiminiau. tai irgi kažkokie negražūs gaunasi, bet už tai skanūs
QUOTE(GUNĖ @ 2005 03 31, 13:36)
Jei labai mėgstat kibinus, o į Trakus ne visada galit nuvažiuot (gi skaniausi kibinai tai Trakuose ), tai galit pasigamint pačios. Labai skanu ir nesudėtinga.
Pagal šį receptą gaunasi apie 50 kibinų
1,5kg miltų
400gr margarino ar sviesto
400gr grietinės
4 kiaušiniai
truputį druskos
Miltus ir sviestą ištrint iki vientisos masės. Sudėt likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešla turi nelipt prie rankų. Jei gavosi per sausa, idėti truputį kefyro. Tešlą dėt į maišelį ir parai į šaldytuvą.
Įdaras:
2kg kiaulienos kumpio, česnakų, svogūno, prieskonių
Mėsą laabai smulkiai supjaustyt (patartina šį darbą perleist vyrui ), sudėt smulkintą česnaką ir prieskonius (čia jau pagal skonį). ir parą pamarinuot. Prieš darant sudėt smulkintus ir pakepintus svogūnus (tik nepamažinkit)
Sekančią dieną formuot kibinus:atgnybi tešlos tiek, kad, ją plonai iškočiojus, gautųsi
maždaug 15 cm diametro blynas. Dedi mėsą ir formuoji kibinus.(čia sudėtingiausia dalis ) Net nežinau, kaip šį procesą aprašyt, bet turbūt visos matėt, kaip jie atrodo, tai kaip nors susuksit Galiu tik pasakyt, kad sukti iš dešinės į kairę.
Suformuotus aptept kiašinio plakiniu, dėt į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių, vėliau truputį sumažinu) ir kept 30 min.
Skanaus
Jei kas neašku, klauskit
Pagal šį receptą gaunasi apie 50 kibinų
1,5kg miltų
400gr margarino ar sviesto
400gr grietinės
4 kiaušiniai
truputį druskos
Miltus ir sviestą ištrint iki vientisos masės. Sudėt likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešla turi nelipt prie rankų. Jei gavosi per sausa, idėti truputį kefyro. Tešlą dėt į maišelį ir parai į šaldytuvą.
Įdaras:
2kg kiaulienos kumpio, česnakų, svogūno, prieskonių
Mėsą laabai smulkiai supjaustyt (patartina šį darbą perleist vyrui ), sudėt smulkintą česnaką ir prieskonius (čia jau pagal skonį). ir parą pamarinuot. Prieš darant sudėt smulkintus ir pakepintus svogūnus (tik nepamažinkit)
Sekančią dieną formuot kibinus:atgnybi tešlos tiek, kad, ją plonai iškočiojus, gautųsi
maždaug 15 cm diametro blynas. Dedi mėsą ir formuoji kibinus.(čia sudėtingiausia dalis ) Net nežinau, kaip šį procesą aprašyt, bet turbūt visos matėt, kaip jie atrodo, tai kaip nors susuksit Galiu tik pasakyt, kad sukti iš dešinės į kairę.
Suformuotus aptept kiašinio plakiniu, dėt į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių, vėliau truputį sumažinu) ir kept 30 min.
Skanaus
Jei kas neašku, klauskit
Duok rankon pabučiuosiu - ės mano šeimyna per šias išeigines kibinus. Aišku, kepsiu pusę dozės - mums 40 lyg ir perdaug. Viską mokėjau, net tą kraštą virvele suvynioti, bet vot su tešla buvo problemos. Ir dar, merginos, nesityčiokit iš kibinų - faršą tik parduotuvėse į kibinus deda. Shalimar receptukas irgi neblogas, tik, man regis, kiaušų daugoka, ar ne taip? Galų gale palyginimui pamėginsiu ir vienus, ir kitus.
QUOTE(mamairute @ 2005 04 02, 11:16)
Duok rankon pabučiuosiu - ės mano šeimyna per šias išeigines kibinus. Aišku, kepsiu pusę dozės - mums 40 lyg ir perdaug. Viską mokėjau, net tą kraštą virvele suvynioti, bet vot su tešla buvo problemos. Ir dar, merginos, nesityčiokit iš kibinų - faršą tik parduotuvėse į kibinus deda. Shalimar receptukas irgi neblogas, tik, man regis, kiaušų daugoka, ar ne taip? Galų gale palyginimui pamėginsiu ir vienus, ir kitus.
Nezinau, as tai dariau puse porcijos pabandymui, tai labai patiko Yra tokia kavine Trakuose, labai daznai joje apsilankydavom su draugais anksciau, nu jau tokie skanus ju kibinai buvo... Vos ne vos issiprasiau recepto, ir tai per pazistamus
QUOTE(mandalina @ 2005 04 02, 11:35)
Niu labai faina . Kažkada per TV rodė laidą, kur Trakų karaimė rodė kaip kibinus daryti. Tai tikruose karaimiškuose kibinuose būtinai pjaustoma ir kopūsto - tada jie sultingesni pasidaro : Tavo receptuką irgi išbandysiu, kai "nuo dietos nulipsiu"
A Tu čia ką veiki? Ko tai nesimato Tavęs pas Angelus. Marš angeluotis
QUOTE(mamairute @ 2005 04 02, 11:42)
A Tu čia ką veiki? Ko tai nesimato Tavęs pas Angelus. Marš angeluotis
ale ot bjaurybė - ir čia susekė Niu nevalgysiu, kol dietinsiuos