Gal kuri kepat ir labai norit pasidalinti žiniomis, kaip juos kept? Kaip tuos tikruosius karaimiškus kibinus daryt
Mėgstu kibinus, bet kept nekaip išeina. Nelabai žinau proporcijų ko kiek dėti. Mėsą dedu kapotą avieną arba maišytą su jautiena, tada svogūnų, daug pipirų, druskos. O tešlos net ir nebepamenu, nes pamečiau receptuką, bet gerai žinau, kad ji nelabai kibiniška buvo Padėėėėėėėėėkit
Na ziuriu nelabai nori kas tau rasyt tai as parasysiu savo recepta teslo o idara kaip matau tu zinai koki daryt:
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
Bea jeigu zinai parasyk kaip tu darai kibinus tu pas mus gi didzioji kulinare
250 gr margarino (arba sviesto)
1 kiausinis (reikalingas isplakti ir aptepti kibinus is virsaus ) )
2 stiklines grietines
2 stiklines miltu
margarina arba sviesta reikia sutarkuoti, visus ingridientus (grietine, miltus kad tesla prie ranku neliptu) sudeti isminkyti ir formuoti kibinus kazkur gaunasi 24 kibinai apytiksliai priklauso nuo dydzio kokius darai . Idaras as darau nekaraimiska paimu farsa ipilu i ji kefyro smulkiai pjaustyto svoguno prieskoniu pagal skoni (pipirai druska) ir viska ismaissau ir darydama kibinus su saukstu i vidu dedu . Niam kaip skanu
Internete bandziau surast kazkada buvau radusi mielines teslos recepta kibinams, tai zinok geriau nedaryk kur i sudeti neieina sviestas labai neskanus gaunasi, as jau isbandziau.
Bea jeigu zinai parasyk kaip tu darai kibinus tu pas mus gi didzioji kulinare
Ačiū, Atize, va tai kepsiu savaitgalį Va va, pas mane tas tešlos receptas, kurį nuteriojau ir buvo mielinės tešlos, tai ir sakau, kad ji man kažkokia nekibiniška buvo
QUOTE (laiva @ 2004 03 09, 07:24) |
Ačiū, Atize, va tai kepsiu savaitgalį Va va, pas mane tas tešlos receptas, kurį nuteriojau ir buvo mielinės tešlos, tai ir sakau, kad ji man kažkokia nekibiniška buvo |
tik nekepk kibinu kur mieles ieina gryna nesamone ir tik pagadinsi turi but butinas ingridietas arba sviestas arba margarinas tiesa dar suformavus kibinus butinai aptepk kiausinio plakiniu tai tada pavirsius buna toks blizgus, nes kitaip berysio atrodys. kai iskepsi pasakyk ar gavos
o skaniausi kibinai yra Trakuose..man kaip bedaryciau tokie neiseina
taigi abi esat Vilnietes iki Traku netoli galetumet su seimom ir palekti...ir pavalgysit ir papromogausit...o svarbiausia nereiks virtuveje triusti ir indu plauti
taigi abi esat Vilnietes iki Traku netoli galetumet su seimom ir palekti...ir pavalgysit ir papromogausit...o svarbiausia nereiks virtuveje triusti ir indu plauti
QUOTE (Gitulka @ 2004 03 10, 15:51) |
o skaniausi kibinai yra Trakuose..man kaip bedaryciau tokie neiseina taigi abi esat Vilnietes iki Traku netoli galetumet su seimom ir palekti...ir pavalgysit ir papromogausit...o svarbiausia nereiks virtuveje triusti ir indu plauti |
Aha, man irgi skaniausi yra trakuose, sultyngi+ su vistienos sultyniu, tai isvis niam nima....
o kame juos kept
tai kad tiksliai ir nežinau, kai kepsiu tai pažiūrėsiu
Kiek pamenu tai aš juos kepiau maždaug 175-200 laispnių orkaitėj, pasireguliuodavau mažiau, kai pradėdavo skrust arba viršus arba apačia. Na ir turbūt kokių 20-30 minučių kepdavau
Ir dar kiek pamenu, tai kai ruošdavau mėsą įdarui, tai įpildavau paprasto vandens į ją, kad būtų sultingiau, nes kitaip toks jausmas, kad ta mėsa sausoka ir sprangi
Kiek pamenu tai aš juos kepiau maždaug 175-200 laispnių orkaitėj, pasireguliuodavau mažiau, kai pradėdavo skrust arba viršus arba apačia. Na ir turbūt kokių 20-30 minučių kepdavau
Ir dar kiek pamenu, tai kai ruošdavau mėsą įdarui, tai įpildavau paprasto vandens į ją, kad būtų sultingiau, nes kitaip toks jausmas, kad ta mėsa sausoka ir sprangi
QUOTE (Gitulka @ 2004 03 10, 15:51) |
o skaniausi kibinai yra Trakuose..man kaip bedaryciau tokie neiseina taigi abi esat Vilnietes iki Traku netoli galetumet su seimom ir palekti...ir pavalgysit ir papromogausit...o svarbiausia nereiks virtuveje triusti ir indu plauti |
Aha, skaniausi Trakuose ir rytoj ten važiuosiu Trakų be kibinų visai neįsivaizduoju ir nesvarbu ko aš ten važiuoju, bet į kibininę užeit šventas reikalas
Tiesa, man dar pakankamai skanius gamina Nemenčinėj, šašlykinėj "Vėtrungė"