QUOTE(bamba @ 2008 04 07, 19:26)
na bent mano kaime, kur studijavau, tai autobusai tik aplink miestą ir į Alpių miestelius. O šiaip ten traukiniai visai tvarkingai važinėja visur.
Sicilijoj tai kiek mes važiavom, tai beveik pusė traukinių buvo nauji, su kondicionieriais, sutvarkyti, greiti.... ir visiškai pustuščiai. Bet gal mes ne sezonu buvom (balandžio menesį), gal vasarą daugiau turistų visokių...
na as buvau birzeli per jonines.. tai autikais vazinejau ir autikai geri buvo.. bent is catania i taormina ir etna vaziavom autikais..
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 19:52)
Aš tik nesuprantu vieno dalyko
Sicilija juk yra turistų lankoma sala (gausiai lankoma), o jie nesugeba stotyse įdarbinti angliškai šnekančių darbuotojų
na ir pastaba.. tu turbut italijoje nebuves... ten niekada angliskai niekas gerai ir nekalbes, nes jiems tos kalbos nereikia:) turistu problemos jei nesupranta:) cia as juodai juokauju ir siaurineje italijoje tai dirba uzsienietes ir ciai mokantys anglu ar vokieciu kalbas.. bet pietuose.. nejuokauk:) cia kaip prancuzijoje.. kas nemoka prancuzu tai jau jo asmenine problema
jie nera orientuoti i turistus kaip kurortai turkijoje... nors siaip viesbuciuose tai kalba angliskai nors ir prastai.. taciau sicilijoje... jei pasiseks gal kas nors ir kalbes is tavo sutiktu vietiniu
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 22:44)
Netikiu, kad mokykloje nemoko angliškai
Na nieko, susižinosiu - dvi savaites mokykloj gyvensiu
galiu tau pasakyti:) anglu kalba mokina, bet prasciau nei pas mus ir beveik niekas jos neismoksta:) italai italu kalba ismoksta mokykloje, o iki jos kalba savo dialektu... juokinga ar ne? bet teisybe.. o dialektu pas juos milijonai... jei jau ne visi moka taisyklinga italu kalba, ko noreti kad moketu anglu
)))