Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

user posted image

dar keleta foto is Sicilijos tongue.gif
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image

Agrigentas
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image

Sirakuzai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 05 30, 15:27)
Romoje viešbutis paprastai kainavo 130 eurų, bet per booking.com akcija buvo - 50. Tiek ir mokėjau, kiek buvo parašyta. Super smile.gif
Atėnuose mokėjau tiek pat, kiek ir to viešbučio puslapyje parašyta, bet užsisakant tiesiogiai viešbutį jie prašo "deposit", o booking.com jo visai neprašo.

mano idetose nuorodose su B&B ir viesbuciais Romoje, tai ten 39 EUR super vieta B&B netoli Sv.Petro bazilikos, atskiras nedidelis bet jaukus kambarys dvivietis su atskira vonia, pusryciai bendrai su kitais gyventojais, aptarnauja patys savininkai. Puslapyje susisiekiama tiesiogiai su savininkais smile.gif

Tai va chebryte, rugpjucio 16 maunu ir as 15 dienu i pietu italija (Calabria) ir uzvaziuosiu savaitei i Sicilija thumbup.gif Tikiuosi neiskepti, nes ka tik suzinojau, kad ten dabar dienos metu apie +35, sake rupgjuti bus ne maziau +40 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 03 birželio 2008 - 09:00
jus anksciau uz mane suvazinesit, todel bus labai idomu isgirsti nauja patirti ir ispudzius mirksiukas.gif iki rugsejo prisisemsiu visokiu ideju ax.gif

biski pasiknaisiojau nete del nuvykimo i tas Lipari, Vulcano ar Strambolio salas ax.gif cia galima rasti visokius laivu ir keltu grafikus ne tik i Strambolio sala, bet ir i kitas salas. jauciu, mes spesim tik i kokia Vulcano sala g.gif nebent yra koks vienos dienos turas po visas salas. reikes dar paieskoti blush2.gif

Atsakyti
Sveiki visi,

smagu kad tiek daug yra norinciu pamatyti Sicilija, nes tai isties nuostabi sala thumbup.gif Buvau ten sia geguze 16-23 d. Atsimenu kaip pati ieskojau informacijos, tai idedu kelias nuotraukas smile.gif

Mus pasitiko tokia Etna

user posted image

Taormina ir Castelmola is tolo

user posted image

Taormina

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Castelmola

user posted image

user posted image

Sirakuzai

user posted image

user posted image

Papildyta:
Vaziuojant i Palerma, pro autobuso langa

user posted image

Palermas

user posted image

user posted image

user posted image

Cefalu

user posted image

Mesinoje, matosi Italijos krantai

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylia: 03 birželio 2008 - 15:34
Sveiki,

taigi pati prie skelias dienas parvykau is sauletosios salos Sicilijos. Oras buvo superinis, nei vieno debeselio. Gyvenome mes Toarminoje, tiksliau sakant jos papedeje. I Taormina kildavome autobusais ( 1 euras i viena puse) arb keltuvu ( 3,5 euro i abi puses). Taormina superinis miestelis, nedidelis, bet labai mielas, jaukus ir siltas. Is ekskursiju tai mes ememe vulkanines saklas ir etna. Buvom Leipali ri vulkano salose. Vulkano salose maudemes ugnikalio krateryje esanciame sieros baseine. Kvapelis nekoks, bet siaip atrakcija visai nieko. I etna kilome i pati virsu ( autobusu, keltuvais ir ant galo taip vadinamais dzipais), mums zmogui kainavo apie 85 eurus. Oras buvo superinis, vaiksciojom trumpom rankovem biggrin.gif Viena dien nuomavomes masina, tai vaziavom i Sirakuzus, Noto miesteli ( ziauriai garzu) ir Ragusa. Dvi diena vazinejom su motoroleriu, labai patogi transporto priemone, nes nera jokios bedos su parkavimu, o ir siaip labai ten populiari si transporto priemone. Su motoroleriu vaziavom i Toarmina, Castelmolo, Giardini Naxos, Farso di Agro ir Savoca. Savocos miestelyje Vitteli bare buvo filmuojamas "Krikstatevis", ten vis dar dirba Marija, ta pati moteriske, kuri dirbo ir filmavimo metu, labai daug nuotrauku is filmavimo akimirku.
Is maisto tai man labai patiko arancini ( rutuliukai is ryziu), bet rutuliukai ju nepavadinsi, nes jie labiau panasus i dideli lasa. Man jie labiau patiko su darzovem, o ne su ragu. Rekomenduoju paragauti deserta is ricottos surio, neatsimenu kaip jie vadinasi. Siaip pastos yra nerealios, juros gerybes.
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2008 06 04, 10:06)
Sveiki,

Is maisto tai man labai patiko arancini ( rutuliukai is ryziu), bet rutuliukai ju nepavadinsi, nes jie labiau panasus i dideli lasa. Man jie labiau patiko su darzovem, o ne su ragu. Rekomenduoju paragauti deserta is ricottos surio, neatsimenu kaip jie vadinasi. Siaip pastos yra nerealios, juros gerybes.

tas desertas turbut vadinasi CASSATA, ar ne? kaip tortukas toks...dar rekomenduoju butinai paragauti sicilietisku sausainiuku, tokie kaip pyrageliai mazi, jie su migdolais, pardavineja visur, tiek supermarketuose yra, ten ir didesni, kaip bulkutes, tiek turistams skirtose maisto parduotuvelese (kur parduoda ir garsius sicilietiskus likeriukus tirstus - riesutinius, citrininius ir t.t., kreminiai tokie). Tokiu saldumynu kaip Sicilijoje negausite visoje Italijoje!
Arancini labai tinka suvalgyti gatveje kai isalksti, super su alum tinka.
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 06 04, 11:07)
tas desertas turbut vadinasi CASSATA, ar ne? kaip tortukas toks...dar rekomenduoju butinai paragauti sicilietisku sausainiuku, tokie kaip pyrageliai mazi, jie su migdolais, pardavineja visur, tiek supermarketuose yra, ten ir didesni, kaip bulkutes, tiek turistams skirtose maisto parduotuvelese (kur parduoda ir garsius sicilietiskus likeriukus tirstus - riesutinius, citrininius ir t.t., kreminiai tokie). Tokiu saldumynu kaip Sicilijoje negausite visoje Italijoje!
Arancini labai tinka suvalgyti gatveje kai isalksti, super su alum tinka.

Radau uzsirasius, kad tas desertas vadinasi canoli 4u.gif Butinai dar reikia paragauti ledu, nes tikrai jiems ner lygiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2008 06 04, 12:12)
Radau uzsirasius, kad tas desertas vadinasi canoli 4u.gif  Butinai dar reikia paragauti ledu, nes tikrai jiems ner lygiu thumbup.gif

tai cia tas pats, pilnas pavadinimas: Cassata Siciliana Canoli Cake smile.gif

o kokius ledus valgei? kazkaip nepastebejau ten nieko ypatingo, Algida pagrinde.. ar jie turi kazkokius savo specifinius (kaip pvz turkai turi ypatingus ledus)
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2008 06 04, 12:38)
tai cia tas pats, pilnas pavadinimas: Cassata Siciliana Canoli Cake smile.gif

o kokius ledus valgei? kazkaip nepastebejau ten nieko ypatingo, Algida pagrinde.. ar jie turi kazkokius savo specifinius (kaip pvz turkai turi ypatingus ledus)

bet tie canoli tai ten ne pyragas, o tokie kaip suktinukai is sausainiu ir viduje ricotos suris. O ledus mes valgem, kur jie deda i faflius arba puodelius, man tai ziauriai skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2008 06 04, 12:50)
bet tie canoli tai ten ne pyragas, o tokie kaip suktinukai is sausainiu ir viduje ricotos suris. O ledus mes valgem, kur  jie deda i faflius arba puodelius, man tai ziauriai skanus ax.gif

pritariu del ledu, nuostabus thumbup.gif bet ir kaina nuostabi thumbup.gif as kaip ledu megeja tai jais ir gyvenau blush2.gif su Lt nera net ko lyginti doh.gif
Atsakyti
Kaina nuostabi kuria prasme? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agotas @ 2008 06 04, 12:50)
bet tie canoli tai ten ne pyragas, o tokie kaip suktinukai is sausainiu ir viduje ricotos suris. O ledus mes valgem, kur  jie deda i faflius arba puodelius, man tai ziauriai skanus ax.gif

ahh taip taip tu teisi, cia suktinukai, ju nebuvau valgiusi, bet ka tik paskaiciau internete kad sie suktinukai ir tas mano aprasytas pyragas populiariausi ir tipiski sicilijos desertai wub.gif

O ragavot granita della grattachecca? smulkintas ledas uzpiltas sultimis ar limonadu? Kai karsta labai gaivina tik lengva persisaldyti.. ji pardavineja beveik visur kioskeliuose kur sultis ir ledus parduoda..
Papildyta:
QUOTE(astiti @ 2008 06 04, 12:54)
pritariu del ledu, nuostabus thumbup.gif  bet ir kaina nuostabi thumbup.gif  as kaip ledu megeja tai jais ir gyvenau  blush2.gif  su Lt nera net ko lyginti doh.gif

tai LT nieko italisko negalima lyginti su italisku Italijoje:) nei batu, nei rubu, nei maisto, nieko... va lavazza tik vienoda daugelyje vietu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 04 birželio 2008 - 12:02