na Melka tai Trapanija buvote tik viena diena? girdejau kad saluose galima panardyti yra graziu vietu, tik va nz kaip del vandens ar verta isvis maudyma imti?
Jei vietos lagamine yra, paimkit, bet aš tai neimčiau, man ir braidyti būtų per šalta
QUOTE(elenalovein @ 2011 03 01, 14:01)
na Melka tai Trapanija buvote tik viena diena? girdejau kad saluose galima panardyti yra graziu vietu, tik va nz kaip del vandens ar verta isvis maudyma imti?
Jus nejuokaukit,koki maudoma?Esu Italijos apacioje dabar, atvaziavusi atostogu, penktadieni savaitgaliui vaziuosim i Sicilija, jei oras bus bent kiek geresnis nei siandien..Siandien visa diena lijo, diena buvo tik trumputis pragiedrejimas, bet jau nakti pradejo zaibuot ir griaudet..Sildymo pas juos nera, tai net nezinau, kur salciau, namie ar lauke.. As vaikstau su tuo paciu paltu ir ilgais batais kaip ir Lietuvoj, tik kad kepures, pirstiniu ir saliko nereik..Pasiimkit siltu megztiniu, kojiniu-prireiks,o prasisegti ar nusirengti visad galima as galiuos kad pasiemiau tik pora lengvu megztuku tikedamasi kad bus silta..Yra apsiniauke, salta, vejuota, ir lyja...jei Baltijos juroje dabar bent braidyt butu malonu, tai tada gal Sicilijoj ir nardyt galetumet, bet gal visgi vietoj lastu isidekit pora papildomu siltu rubeliu
Jolly, užuojauta, bet kai grįšit viskas pasimirš.
Paklauskit, gal jie turi kokį šildytuvą, viešbučiai gal visgi turi, aš kažkaip nedrįsau
Paklauskit, gal jie turi kokį šildytuvą, viešbučiai gal visgi turi, aš kažkaip nedrįsau
QUOTE(Melka @ 2011 03 02, 01:22)
Jolly, užuojauta, bet kai grįšit viskas pasimirš.
Visose nakvynes vietose buvo kondicionieriai, kurie sildydavo iki norimos temperaturos, o nakvojome visas naktis skirtingse vietose, uzjauciu kam nepasiseke
pas mane irgi buvo kondicionierius paskutinėse 2 vietose, bet prie to paties buvo baisus šaltis nuo vonios ir grindys marmurinės..plius iki 26 šilumos,kiek buvom užsistatę tikrai neprišilo
na o keliaudamos po sicilija kokiu italiksu fraziu daugiausiai prisireike ar isivertete be ju? as galvojiu gal vertetu pasirasyt kelet italisku fraziu
Buongiorno turėtų pakakti
Acettate le carte di credita ? - ar imate korteles
jei be klaidų parašiau
Salve, ciao
o šiaip turėtų pakakt angliškų žinių, supranta jie - nebent gatvėj žmones kalbinsite
jei be klaidų parašiau
Salve, ciao
o šiaip turėtų pakakt angliškų žinių, supranta jie - nebent gatvėj žmones kalbinsite
va atradau per google map kaip galima virtualiai po erice ir trapani pasivaiksciot
Papildyta:
dekui uz frazes
Papildyta:
QUOTE(Melka @ 2011 03 02, 22:28)
Buongiorno turėtų pakakti
jei be klaidų parašiau
Salve, ciao
jei be klaidų parašiau
Salve, ciao
dekui uz frazes
Keliavom po Sicilija beveik 10 dienu, nuomotu automobiliu, tai pakako vos ne vieno zodzio - Gracias, t.y. dekui
Anglu kalba moka labai nedidele dalis sicilieciu, todel ko norspaklausus daznai atsako italiskai... Kai pasakai, kad nesupranti, pradeda kalbeti labai labai letai - tipo turetum suprasti na bet pamate, kad vistiek nieko nesusigaudai, paima uz rankos ir nuveda ten kur reikia... Kleis kartus buvom pasiklyde, tai budavo soka i savo masina, ant motorolerio ir palydi iki reikiamos vietos
Anglu kalba moka labai nedidele dalis sicilieciu, todel ko norspaklausus daznai atsako italiskai... Kai pasakai, kad nesupranti, pradeda kalbeti labai labai letai - tipo turetum suprasti na bet pamate, kad vistiek nieko nesusigaudai, paima uz rankos ir nuveda ten kur reikia... Kleis kartus buvom pasiklyde, tai budavo soka i savo masina, ant motorolerio ir palydi iki reikiamos vietos
QUOTE(nomeda.b @ 2011 03 02, 22:44)
Keliavom po Sicilija beveik 10 dienu, nuomotu automobiliu, tai pakako vos ne vieno zodzio - Gracias, t.y. dekui
Galiu tik patvirtinti. Labai jau paslaugūs žmonės, atsimenu kai ruošėmės į Palermo, užkalbinom kaimynų sodininką, tas tik itališkai kalbėjo, bet eilinį kartą susikalbėjome Mes norėjom gauti Palermo žemėlapį, tai sodininkas net kaimynus įjungė į visą šitą reikalą, suveikė mums žemėlapį. a ir dar daugybę kartų buvom palydėti, nuvesti kur reikia. Na jie superiniai žmonės tikrai.
Dar nuomavomės kitoj vietoj pusę namo pas žmogų, tai tas žmogelis leido mums tiek daug, galėjom vaikščioti po jo kambarius kada panorėję, nes ten kompas su internetu buvo, galėjom žaisti stalo tenisą ir pulą jo pusrūsyje. O daiktų visame name visokiausių. Pasitikėjimas begalinis, nes jei pataikytų ant kokių nesąžiningų, tai galima išnešti ten pusę namo. Virdavo rytais mums labai skanią kavą. Kai prisimenu tai net išsišiepiu iki ausų.
Mes žemėlapius vežėmės iš pat namų, radom internete,o paskui vietoj viešbučiuose gavom, turiu keletą
turėjom GPS,tai nelabai teko klausinėt žmonių.
turėjom GPS,tai nelabai teko klausinėt žmonių.