Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės

QUOTE(zigzag @ 2006 03 26, 13:06)
Nors gludas ir priskiriamas prie daugiamečių gėlių, iš tiesų dažniausia būna, kad tai neilgaamžė gėlė. Ypač jei augimo sąlygos nelabai tinkamos, krūmas kasmet silpnėja ir nunyksta. Gludas mėgsta saulėtą, šiltą vietą, nelabai trąšią, lengvesnę žemę. Norint ilgiau gėlę išlaikyti, reikia ją dažniau persodinti, kerą išdalyti.

Ačiū už informaciją. Nusipirkau gludo sėklų ,pasisėsiu. Tik įdomu ar šiemt ši gėlė žydės, ar tik kitąmet, nes juk daugiamtes vieną metą pasėji, o kitą metą tik žydi, o kaip su gludu?
Atsakyti
dvinuke atsiusk į AZ savo asortimenta pažiūresiu ,gal ką ir išsirinksiu,vistiek greit pirksiu gėlyčių į laukąbiggrin.gif
Atsakyti
Pamačiau frezijų ir plukių svogūnėlių pirkti. Iš nuotraukos tokios gražios gėlytės. Ar reikia šioms gėlėms kokios ypatingos priežiūros, gal kas auginate? Norėčiau ir šių gėlyčių pasisodinti, tik nežinau, kaip seksis jas auginti.
Atsakyti
Jei turi ką tinkamo į balkoną iš svyrančių,tai laukiu nuotraukyčių ir aš,arba tiesiog info į AZ.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2006 04 02, 19:40)
Pamačiau frezijų ir plukių svogūnėlių pirkti. Iš nuotraukos tokios gražios gėlytės. Ar reikia šioms gėlėms kokios ypatingos priežiūros, gal kas auginate? Norėčiau ir šių gėlyčių pasisodinti, tik nežinau, kaip seksis jas auginti.

Na neteko man auginti frezijų, bet vis galvoju, kad reikėtų pabandyti. Gražios, kvapios gėlytės...
Atsakyti
Frezijos puikiai lauke auga ir zydi.Kaip ir mombretes,acidanteros,tigridijos,iksijos,sparaxis bei kardeliai.
Atsakyti
Šiandien atidariau pasigrėbstymo, pasišlavinėjimo sezoną, bet daugiausiai laiko užėmė apsižiūrinėjimai- labai malonus užsiėmimas. Tai va kokie klausimai iškilo. kas jau kas, o Regila tikrai žinos ir gal galės man patarti:

1.Kaip po žiemos turi atrodyti knifofija? Man ją pernai pavasarį davė iš sėklos užaugintą. lb gerai augo ir net pražydo, tiesa lb vėlai, kad nespėjo visas žiedynas prasiskleisti, užėjo šalnos, nušaldė. Surišau lapus, apdengiau eglišakėmis. Šiandien atidengiu, lapai tokie nušutę, visi numuko. Ar po žemėmis gali būti gyvybė, ar jau šakės. Šiemet pasisėjau jų vėl, kad daugiau turėčiau, sudygo neblogai, bet jei nemokėsiu išlaikyti per žiemą, žlugs mano svajonė jų turėti.

2.Kaip po žiemos turi atrodyti juka. Sodinta taip pat pavasarį.Žiemojo taip pat: lapai surišti, apiberta durpėmis, uždengta eglišakėmis. Šakas nuėmiau, bet durpių dar nenukapsčiau. Lapai tokie vietomis pablukę, gal apšalę?
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2006 04 04, 19:57)
1.Kaip po žiemos turi atrodyti knifofija? Man ją pernai pavasarį davė iš sėklos užaugintą. lb gerai augo ir net pražydo, tiesa lb vėlai, kad nespėjo visas žiedynas prasiskleisti, užėjo šalnos, nušaldė. Surišau lapus, apdengiau eglišakėmis. Šiandien atidengiu, lapai tokie nušutę, visi numuko. Ar po žemėmis gali būti gyvybė, ar jau šakės.  Šiemet pasisėjau jų vėl, kad daugiau turėčiau, sudygo neblogai, bet jei nemokėsiu išlaikyti per žiemą, žlugs mano svajonė jų turėti.

Aš knifofijų nei dengiu kuo prieš žiemą, nei lapų surišu. Pavasarį iš tikrųjų pernykščiai lapai būna tokie lyg sušutę. Tai aš juos nupjaunu, kerą aptvarkau, o greitai pradeda augti nauji lapai.
Atsakyti
[quote=zigzag,2006 04 05, 09:33]
Aš knifofijų nei dengiu kuo prieš žiemą, nei lapų surišu. Pavasarį iš tikrųjų pernykščiai lapai būna tokie lyg sušutę. Tai aš juos nupjaunu, kerą aptvarkau, o greitai pradeda augti nauji lapai.
[/quote

Ačiū 4u.gif Biškį nuraminai, bet.... man net pjauti nereikėjo, gana lengvai tie lapai patraukus nusiėmė. Tikėkimės, kad kažkas išlys. Seniai svajojau apie šį augalą. O kada jis pas Tave pražysta?
Atsakyti
Tikrai didžiąją dalį lapų galima raute nurauti, bet aš dar ir apkarpau/apipjaustau negražius lapus, nes jie tokie minkšti ir sušutę nebūna iki pat žemės. O mano knifofijos pražysta maždaug apie vasaros vidurį.
Atsakyti
[quote=zigzag,2006 04 05, 10:10]
Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2006 04 03, 22:30)
Frezijos puikiai lauke auga ir zydi.Kaip ir mombretes,acidanteros,tigridijos,iksijos,sparaxis bei kardeliai.

Ačiū už informaciją. Bandysiu auginti frezijas ,nes jos man tokios gražios, taip skaniai kvepia.
Atsakyti