Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės

QUOTE(staselė @ 2010 04 19, 22:32)
Šiurpiniai gvazdikai yra dvimečiai.Vienais metais pasėji, išdygsta išdaigstai, kitais metais žydi. Bet paskui jie prisisėja patys savaime ir pas mane jie jau ne vieni metais žydi, net nepamenu prieš kiek metų pirmuosius buvau pasodinusi. g.gif Ir kvepia jie labai skaniai, galima pasimerkti, ilgai laikosi, o ir gėlyne jie gražiai atrodo, yra įvairių spalvų, yra ir tokių kaip pilnavidurių.

Ačiū už atsakymą 4u.gif , sudominote ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 04 19, 14:59)
thumbup.gif

Paklausiu, ar jūsų vaikai valgyt negauna, ar kaip čia yra? Vitaminų trūkumas, jei jau eina ir ieško papildomų skanumynų. Pas mus praeina ir vasarą gyvena mažų vaikų, bet dar neteko vaikyt nuo augalų  ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Visiems atrodo, kad vaikai puls šlemšti augalus kaip kokios karvės. Nagi užaugo vaikai tarp gėlių ir nei jie jas valgė nei ką, nebent pasiskynė žiedelių kokį kartą.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 19, 23:12)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Visiems atrodo, kad vaikai puls šlemšti augalus kaip kokios karvės. Nagi užaugo vaikai tarp gėlių ir nei jie jas valgė nei ką, nebent pasiskynė žiedelių kokį kartą.

drinks_cheers.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Pirmą kart auginau levandą, tai nežinau ar ją reikia nukirpt ir ji iš naujo augs, ar sužaliuos senosios šakelės, nes po žiemos ji nei sudžiūvus, nei žalia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2010 04 19, 22:41)
Pirmą kart auginau levandą, tai nežinau ar ją reikia nukirpt ir ji iš naujo augs, ar sužaliuos senosios šakelės, nes po žiemos ji nei sudžiūvus, nei žalia g.gif

Taip ir turi būti. Visai nukirpti negalima, tik pritrumpinti. Jei visai netrumpinsi su laiku vidus pasidarys tuščias ir tik paviršius žaliuos.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 04 20, 06:54)
Taip ir turi būti. Visai nukirpti negalima, tik pritrumpinti. Jei visai netrumpinsi su laiku vidus pasidarys tuščias ir tik paviršius žaliuos.

O jusu levandos jau sprogsta? Ne pirmus metus turiu levanda, bet, kad siemet jokio zalio lapeliuko dar nematau. Jauciu issalo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(noras1 @ 2010 04 19, 13:41)
Tikrai nuodingos?  fear.gif Aš jų prisisodinau, nes skaičiau, kad jos labai sveika.  doh.gif O gal jūs su "girtuoklėm" nežinau, kaip lietuviškai dar vadinamos, tos kurios raistuose auga, supainiojot? 4u.gif

Tai ar galit kas nors pasakyti ar šilauogės iš tiesų nuodingos. Pas mane yra vaikai, Aišku lapų jie nevalgo, bet uogytes... kqai tik prisirpsta iš karto šveičia smile.gif

Atsakykit prašau, kas žinot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2010 04 20, 09:00)
O jusu levandos jau sprogsta? Ne pirmus metus turiu levanda, bet, kad siemet jokio zalio lapeliuko dar nematau. Jauciu issalo  doh.gif

pas man jau sprogsta levandų krūmeliai wink.gif

QUOTE(noras1 @ 2010 04 20, 09:07)
Tai ar galit kas nors pasakyti ar šilauogės iš tiesų nuodingos. Pas mane yra vaikai, Aišku lapų jie nevalgo, bet uogytes... kqai tik prisirpsta iš karto šveičia smile.gif

oho, kokia painiava. Jūs pavadinimus stipriai maišot - šilauogės yra vaiskrūmiai, kurių uogos yra valgomos ir kas tik turi galimybę sodinasi sau. Beje, tam, kad ir vaikai valgytų!

Šilagėlės - gėlės, kurių galima rasti ir šiaip gamtoj. Ar eidami rinkti žibučių jas taip pat valgote? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 20 balandžio 2010 - 08:22
QUOTE(noras1 @ 2010 04 20, 08:07)

Siaip tai buvo parasyta, kad silageles nuodingos, o ne silauoges mirksiukas.gif
Na va, Gaudvile jau issamiau atsake smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jugne: 20 balandžio 2010 - 08:24
Atsiprašau blush-anim-cl.gif Kad jūs žinotumėte, kaip man dabar gėda blush-anim-cl.gif
Supainiojau pavadinimus ir supanikavau. Labai labai atsiprašau

Labai ačiū visoms pastebėjusioms mano žioplumą 4u.gif ir atsakiusioms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noras1: 20 balandžio 2010 - 08:26
QUOTE(jediara @ 2010 04 19, 21:51)
Ačiū už atsakymą  4u.gif , sudominote  ax.gif

Pabandykit auginti tikrai patiks, gaila, kad iš pernai nuotraukyčių neturiu. Jei šiemet per žiemą šiurpiniai gvazdikai neiššalo ( kadangi yra sode, tai visko gerai dar neapžiūrėjau, o be to kai kurie augaliukai tik dabar pradeda,, pasirodyti " ir tai dar ne visi ), tai jei bus ką rodyti, parodysiu, kai pražydės. smile.gif
Atsakyti
tikrai pliusų jie daug turi - neiššąla , užsisėja, kvepia ir ilgai žydi,beto yra ir žemų ir aukštų ax.gif
Atsakyti