Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

QUOTE(Makalius @ 2008 04 06, 14:27)
Visai dabar pergyvenu wacko.gif
Birželio bilietų negalima nusipirkti. Matyt, nebeliko vietų??? unsure.gif
Tai kas tada darysis su liepa unsure.gif

nepanikuok, bus tų vietų. Traukiniai kiek atsimenu pustuščiai važinėjo. o bilietų dažnai man nepavykdavo per tą jų sistemą nusipirkt.

QUOTE(dianita @ 2008 04 07, 08:17)
o ziurejai psl: www.trenitalia.it ??

http://www.ferroviedellostato.it/ ir yra tas senasis www.trenitalia.it Jį jau kuris laikas kaip perdarė mirksiukas.gif
Atsakyti
Na nezinau, mes tai 10 val vaziavom sededami ant lagaminu tambore smile.gif
Taormina-Roma. ax.gif Labaaaaai pykom! Dabar juokas ima. Bet tada... Va tau ir Europa lotuliukas.gif
O jums tai juk nereikes toli vaziuoti? Pastovesit jei ka wink.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2008 04 07, 12:58)
Na nezinau, mes tai 10 val vaziavom sededami ant lagaminu tambore smile.gif
Taormina-Roma.  ax.gif Labaaaaai pykom! Dabar juokas ima. Bet tada... Va tau ir Europa lotuliukas.gif
O jums tai juk nereikes toli vaziuoti? Pastovesit jei ka wink.gif

na ten reikia pamirsti sena gera ir organizuota europa:) ten viskas kitaip.. as siutau, kai pirkau bilietus is catania i taormina.. uzkniso juodai sistema ir informacijos nebuvimas.. nezinau, jei nemokeciau italu turbut niekur nebuciau vaziavusi, nes paprasciausiai nebuciau gavusi info apie tai, ko man reikejo kad patekciau i taormina smile.gif)
vis tiek ta chaotiska sicilija man tokia sava pasirode:) su savo sarmu, kuri ir dabar prisimenu..

bamba - as matai seniai naudojausi tuo trenitalia, tai nezinojau, kad pasikeite. Gerai, kad pasakei, nes man reikes rudeni italijoje bludint biski ir traukiniais.. g.gif
Atsakyti
Sakykit, o autobusų susisiekimas gal ten yra? mastau.gif
Nes kur tik randu - visur traukinių. Ir pažiūrėjau, kad automobilių kelias veda kalnais palei jūrą, tai gal visai įdomu būtų pasivažinėti iki Milazzo autobusu thumbup.gif

Tik niekur nerandu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 16:20)
Sakykit, o autobusų susisiekimas gal ten yra? mastau.gif
Nes kur tik randu - visur traukinių. Ir pažiūrėjau, kad automobilių kelias veda kalnais palei jūrą, tai gal visai įdomu būtų pasivažinėti iki Milazzo autobusu thumbup.gif

Tik niekur nerandu schmoll.gif

na mes ten autobusų neradom unsure.gif Išvis italijoj autobusai nepopuliarūs...
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2008 04 07, 19:17)
na mes ten autobusų neradom unsure.gif Išvis italijoj autobusai nepopuliarūs...

mega_shok.gif
Tai visur tik traukiniais? Geras......
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 17:19)
mega_shok.gif
Tai visur tik traukiniais? Geras......

na bent mano kaime, kur studijavau, tai autobusai tik aplink miestą ir į Alpių miestelius. O šiaip ten traukiniai visai tvarkingai važinėja visur.
Sicilijoj tai kiek mes važiavom, tai beveik pusė traukinių buvo nauji, su kondicionieriais, sutvarkyti, greiti.... ir visiškai pustuščiai. Bet gal mes ne sezonu buvom (balandžio menesį), gal vasarą daugiau turistų visokių... mastau.gif
Atsakyti
Matau, kad diskutuojate apie traukinius - galiu pasidalinti savo maza patirtimi Sicilijoje - traukiniai ten nebutinai pagal grafika vaziuoja. mes susidurem su tokiu atveju, kad kazkodel neatvaziavo pagal grafika turejes atvaziuoti traukinys. kadangi i grafika ziurejom keturiese, atmetu galimybe, kad kazko nesupratom

Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2008 04 07, 19:26)
na bent mano kaime, kur studijavau, tai autobusai tik aplink miestą ir į Alpių miestelius. O šiaip ten traukiniai visai tvarkingai važinėja visur.
Sicilijoj tai kiek mes važiavom, tai beveik pusė traukinių buvo nauji, su kondicionieriais, sutvarkyti, greiti.... ir visiškai pustuščiai. Bet gal mes ne sezonu buvom (balandžio menesį), gal vasarą daugiau turistų visokių... mastau.gif

na as buvau birzeli per jonines.. tai autikais vazinejau ir autikai geri buvo.. bent is catania i taormina ir etna vaziavom autikais..
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 19:52)
Aš tik nesuprantu vieno dalyko sad.gif
Sicilija juk yra turistų lankoma sala (gausiai lankoma), o jie nesugeba stotyse įdarbinti angliškai šnekančių darbuotojų sad.gif

na ir pastaba.. tu turbut italijoje nebuves... ten niekada angliskai niekas gerai ir nekalbes, nes jiems tos kalbos nereikia:) turistu problemos jei nesupranta:) cia as juodai juokauju ir siaurineje italijoje tai dirba uzsienietes ir ciai mokantys anglu ar vokieciu kalbas.. bet pietuose.. nejuokauk:) cia kaip prancuzijoje.. kas nemoka prancuzu tai jau jo asmenine problema smile.gif jie nera orientuoti i turistus kaip kurortai turkijoje... nors siaip viesbuciuose tai kalba angliskai nors ir prastai.. taciau sicilijoje... jei pasiseks gal kas nors ir kalbes is tavo sutiktu vietiniu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Makalius @ 2008 04 07, 22:44)
Netikiu, kad mokykloje nemoko angliškai smile.gif
Na nieko, susižinosiu - dvi savaites mokykloj gyvensiu laugh.gif

galiu tau pasakyti:) anglu kalba mokina, bet prasciau nei pas mus ir beveik niekas jos neismoksta:) italai italu kalba ismoksta mokykloje, o iki jos kalba savo dialektu... juokinga ar ne? bet teisybe.. o dialektu pas juos milijonai... jei jau ne visi moka taisyklinga italu kalba, ko noreti kad moketu anglu smile.gif)))
Atsakyti
paprasysiu ir as jusu patarimu - liepos pradzioje norime 2 savaites pakeliauti po italija - galvoje sukasi 2 marsrutai, bet kadangi tik vienas ju susijes su sicilija, tai kol kas apie sita varianta paklausineti noreciau (kitas variantas butu siaurine italija):
ar ne per daug laiko vien Sicilijai butu 2 savaites (na siaip bet kur kuo ilgiau, tuo fainiau smile.gif - busime su 2 vaikais, todel mano sirdis butu linkusi ten ir bludyti visas atostogas is kaimelio i miesteli issinuomavus masina.
bet vyras galvoja gal dali laiko praleisti jau zemyninej daly ir kilti iki Romos pakrante?
dar reiks jam papasakot apie vairavima, tai gal niekur nebenores vaziuot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chocco: 10 balandžio 2008 - 14:03
QUOTE(chocco @ 2008 04 10, 16:02)
paprasysiu ir as jusu patarimu - liepos pradzioje norime 2 savaites pakeliauti po italija - galvoje sukasi 2 marsrutai, bet kadangi tik vienas ju susijes su sicilija, tai kol kas apie sita varianta paklausineti noreciau (kitas variantas butu siaurine italija):
ar ne per daug laiko vien Sicilijai butu 2 savaites (na siaip bet kur kuo ilgiau, tuo fainiau smile.gif - busime su 2 vaikais, todel mano sirdis butu linkusi ten ir bludyti visas atostogas is kaimelio i miesteli issinuomavus masina.
bet vyras galvoja gal dali laiko praleisti jau zemyninej daly ir kilti iki Romos pakrante?
dar reiks jam papasakot apie vairavima, tai gal niekur nebenores vaziuot  lotuliukas.gif

Mes Sicilijoje buvome 5 dienas, tai pamateme tik pati kampiuka vakarines dalies - nors vazinejomes po apylinkes beveik kasdien, bet ir derinome su poilsiu. I Sicilija noreciau grizti ir dar ne karta - mano nuomone, tikrai yra ten ka veikti, o jie derinsite su poilsiu (pagulinesite prie baseino viena-kita diena niekur nevaziuodami), tai 2 sav neprailgs.

Vairavimo ypatumai - tik Neapolyje, Palerme kele nerima. Zemynineje dalyje normaliausias vairavimas - greitkeliais, Sicilijoje tarp miestu keliai puikus irgi. Durnystes prasideda miestuose (ir tai ne visuose)

Del Siaures Italijos.. TOSKANA - mano meile!!! Siemet ten ilsejomes savaite, kasdien keliavome po miestelius - NEREALU!!! SUPER!!! Tik vaikucius gali pykinti nuo nuolatiniu posukiu ir kalvu kalneliu... Groziu groziai ten!!!

Zodziu, ka benuspresi - neapsiriksi!!!!!! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(chocco @ 2008 04 10, 15:02)
dar reiks jam papasakot apie vairavima, tai gal niekur nebenores vaziuot  lotuliukas.gif

pasakysiu trumpai: arba siaurine su kalnais italija arba pietu italija... vienu kartu visos italijos neapziosi... liepos menesi jei pernesi beprotiskus karscius (virs 40 tai sicilija kaip tik),.. kitu atveju lieka siaurine... 10 dienu sicilijai per akis... ar planuoji pati vairuoti? atmink, kad ten vairavimas kaip gruzijoje smile.gif jei teko ten buti, tai zinai apie ka as smile.gif)
Atsakyti