Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės

Matyt, niekas neaugina gubojų g.gif
Įdomu, ką dar auginate iš daugiamečių gėlyčių, kurios kaip ir gubojos tinka prie kitų gėlyčių puokštelėms pasimerkimui priderinti. ax.gif
Atsakyti
A6 auginu gubojas.Jos daug metų(10) pas mane auga vienoje vietoje.Tikrai nereiklus augalas.Svarbu pasodinti sauletoje,smėlingoje dirvoje.Nemegsta užmirkimo.O dauginti gal geriau vertėtų sėklomis nes bandžiau pasidauginti, bet nepavyko, šaknis labai ilga ir tik vienas šakniastiebis.Turiu ir šliaužiančių gubojų kurios labai tinka alpiniarumams prie akmenų ,tačiau ir jos pas mane ''nemoka''pasidauginti,viena taip ir numirojo neatlaikiusi persodinimo.

O gal žinot kas prekiauja hibridiniais stambiažiedžiais pentiniais.Norėčiau isigyti įvairių spalvų.Kažkada mačiau ermitaže pirkti ,bet nenusipirkau dabar gailiuosi ,bet dabar niekur jų nebematau.Gal kur sėklyčių matėt pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 08 03, 11:17)
A6 auginu gubojas.Jos daug metų(10) pas mane  auga vienoje vietoje.Tikrai nereiklus augalas.Svarbu pasodinti sauletoje,smėlingoje dirvoje.Nemegsta užmirkimo.O dauginti gal geriau vertėtų sėklomis nes bandžiau pasidauginti, bet nepavyko, šaknis labai ilga ir tik vienas šakniastiebis.Turiu ir šliaužiančių gubojų kurios labai tinka alpiniarumams prie akmenų ,tačiau ir jos pas mane ''nemoka''pasidauginti,viena taip ir numirojo neatlaikiusi persodinimo.

O gal žinot kas prekiauja hibridiniais stambiažiedžiais pentiniais.Norėčiau isigyti įvairių spalvų.Kažkada mačiau ermitaže pirkti ,bet nenusipirkau dabar gailiuosi ,bet dabar niekur jų nebematau.Gal kur sėklyčių matėt pirkti?

Pradėjau galvoti gal man tiesiog supuvo gubojos , kad žiema tokia lietinga buvo. Žemė taip tai nebūna permirkusi, bet kai nebuvo pašąlę gal gubojoms tai ir nepatiko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2005 07 13, 13:04)
Dvynuke,atsiusk savuju geliu sarasiuka i  Tu-tis@one.lt  ,gal rasim kuo apsikeist.
\

labai noriu daugiameciu pasisodinti, nes kol kas tik vejas padareme, tad jau sutvarkyta ir galiu alpinariumus, gelynus sodintis. Kaipcia man foto pamatyti?
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausma @ 2006 09 04, 12:41)
Ausma, o kur visos tos dovanojamos grozybes auga?

Jos auga Vilniuje, Salininkuose, mano sklype. Jeigu kam reikia, atsiliepkite, nes artimiausiu metu vilkdalgius ir melsves teks palaidoti. cray.gif

oi, tai as salia taves, eisiskiu plentas52, kaip cia man pamatyti tavaji gelyna?smile.gif
Atsakyti
Patarkit, kurias daugiametes gėlės būtų nesunku auginti pradedančiai gėlininkei? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovita xxx @ 2008 08 18, 15:48)
Patarkit, kurias daugiametes gėlės būtų nesunku auginti pradedančiai gėlininkei? ax.gif

visas mirksiukas.gif juk daugiametėms daug priežiūros nereikia, svarbu sodinant pataikyti tinkamą vietą, t.y mėgstančių šešėlį nepasodint saulės atokaitoj ir panašiai.
na jei labai jau abejoji savo sugebėjimais, tai nepatarčiau tokių specifinių gėlių, kurios mėgsta rūgščią dirvą, nes ten jau reikia rūpintis, kad palaikyti tinkamą rūgštingumą. Tai viržiai, rododendrai, azalijos, hortenzijos (nors tos senovinės šluotelinės hortenzijos irgi praktiškai bet kur auga)....
na gal dar rožėmis daugiau rūpintis reikia, dengti žiemai ir pan...
o pasidomėti kokios yra apskritai daugiametės ir kokios ką mėgsta galima kad ir čia (atkreipk dėmesį į antraštę "Daugiametės gėlės")
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 18 rugpjūčio 2008 - 15:04
QUOTE(jungle @ 2008 06 08, 22:28)
ar jau radot kas parduoda sumedėjusius bijūnus?

QUOTE(lucky @ 2008 06 10, 16:44)
Jau radau. 4u.gif

Ir aš norėčiau. Gal galit pasidalinti adresais?
Atsakyti
Ką gi greitai reikės žvalgytis, kaip mūsų daugiamečiai augalėliai peržiemojo. Mačiau, kad žydi jau snieguolės, bet jų daugiau turėjo būti, o su kitais augalais dar neaišku, ar graužikai nebus per žiemą ,,pašeimininkavę" g.gif
Atsakyti
Stasele, gubojos sėklų berods turiu.Jei iš Kauno esat, penktadienį galėčiau atvežti. Dar gal kokių sėklų rasčiau, tinkamų į puokštes, kaip priedas. Parašykit man į el paštą:
loretosgeles eta gmail.com
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 03 31, 14:36)
Stasele, gubojos sėklų berods turiu.Jei iš Kauno esat, penktadienį galėčiau atvežti. Dar gal kokių sėklų rasčiau, tinkamų į puokštes, kaip priedas. Parašykit man į el paštą:
loretosgeles eta gmail.com

Gaila, bet gana toli toli nuo Kauno gyvenu. Gubojos ir pas mane daržely auga, na nebent kas bus per žiemą išgraužę. O kokios dar puokštelėms tiktų, gal galit pavadinimus užrašyti ( tokių ,kurios nereikaluaja ypatingos priežiūros)
Atsakyti
Kaip gražu: jau žydi snieguolės, žydrės, krokai. Jau ,,kvepia" pavasariu smile.gif Greitai dar daugiau gėlyčių pražys. Gerai tos daugiametės gėlės... Tik pradėjau galvoti šitas mano pražydusias gėlytes kas kelinti metai persodinat? Nes aš jau keli metai jas auginu, o dar nė karto jų nebuvau iškasusi ir persodinusi. g.gif
Atsakyti