Va va, man šiandien vienas bičas liepė būtinai apžiūrėti piečiausią Sicilijos kampą - nuostabūs paplūdimiai, mažai turistų, žvejų kaimeliuose galima skaniai pavakarieniaut... Ir dar - Ragusa, Modica, Noto
Jau nusprendžiau iš Romos skristi į Cataniją, nuomotis mašiniuką ir palėkti į pietinę pusę, o po to - atgal link Mesinos...
Dianita, kaip manai, ar bus dar vis labai karšta rugsėjo antroje pusėje?
QUOTE(Virbalai @ 2007 06 26, 18:28)
Va va, man šiandien vienas bičas liepė būtinai apžiūrėti piečiausią Sicilijos kampą - nuostabūs paplūdimiai, mažai turistų, žvejų kaimeliuose galima skaniai pavakarieniaut... Ir dar - Ragusa, Modica, Noto
Jau nusprendžiau iš Romos skristi į Cataniją, nuomotis mašiniuką ir palėkti į pietinę pusę, o po to - atgal link Mesinos...
rugsejis yra sezonas vaziuoti i sicilija butent del to, kad tuo metu klimatas yra minkstesnis.. turetu buti apie +27 laipsnius kazkur vidutiniskai... taip pat rimtai patariu atsargiai vairuoti, nes ten taisykles kaip gruzijoje, tiksliau jos yra tam, kad ju butu nesilaikoma (sviesoforai daugumoje atveju tik butaforija).. ypac atsargiai vairuok palerme, nes ten net patys ne vietiniai italai vengia vairuoti... taip pat atsargiai su apgaudinejimu, mane Catania mieste bande isdurti net perkant taloneli autobusui jei ne mano italu kalba, jauciu butu visai striuka buve
ta prasme, siek tiek atsargos gedos nedaro.. ten zmones labai draugiski, bet jie skiriasi nuo europieciu, net nuo paciu italu is vidurio ir siaures italijos..
tiesa, rugseji valgykite ten vaisius, kuriuos pamatysite parduodant turgeliuose, nes pats derlius bus
Ačiū už patarimus
O gal yra neseniai grįžusių iš Sicilijos?
Ir dar vienas klausimėlis - gal kas žinot degalų kainas? Būtent benzino, nes ruošiamės nuomoti mašiniuką ir bandom suplanuoti išlaidas
O gal yra neseniai grįžusių iš Sicilijos?
Ir dar vienas klausimėlis - gal kas žinot degalų kainas? Būtent benzino, nes ruošiamės nuomoti mašiniuką ir bandom suplanuoti išlaidas
http://www.alfa.lt/straipsnis/140538
Gal kas dar neskaitė...
Gal kas dar neskaitė...
Man tap pat teko aplanyti sia sali pries pora savaiciu, nieko daug negaliu papasakoti kadangi ten buvau tik 3 dienas, tai buvo tik tarpine stotele. Is Maltos atplaukem i Catania ten pernakvojom ir autobusu nuvykom i Palermo,ten buvom siek tiek ilgiau ir tada keltu i Napoli.
Etnos ugnikalni matem tik per balkono langa , pati Catania ispudzio nepadare, labai murzinas miestas,visi pastatai pajuodave, uzuolaidos nesvaros suplysusios kabo,nors paciam centre bet atrodo kad gyvena bomzai, labai daug policijos (turbut nusikaltimu vyksta nemazai), kazkaip norejosi kuo greiciau vaziuoti is ten i Palermo, todel is pacio ryto isejom i autobusu stoti. O Palermo jau visai kitoki ispudi paliko, nors taip pat yra netvarkos, bet miestas sviesus ir grazus , labai skanus maistas.
Etnos ugnikalni matem tik per balkono langa , pati Catania ispudzio nepadare, labai murzinas miestas,visi pastatai pajuodave, uzuolaidos nesvaros suplysusios kabo,nors paciam centre bet atrodo kad gyvena bomzai, labai daug policijos (turbut nusikaltimu vyksta nemazai), kazkaip norejosi kuo greiciau vaziuoti is ten i Palermo, todel is pacio ryto isejom i autobusu stoti. O Palermo jau visai kitoki ispudi paliko, nors taip pat yra netvarkos, bet miestas sviesus ir grazus , labai skanus maistas.
Mes jau nusipirkome kelione i Sicilija, spalio 5. ~Tiek daug geru atsiliepimu esu girdejusi, kad nesulaukiu kada savo aikim galiesiu viska pamatyti.
Mes gyvensim 10 km nuo Taorminos miesto. Mane domina ka verciausia pamatyti tose apilinkese, nes musu galiybes rybotos busime su vaiku ir ar yra vaikams kokiu pramogu, kuo galima sudominti, itariu, kad jis dar neivertins viso to grozio ir nesupras, noretusi pamaisyti biski su pramogom...
Mes gyvensim 10 km nuo Taorminos miesto. Mane domina ka verciausia pamatyti tose apilinkese, nes musu galiybes rybotos busime su vaiku ir ar yra vaikams kokiu pramogu, kuo galima sudominti, itariu, kad jis dar neivertins viso to grozio ir nesupras, noretusi pamaisyti biski su pramogom...
QUOTE(Nataliukė @ 2007 08 07, 18:16)
Mes jau nusipirkome kelione i Sicilija, spalio 5. ~Tiek daug geru atsiliepimu esu girdejusi, kad nesulaukiu kada savo aikim galiesiu viska pamatyti.
Na taorminoje tikrai verta pamatyti Graikų teatrą, nuo kurio atsiveria labai ispudinga sicilijos panorama, taip pat Viešuosius sodus. taormina isties ispudingas miestelis..
tikrai verta aplankyti pietu sicilija, ypac Agridžento miestelį, kur stovi ispudingos sventyklos, taip pat pasigrozeti pietu sicilos gamta.
o jei turesite galimybe pasikelkite butinai i etna, nors sis malonumas nera pingus, berots 50 euru vienam asmeniui, bet jausmas nepakartojamas
QUOTE(astiti @ 2007 08 08, 06:57)
o jei turesite galimybe pasikelkite butinai i etna, nors sis malonumas nera pingus, berots 50 euru vienam asmeniui, bet jausmas nepakartojamas
mes vietoj etnos pasirinkome stromboli salos ugnikalni. Vat ten tai vaizdai, kuriu nepamirsiu visa gyvenima Uzlipom i salia esanti kalna, kuris auksciau visu veikianciu krateriu, tai galejom stebeti visus issiverzimus is virsaus. Vienintelis trukumas, kad ten uzlipt ir nulipt tikrai sunku, ir jei yra kokiu nors sveiktos problemu tai nepatarciau. Kol per tas dulkes uzlipau ir nulipau tai visus ten prakeikiau, bet vistiek ispudziai viska atpirko
va keletas vaizdu:
Pritariu del pietines Sicilijos dalies, taip pat verta nuvaziuoti ir i Siracusa miesteli, patogu is Taorminos (taormina stotyje yra patogus autobusu grafikas, vezantis tiek i etnos nacionalini parka, tiek i siracusa ir t.t.). Isigykite zemelapi ir pastudijuokite lankytinas vietas.
Gal kartais gyvensite kaimelyje Giardini Naxos??
Gal kartais gyvensite kaimelyje Giardini Naxos??
Sveikos mes gyvensim Marino d'agro, ne žinau kas čia kaimas ar kas, nuo Taorminos 10 km. O dėl ekskursijų tai agentūroj gavau lapą su ekskursijom ir žiūriesim... Važinėsimės tikriausiai su automobiliu, nuomosimes. O pačios ekskursijos jei be gido tai kaip tai atrodo, tipo eini kažkur sumoki ir įledžia tada?
Papildyta:
Vaizdeliai nuotraukuose net kvapą užgniaužia norėčiau pati tai pamatyti, bet su vaiku tai mes jaučiu ne rizikosim, nebent kokią rusakalbę auklę eitų pasisamdyt viežbūty...
Papildyta:
Vaizdeliai nuotraukuose net kvapą užgniaužia norėčiau pati tai pamatyti, bet su vaiku tai mes jaučiu ne rizikosim, nebent kokią rusakalbę auklę eitų pasisamdyt viežbūty...
QUOTE(Nataliukė @ 2007 08 08, 13:57)
O pačios ekskursijos jei be gido tai kaip tai atrodo, tipo eini kažkur sumoki ir įledžia tada?
Na taip, susimoki, jeigu mokama ir ileidzia. Mes taip visur ir darem, tik i Strombolio ugnikalni neleido be gido lipt, bet ten be jo ir neimanoma
QUOTE(Nataliukė @ 2007 08 08, 14:59)
Sveikos mes gyvensim Marino d'agro, ne žinau kas čia kaimas ar kas, nuo Taorminos 10 km. O dėl ekskursijų tai agentūroj gavau lapą su ekskursijom ir žiūriesim... Važinėsimės tikriausiai su automobiliu, nuomosimes. O pačios ekskursijos jei be gido tai kaip tai atrodo, tipo eini kažkur sumoki ir įledžia tada?
Papildyta:
Papildyta:
negaliu nieko pasakyti, kaip ten su ekskursijomis, nes mes su drauge savarankiskai ten visur ejom.. prisiemem vietiniame turizmo ofise zemelapiu bei lankstinuku su lankytinomis vietomis, susidarem plana ir kur galejom ten ir keliavom siaip visur gali nueiti, jei tai kazkoks objektas, tai pagal tvarka susimoki uz iejima ar pan. ir eini.. ten, kur galima tik grupemis eiti, tai reikia palaukti kol susirinks grupe ir tada su paskirtu gidu ir ileidzia, bet man su siuo faktu teko tik graikijoje susidurti, berods Sicilijoje to nera...
O cia trumpai apie jusu miesteliuka http://www.keliautoj...talija/SICILIJA
Ten vis tiek nebus ka veikti, taip kad gera mintis issinuomoti masina, nors ten be problemu ir autobusais keliauti.. tik atsargiai einant per gatve, nes vaziuoja ir esant raudonai sviesai ir norint sustabdyti srauta patartina istiesti ranka kad matytusi is toli ir rizikuoti eiti per gatve (net ant perejos ).. mes taip is vietiniu ismokom