Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus plaukų šampūnas

šiandien radau visai neblogą straipsnį apie nerafinuotą kokosų aliejų
aš jau seniai jo noriu, jau vien dėl kvapo wub.gif

o šiaip dar galvoju, kad juk būna pirkti kokosų pieno skarbonkėse, gal ir jį galima ne tik pyragams, bet ir plaukų kaukėms naudoti? skardinė ne taip jau ir brangiai kainuoja, gal kokius 5-6lt? (kainų NIEKAD negaliu prisiminti, tai gal ir nusigrybavau...)
Atsakyti
Aliejai neturi drėkinamųjų savybių, todėl norint, akd jie veiktų - juos reikia tepti ant drėgnos odos, tokiu būdų aliejus su vandeniu nueina giliau. visi aliejai, ypač netinkamai naudojami, gali nusausinti odą. jei ir su hidroaltu neveikia -tada jau reikia darytis kremą su vašku

QUOTE(Saulužė @ 2010 12 14, 16:51)
o štai aliejum lepinti galiukai ir liko neišsiplovę... kaba dabar, gerai, kad niekur eit nereikia ax.gif plausiu ryt, nedėsiu nei trynio nei aliejaus rolleyes.gif

lotuliukas.gif atsiprašau, negaliu susilaikyti, bet tikra durnystė su miltais aliejų bandyti iš plaukų išplauti - nu rimtai, moteros, ar jums nuo perdėto naturalumo visai pavažiavo protelis. Taip, miltai turi savybę sugerti riebalus, bet tai nereiškia, kad pritepus sezamo aliejaus - sugers ir jį.
su natūraliais šampūnais ir tai 3 kartus plauni, kad jau tikrai išsiplautų, nors ir nedaug to aliejaus uždedi, o jūs su miltais ir kiaušiniu doh.gif -nebent tik galvą į krosnį pašovus pyragas būtų

QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 14:13)
šiandien radau visai neblogą straipsnį apie nerafinuotą kokosų aliejų
aš jau seniai jo noriu, jau vien dėl kvapo  wub.gif

o šiaip dar galvoju, kad juk būna pirkti kokosų pieno skarbonkėse, gal ir jį galima ne tik pyragams, bet ir plaukų kaukėms naudoti? skardinė ne taip jau ir brangiai kainuoja, gal kokius 5-6lt? (kainų NIEKAD negaliu prisiminti, tai gal ir nusigrybavau...)

tikrai natūralus, be stabilizatorių, kainuoja apie 9-10, su priedais ir po 3 turbūt yra. bet jei jau net šampūno atsisakote, tai kokia tada prasmė stabilizuoto kokoso blink.gif Kita vertus - jis riebus, miltai jums nepadės schmoll.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 15:31)
lotuliukas.gif  atsiprašau, negaliu susilaikyti, bet tikra durnystė su miltais aliejų bandyti iš plaukų išplauti - nu rimtai, moteros, ar jums nuo perdėto naturalumo visai pavažiavo protelis. Taip, miltai turi savybę sugerti riebalus, bet tai nereiškia, kad pritepus sezamo aliejaus - sugers ir jį.
su natūraliais šampūnais ir tai 3 kartus plauni, kad jau tikrai išsiplautų, nors ir nedaug to aliejaus uždedi, o jūs su miltais ir kiaušiniu  doh.gif -nebent tik galvą į krosnį pašovus pyragas būtų

na... matyt taktas nėra jūsų stiprioji pusė... blush2.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 15:31)
tikrai natūralus, be stabilizatorių, kainuoja apie 9-10, su priedais ir po 3 turbūt yra. bet jei jau net šampūno atsisakote, tai kokia tada prasmė stabilizuoto kokoso  blink.gif Kita vertus - jis riebus, miltai jums nepadės  schmoll.gif  lotuliukas.gif

apie kokį stabilizuotą kokosą kalbat? rolleyes.gif aš, asmeniškai, kalbėjau apie kokosų pieną skardinėse, kurių yra pirkti bent jau didžiuosiuose prekybos centruose prie rytietiškų maisto produktų. stabilizuotas kokosas ir kokosų pienas skardinėse - vienas ir tas pats?
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 15:22)
na... matyt taktas nėra jūsų stiprioji pusė...  blush2.gif
apie kokį stabilizuotą kokosą kalbat?  rolleyes.gif aš, asmeniškai, kalbėjau apie kokosų pieną skardinėse, kurių yra pirkti bent jau didžiuosiuose prekybos centruose prie rytietiškų maisto produktų. stabilizuotas kokosas ir kokosų pienas skardinėse - vienas ir tas pats?

deja, bet turiu polinkį sakyti tiesą ir kartais tikrai negaliu susilaikyti, ypač kai tokius stebuklus parašo.

taip, ir turėjau omeny tuos prekybcentrių kokosų pienus - labai reikia žiūrėti sudetis, gal tik kartą buvau radusi gražią sudėti, o šiaip tai E visokie ten. tai KN kokosų aliejus, nors ir labai brangus, bet net lyginti negalima su tais "pienais", jau geriau pačiai nusipirkus kokosą jį vandeniu užpilti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 16:30)
deja, bet turiu polinkį sakyti tiesą ir kartais tikrai negaliu susilaikyti, ypač kai tokius stebuklus parašo.

susidariau įspūdį, kad esate patyrusi kosmetikos gamintoja ir žinovė. gerbiu jūsų patirtį ir žinias. nieks neprašo meluot, melagių nieks nemėgsta smile.gif tiesiog savo nuomonę galima išsakyti pasirenkant žodžius, kurie žmonių nežemina ir neįžeidžia wink.gif pvz., jei manęs paklaustumėt ko nors kvailo apie orchidėjų auginimą, ką aš galbūt išmanau geriau, nei jūs, tikrai nepulčiau jūsų įžeidinėti, o kaip tik stengčiausi paskatinti, kad ir toliau jomis domėtumėtės...
va ir aš pasakiau savo tiesą wink.gif tongue.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 16:30)
taip, ir turėjau omeny tuos prekybcentrių kokosų pienus - labai reikia žiūrėti sudetis, gal tik kartą buvau radusi gražią sudėti, o šiaip tai E visokie ten. tai KN kokosų aliejus, nors ir labai brangus, bet net lyginti negalima su tais "pienais", jau geriau pačiai nusipirkus kokosą jį vandeniu užpilti  ax.gif

ačiū už patarimą smile.gif nepagalvojau apie E skarbonkėse. o ar verta lukštent tuos kokosus, malti juos ir pilti vandeniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 15 gruodžio 2010 - 15:43
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 14:13)

kunigunda teisi, kur pigūs tie pienai, tai E pridėta, reikia pirkti brangesnius ir sudėtį žiūrėti. O kodėl nori būtent to pieno? Atsidarius nestovės tiek ilgai, kaip kokosų aliejus, o tas pienas vistiek poriebis, tai irgi reiks riebalą plaut iš plaukų smile.gif

žodžiu, techniškai įmanoma, bet praktiškiau būtų aliejaus nusipirkti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 15:43)
pvz., jei manęs paklaustumėt ko nors kvailo apie orchidėjų auginimą, ką aš galbūt išmanau geriau, nei jūs, tikrai nepulčiau jūsų įžeidinėti, o kaip tik stengčiausi paskatinti, kad ir toliau jomis domėtumėtės...
va ir aš pasakiau savo tiesą wink.gif tongue.gif
ačiū už patarimą smile.gif nepagalvojau apie E skarbonkėse. o ar verta lukštent tuos kokosus, malti juos ir pilti vandeniu?

Kol mano namuose neapsigyveno katinas ir aš turėjau daug orchidėjų, visos jos gražiai ir ilgai žydėjo, tad ir nemažai galėčiau papasakoti biggrin.gif -kita vertus, vos ją nusipirkus nebėgau į orchidėjų tema ir neklausiau ką su ją daryti, o pati ieškojau info kaip jas prižiūrėti.
deja, bet aliejų plauti su miltais - nu pripažinkite -čia jau ne žinių klausimas -turbūt niekur pasaulyje jūs nerasite,kad būtų parašyta, kad taip daryti nereikia, nes tai toks savaime suprantamas dalykas.

turint omeny, kad galima nuspirkti ir jau su pelesiu viduje - tikrai ne schmoll.gif, pavalgymui, taip -šviežias jis labai skanus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 12 15, 16:47)
kunigunda teisi, kur pigūs tie pienai, tai E pridėta, reikia pirkti brangesnius ir sudėtį žiūrėti. O kodėl nori būtent to pieno? Atsidarius nestovės tiek ilgai, kaip kokosų aliejus, o tas pienas vistiek poriebis, tai irgi reiks riebalą plaut iš plaukų smile.gif

žodžiu, techniškai įmanoma, bet praktiškiau būtų aliejaus nusipirkti wink.gif

ko gero jūsų tiesa thumbup.gif o dar dabar kai pagalvojau apie vargą iš plaukų išplauti kokoso drožles.... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 16:51)
Kol mano namuose neapsigyveno katinas ir aš turėjau daug orchidėjų, visos jos gražiai ir ilgai žydėjo, tad ir nemažai galėčiau papasakoti  biggrin.gif -kita vertus, vos ją nusipirkus nebėgau į orchidėjų tema ir neklausiau ką su ją daryti, o pati ieškojau info kaip jas prižiūrėti.
deja, bet aliejų plauti su miltais - nu pripažinkite -čia jau ne žinių klausimas -turbūt niekur pasaulyje jūs nerasite,kad būtų parašyta, kad taip daryti nereikia, nes tai toks savaime suprantamas dalykas.

mano namuose gyvena 4 katinai ir šuo lotuliukas.gif niekad nevedžiau statistikos, bet jau imu galvoti, kad katinų auginimas kažkaip susijęs su potraukiu orchidėjoms lotuliukas.gif
aš irgi turėjau abejonių dėl miltų galios išplauti aliejų, bet ką tada naudoti vietoj miltų, jei jau pasišoviau nenaudoti šampūno? doh.gif
Atsakyti
Ronja, į mane vienaskaita smile.gif Nebus ten drožlių skardinėje, bus baltas skystis. Bet jis bus riebokas ir pastangų išplauti plaukus reikės, panašiai kaip kad ir su aliejumi būna smile.gif O kokosų drožles iš PC galima panaudoti kūno pylingui - ir skaniai kvepia, ir malonu, ir oda primaitinta lieka wub.gif Bet čia jau ne į temą smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 15 gruodžio 2010 - 16:06
gal tada aliejų bandyt su sodos tirpalu plaut? na, jei jau be šampūno... rolleyes.gif jau rašiau, kad iš pradžių bandžiau vietoj šampūno sodą naudot, bet taip ir nesulaukiau kada gi plaukai adaptuosis... bet vis tiek abejoju, kad ir soda taip iš primo karto normaliai aliejų išplaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 16:04)
ko gero jūsų tiesa  thumbup.gif o dar dabar kai pagalvojau apie vargą iš plaukų išplauti kokoso drožles....  doh.gif
Papildyta:
mano namuose gyvena 4 katinai ir šuo  lotuliukas.gif niekad nevedžiau statistikos, bet jau imu galvoti, kad katinų auginimas kažkaip susijęs su potraukiu orchidėjoms  lotuliukas.gif
aš irgi turėjau abejonių dėl miltų galios išplauti aliejų, bet ką tada naudoti vietoj miltų, jei jau pasišoviau nenaudoti šampūno?  doh.gif

QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 15, 16:14)
gal tada aliejų bandyt su sodos tirpalu plaut? na, jei jau be šampūno...  rolleyes.gif jau rašiau, kad iš pradžių bandžiau vietoj šampūno sodą naudot, bet taip ir nesulaukiau kada gi plaukai adaptuosis... bet vis tiek abejoju, kad ir soda taip iš primo karto normaliai aliejų išplaus  g.gif

aš tai abejoju ar įmanoma be kokio putoklio išplauti aliejų- todėl arba virti muilo riešutus, arba putoklio (toks augalas yra) gauti kur nors biggrin.gif

Tau gerai, nes pas mus augintinių kiekis lemia augalų mažėjimą,gydymas man per brangus būtų, jei visi 4 imtų orchidėjas kramsnoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 15, 17:32)
aš tai abejoju ar įmanoma be kokio putoklio išplauti aliejų- todėl arba virti muilo riešutus, arba putoklio (toks augalas yra) gauti kur nors  biggrin.gif

Tau gerai, nes pas mus augintinių kiekis lemia augalų mažėjimą,gydymas man per brangus būtų, jei visi 4 imtų orchidėjas kramsnoti  unsure.gif

mat kaip... g.gif dar variantas su alia šampūnu iš kaštonų, juose irgi yra natūralių saponinų g.gif bet su jais dar daugiau vargo - kol nulukšteni kaštonus, kol juos susmulkini.... doh.gif
ai, turbūt nedidelis nuostolis bus nenaudoti aliejinių kaukių, kurias paskui niekaip neišeina išplaut biggrin.gif

kad orchidėjos - kaip kokios piktžolės smile.gif jei nesugraužia pilnai su šaknimis, tai nieko blogo dažniausiai joms nenutinka. vajė, kiek kartų virtę vazonai pas mane...
Atsakyti