Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės lauko gėlės

QUOTE(vida777 @ 2007 08 30, 11:46)
mergaites, gal zinot, kaip tas aukshtas augalas vadinasi, kur kairiam shone nuotraukos matosi nusvirusios shakos su dideliais zaliais lapais  g.gif , ar jis daugiametis?

sveikos, jei neklystu -bambukas , bent jau mes taip vadinam . O pelevirkshtis man atrodo yra vijoklis , buvau uzsisakius is katalogo , gal panasus pavadinimas ??? visai susimaisiau g.gif g.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(uršulė @ 2007 08 31, 14:18)
sveikos, jei neklystu -bambukas , bent jau mes taip vadinam . O  pelevirkshtis man atrodo yra vijoklis , buvau uzsisakius is katalogo , gal panasus pavadinimas ??? visai susimaisiau  g.gif  g.gif  wub.gif

bambukas - galbut liaudishkas pavadinimas, o tas vijoklis, taip pat pelevirkshtis, jo lot.pavad. - Fallopa aubertii, o shitas "bambukas" - Japoninis pelevirkshtis ( Fallopa japonica).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 31 rugpjūčio 2007 - 14:41
QUOTE(ina' @ 2007 08 30, 23:11)
Mano mombretes tai zydi  wub.gif ,taciau Acidanteros nezydi  verysad.gif

na, o mano acidanteros šiemet labai gražiai žydi, kaip nė vienais metais. matyt, joms patiko ,kada šiemet tokia lietinga vasara
Atsakyti
galvoju, gal monbretes man geriaubūtų buvo palikti lauke žiemot. gumbeliai mano patalpoj išbuvo puikūs, bet nesuprantu, kodėl jos nesudygo. Pasodinau anksti, balandžio 30 d. Dar galvoju, nebent dar koks yra sudygęs, nes pasodinau kartu su kardelių tais mažiukais ,,vaikiukais,,. tai sunku atskirti, bet abejoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2007 08 13, 19:46)

Sveiki, gal kas galėtų pakomentuot, kokie pagrindiniai skirtumai tarp sedum spectabile ir sedum telephium g.gif
Atsakyti
Aš nebeturiu monbrečių, reikės peieškoti, gal vėl bus Maximoj. Aš nepalikau lauke, bet, kai pasodinau pavasarį, niekas neišdygo, o gumbai buvo gražūs, kieti. Nebet ,koks graužikas juos suėdė žemėj... Ar negerai laikiau per žiemą.
Norėjau paklausit, o gal jūs paliekat žiemoti lauke?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2008 02 12, 21:47)
kai pasodinau pavasarį, niekas neišdygo, o gumbai buvo gražūs, kieti. Nebet ,koks graužikas juos suėdė žemėj... Ar negerai laikiau per žiemą.
Norėjau paklausit, o gal jūs paliekat žiemoti lauke?

Vat lygiai taip ir man gavosi. Niekada nepalikdavau lauke. Pavasarį pasodinau, bet neišdygo g.gif
Atsakyti
Montbretes visada iškasu. Jei kam pritruks-turiu užtektinai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 12, 23:09)
Montbretes visada iškasu. Jei kam pritruks-turiu užtektinai.

As irgi praradau montbretes jas iskasus-nesudygo visai.Kita karta palikau ziemai ,bet uzdengiau apie 7 cm sluoksniu durpiu-siaudu misiniu-vel nebeliko.Nors patarima ziemai palikti buvau kazkur isskaiciusi kaip sekminga patirti.3 metus bandziau,bet vis prarasdavau geles.Kur klaida? Rusyje budavo ziema 3-5 laipsniai,sodindavau tuo paciu metu,kaip kardelius,svogunelius pries tai pamirkydavau kalio permanganate.
Atsakyti
Iškasus aš nenukratau žemių.Su tuo kiekiu, kiek išsikasa nešu į rūsį, kuriame tikrai vėsu ir drėgna. Sustatau kampe ant žemės, vieną kupstą šalia kito. Ne tik vienu aukštu, kadangi pastoviai jų priauga daug.Pavasariop patys pradeda dygti, leisti želgus. Kai žemė sušyla pasodinu. Niekur niekada nemirkinu.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2008 02 13, 15:35)
Iškasus aš nenukratau žemių.Su tuo kiekiu, kiek išsikasa nešu į rūsį, kuriame tikrai vėsu ir drėgna. Sustatau kampe ant žemės, vieną kupstą šalia kito. Ne tik vienu aukštu, kadangi pastoviai jų priauga daug.Pavasariop patys pradeda dygti, leisti želgus. Kai žemė sušyla pasodinu. Niekur niekada nemirkinu.

Tai vadinasi, aš negerai dariau, aš žemes nupurtydavau, tai gal todėl man su jom ir nepasisekė.
Atsakyti
Nuvažiavau į sodą apsižvalgiau, nebelikę mano kaukazinių laumakių( tų geltonų), kur anksti pavasarį žydi. Nesuprantu, kitur eidama pro šalį matau jų žalius lapelius, o mano jokio ,,ženklo" jų nelikę, galvoju ar supuvo, ar sugraužė jas kas, gal išnyko, kai kelis metus nepersodinau g.gif
Atsakyti