Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus plaukų šampūnas

QUOTE(Sunkissed @ 2010 12 07, 18:45)
raimuxe ojus visada taip retai galva plaunat? Kaip jusu plaukai auga?greitai ledai...As tokia teorija turiu,kad jei galva reciau plauni plaukai greiciau auga...Nes turejau drauge ilgaplauke,kuri karta savaitei plaudavo,o as kas dien,tai mano ir neauga...

Čia gal labiau genai viską lemia, o ne plovimas...
Atsakyti
As irgi karta savaitej plaunu, ir plaukai greitai auga. biggrin.gif
Atsakyti
Mano plaukai sausi,bet oda riebi,tai greit susiruobaluoja,reik daznai plaut...dabr bandysiu reciau,nes ziema,per kepure nesimato smile.gif Reiks su miltais ir kiausiuku pabandyt isiplaut:)
Seip sako ,kad slapi plaukai jautresni ir lengvai pazeidziami,taigi kuo dazniau plauni,suslapini ,tuo juos labiau zaloji ,jei naudoji netinkama sampuna ir netinkamai dziovini...bet jau taip manau...
Atsakyti
QUOTE(raimuxe @ 2010 12 06, 17:36)
Ruginiai miltai super gerai nuriebalina. Plaukai labai blizga.Jokiu būdu nenaudokite kitokių miltų, tik ruginius, jau senovėje jais plaudavo biggrin.gif

Plaunu jais taip:  Paimu porą saujų ruginių miltų, jų man reikia daugiau nes mano plaukai žemiau juosmens doh.gif (naudoju Ustukių malūno ekologiškus), užpilu šiek tiek vandens, skaičiau, kad galima užpilti ir vėsia žaliąja arbata. Išmaišau.  Gaunasi tokia košelė. Kad neliktų plaukuose grūdo gabalėlių tai per marlę tą košelę išspaudžiu, įdedu du kiaušinio trynius ir viskas biggrin.gif Ištepu visus plaukus, šiek tiek pamasažuoju ir labai gerai išplaunu. Perpilu šiek tiek obuolių actu parūgštintu vandeniu. Plaukai būna superiniai thumbup.gif  Negaliu atsistebėti ir atsidžiaugti. Mano plaukai nėra riebūs, tai užtenka išplauti vieną kart savaitėj.
g.gif Na, gal pabandysiu vieną kartą, gal man tiktų g.gif

geras! reiks pabandyti smile.gif aš plaunu juoda duona smile.gif anksčiau turėjau tikrai daug problemų su plaukais - galai šiurkštūs, veliasi, plaukas lyg negyvas. bandžiau plauti su soda, bet arba neužteko kantrybės laukti rezultatų, arba man tiesiog netiko toks būdas. dabar prisiminiau, kad vaikystėje mama plaudavo mano kasas su juoda duona ir plaukus tuomet turėjau OHOHO! nusprendžiau išbandyti smile.gif tai va, gal kelios savaitės, kai grįžau prie seno patikrinto būdo, ir jau po pirmo bandymo rezultatai akivaizdūs!

Atsakyti
QUOTE(emiliuxas @ 2010 12 07, 14:34)
esu girdejus apie galvos plovima kava, gal kuri zino apie tai ka nors daugiau? kaip ta kava naudoti?

pati nebandžiau, bet skaičiau, kaip tai daroma smile.gif
reikia kavos tirščiais įtrinti galvos odą. kiek nubėga ant plaukų galiukų - tiek. čia toks kaip ir galvos odos pylingas išeina. o paskui -nuskalauti. sako, kad pirmus kartus plaukai neatrodo plauti, bet paskui jie prisitaiko ir tampa švelnūs, purūs, gražūs smile.gif
Atsakyti
Issausejusius galiukus labai atgaivina majonezo kauke. thumbup.gif Beje, majonezas nesunkiai ir nusiplauna.
Atsakyti
internete radau info, kad uzsienyje naturalistes plauna galva tik su soda ir vandeniu. Padaro tokia kosele ir istrenka galvos oda, po to nuskalauja su actu. Vaikams ir p adaro su soda ir i buteliuka supila, tai belieka tik uzpurksti ant plaukuciu - niekas i akis nebega, negrauzia, ir plaukuciai sveiki.
Atsakyti
apie plaukų provimą su soda tikrai labai labai dau skaičiau info anlų ir lietuvių kalba (daugiau anglų, nes LT dar ne taip paplitusi mintis saugotis nuo visokius susirgimus sukeliančių medžiagų, kurių pilna tiek šampūnuose, tiek kondicionieriuose, tiek visoje kosmetikoje apskritai). taip pat pati bandžiau gal mėnesį plaukus plauti su soda. nežinau, gal man nepakako kantrybės išlaukti adaptacijos laikotarpio, bet, kita vertus, išplovusi su judoa duona tą pačią akimirką pamačiau teigiamą poveikį be jokių adaptacijos periodų smile.gif nebent gal plovimas su soda pašalino visus chemikalus ir dėl to ta duona taip meilei buvo sutikta smile.gif

tai va, nereikia daryti jokių košelių, ypač, jei plaukai sausi. soda sausina tiek odą, tiek plaukus. kuo sausesni plaukai, tuo mažiau jos reikia. pvz., buteliukas nuo Neste, vienas arbatinis šaukštelis sodos.

beja, esu radusi plaukų plovimo būdą, naudojant... tik vandenį smile.gif ta prasme - plaukai tiesiog šlapinami po paprasčiaųusiu vandeniu, galvos oda masažuojama tarsi būtų šampūnas, ir viskas. bet čia reikia žinoti, kad kaip minimum 2 mėnesius atrodysi klaikiai - rsu riebaluotais plaukais. o paskui - viskas čiki smile.gif

va rezultatai:
http://www.dailymail...ve-shampoo.html
Atsakyti
QUOTE(Ronja @ Plėšiko Duktė,2010 12 08, 11:49)
geras! reiks pabandyti smile.gif aš plaunu juoda duona smile.gif anksčiau turėjau tikrai daug problemų su plaukais - galai šiurkštūs, veliasi, plaukas lyg negyvas. bandžiau plauti su soda, bet arba neužteko kantrybės laukti rezultatų, arba man tiesiog netiko toks būdas. dabar prisiminiau, kad vaikystėje mama plaudavo mano kasas su juoda duona ir plaukus tuomet turėjau OHOHO! nusprendžiau išbandyti smile.gif tai va, gal kelios savaitės, kai grįžau prie seno patikrinto būdo, ir jau po pirmo bandymo rezultatai akivaizdūs!

Kaip jums išsiplauna su duona 4u.gif Aš užpyliau karštu vandeniu duona, po paros dapyliau karšto vandens, susiminkiau košę, su ja tryniau galvos odą masažiniais judesiais, braukiau su "koše" per plaukų ilgį, dėjausi maišiuką ant galvos, po poros valandų išploviau vandeniu... ir liko riebaluoti plaukai, anksčiau bandžiau plaut su kiaušinio tryniu, rezultatas tas pats, atėjo eilė bandyt miltus turbūt biggrin.gif
Atsakyti
aš tai tikrai taip nevargstu smile.gif
prieš eidama maudytis, 2 duonos riekes užpilu verdančiu vandeniu ir uždengiu puodą, kad pritrauktų. kai vanduo atvėsta tiek, kad nebedegina rankų ir maloniai šiltos temp., duoną sugniaužau, kad taptų košė. tiesa, vandens daug nepilu, tik tiek, kad vos vos plūduriuotų smile.gif košė turi būti tiršta, nes jei per skysta - varva smile.gif

tada nueinu į vonią, palenkusi galvą viską susitepu ant šaknų ir pačių plaukų, pamasažuoju, užsirišu celofaną, išskalauju vonią ir einu maudytis smile.gif kai baigiu yprastas procedūras, nuskalauju plaukus - jau čia tai tikrai stengiuos gerai išskalauti smile.gif ir viskas smile.gif

juoda duona tikrai labai dažnai būna kepama iš ruginių ir kvietinių miltų mikso. aš plaunu su pigiausia Optima linija smile.gif

matyt dar turi reikšmės ir tai, kad prieš tai kokias 2-3 savaites plaukus ploviau su sodos tirpalu. turbūt mano plaukai jau buvo išsilaisvinę nuo visų tų silikonų ir kt. cheminių medžiagų, kurių būna šampūnuose.

P.S. kiaušinio trynys taip pat paprastai naudojamas sausai odai/plaukams...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 08 gruodžio 2010 - 16:56
Aš iki šiol ploviau su ekologiškais šampūnais, tai tiek ten tos chemijos...

O duoną kepu ruginę, bet ir kviečių dedu, negerai?
Atsakyti
na, tipo reikėtų vien su ruginiais, bet man kuo puikiausiai tinka ir pigiausia duona, kurios sudėty yra ir tų ir anų miltų smile.gif

gal pabandyk su sodos tirpalu išplauti plaukus, o paskui su duona? ax.gif

off topic: pati kepi? su ta specialia duonkepe? blush2.gif ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronja, Plėšiko Duktė: 08 gruodžio 2010 - 17:26