Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės

QUOTE(jediara @ 2009 07 22, 17:04)
Ar nebuvai gėlių bazėje "Baltijos gėlės" Aleksote, Kalvarijų gatvėje? Merginos pasakojo, kad ten įvairių augalų yra.

gyvenu aleksote bet nebuvau girdejus apie tokia baze g.gif jus kalbat apie laukines geles?

kad kambariniu ir skintu ira tai zinau bet lyg europos prospekte, kur buvo mesos kombinatas.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 08 27, 22:28)
Kas žydi pas Jūsų gėlynuose? ax.gif

Pas mane darželį dabar daugiausiai rudbekijos užkariavusios ir rykštenės ruošiasi žydėti.
Atsakyti
Sveikos. Noriu patarimu ir ideju kuo galeciau pakeisti melsves sauletoj vietoj? Melsves man labai patinka bet jom saulej nelabai, padziusta lapai ir spalva ne tokia kaip tu kurios pavesy.. Turiu galvoj kuo butu galima apsodinti netrumpa ivaziavimo krasta? Kad butu panasaus dydzio kaip melsves, nelepios ir netrumpai dekoratyvios smile.gif Kazkaip viskas prie ko linkstu megsta pavesi.. O taip yra kad gelem tinkami plotai sauleti.
Atsakyti
pabandykit is kilimeliu ka nors 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agmil @ 2009 08 29, 17:26)
kuo butu galima apsodinti netrumpa ivaziavimo krasta? Kad butu panasaus dydzio kaip melsves, nelepios ir netrumpai dekoratyvios smile.gif

nors tema ir vadinasi "daugiametės lauko gėlės", pasiūlysiu ne jas, o dekoratyvius žemaūgius krūmelius. Galima rinktis iš didelės lanksvų įvairovės, tiktų jazminai 'Nana' augantys dailiu krūmeliu, iš spygliuočių - lizdinės eglutės, tujos 'Danica' ir t.t. Sodinant rečiau, tarpus būtų galima užpildyti gėlėmis.

O jei jau siūlyti iš daugiamečių, tai saulėje klestėtų vilkpupės (šilokai). Jų būna įvairių - nuo įpratinių iki raudonais, baltai margais ar geltonai margais lapais. Žydi rudenį. Labiausiai paplitusių žiedai ružavi, bet galima įsigyti ir tamsiai raudonai žydinčių ar minėtų margalapių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 30 rugpjūčio 2009 - 08:35
Dar keletas variantų:
- viendienės
- levandos
- krūminiai astrai+varpiniai augalai ("žolės")
- rožės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smėlio smiltelė: 30 rugpjūčio 2009 - 09:07
Užsukit šiuo adresu ir paskaitysit kuo galima apsodinti:
http://www.loretosso...aipsniai20.html
O jei reiks pačių augalų-jais aprūpinti galėsiu. Straipsnių skiltyje daug temų pagal vietą, aukštį ir t.t.
Atsakyti
Man labai patinka daugiametes geles thumbup.gif sodas mano tolokai nuo namu,tai vienmetes kartais prazuna,nes neturiu galimybes daznai nuvaziuot ax.gif kokia patartumet isigyt daugiametes aukstauges gelytes?sodinu jas prie tvoros,kad nuo kaimynu pasleptu,siaip sodindavau kiekv. pavasari saulegrazas ir jurginus,bet jie suauga tik vasaros vidury-gale g.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 08 31, 10:19)
Man labai patinka daugiametes geles  thumbup.gif  sodas mano tolokai nuo namu,tai vienmetes kartais prazuna,nes neturiu galimybes daznai nuvaziuot  ax.gif  kokia patartumet isigyt daugiametes aukstauges gelytes?sodinu jas prie tvoros,kad nuo kaimynu pasleptu,siaip sodindavau kiekv. pavasari saulegrazas ir jurginus,bet jie suauga tik vasaros vidury-gale  g.gif

g.gif prie tvoros galėtum pasodint vijoklinį sausmedį , tangutinę ar kt. raganę, ir dalis darbo jau būtų padaryta.. papildomai būtų galima pasėt kvepiančiųjų žirnelių (vienmečių).
Aukštos daugiametės - pentiniai, kurpelės, ramunės, viendienės(galima parinkt žydinčias nuo birželio iki rugpjūčio), astrai, blakėžudė, arunkas...
Rusmenė - dvimetė, bet užsisėja pati.
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 08 31, 11:19)
Man labai patinka daugiametes geles  thumbup.gif  sodas mano tolokai nuo namu,tai vienmetes kartais prazuna,nes neturiu galimybes daznai nuvaziuot  ax.gif  kokia patartumet isigyt daugiametes aukstauges gelytes?sodinu jas prie tvoros,kad nuo kaimynu pasleptu,siaip sodindavau kiekv. pavasari saulegrazas ir jurginus,bet jie suauga tik vasaros vidury-gale  g.gif

Aš būčiau už piliarožes- prie tvoros pats tas joms. Tik reiktų ne pilnavidurių (jos dvimetės), o tuščiavidurių, nes jos daugiametės. Dar pentiniai, raudoklės, debesylai, rusmenės (gražu bet jos dėja dvimetės, nebent užsisės pačios jei neravėsit), tūbės, plunksnalapės rudbekijos (kaime vadinamos geltonais žieminiais jurginais)- šitos tai tikrai nuo kaimynų paslėps ir gražiai geltonai žydės. Iš vienmečių kosmėjos aukštokos ir gražų "debesį" padaro.
Bet norint jau pavasarį kažkokios žalios plius žydinčios užsklandos nuo kaimynų, rinkčiausi kažkokių krūmų, kuriuos galima paformuot.. kad ir alyvas, jazminus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebenkstiejka: 03 rugsėjo 2009 - 11:16
Aciu viska susirasiau,bandysiu paplanuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(shidochika @ 2009 09 03, 12:47)
Aciu viska susirasiau,bandysiu paplanuot  smile.gif

iki rugsėjo pabaigos dar pakanka laiko susisodint tas daugiametes gėles, kurios žydės pavasarį ir vasarą.
Rudenį žydinčios daugiametės gėlės paprastai sodinamos pavasarį.

p.s. nors nėra taisyklės be išimties 4u.gif

dar tokį variantą pagalvojau - Rosa glauca , pentiniai, lelijos ir lavandos
Atsakyti