Na kauke namine tai pasidarau retkarciais o apie naminius sampunus pirma karta girdziu as tai jauciu netureciau sitiek laiko terliotis
vaikysteje man mociute su ukiniu muilu plaudavo ir skalaudavo actu (skiestu su vandeniu). Visai grazias kasas turejau. jei kas dabar pamatytu, kaip is ju nieko neliko vat musu gyvenimo budas su chemija
ne tik chemija bet ir amzius savo daro
Mama kasu labai ilgu niekad neturejo,nes internate nukirpdavo,bet kol vasara pas mociute praleisdavo, tai greit ataugdavo.Plaudavo muset ir su ukiniu,kiausinius naminius dedavo ant galvos, ir pagrindinis receptas tai ajero saknies rudeni iskasa,isdziovina ir uzpliko tokiu nuoviru galva skalaudavo.
Keliu temukę į viršų, gal kas pasidalins savo patirtimi šia įdomia tema.
Aš asmeniškai, jau mėnuo laikas plaunu plaukus ruginių miltų ir kiaušinio košele. Perskalauju parūgštintu vandeniu. Plaukai purūs ir blizga Vargo daug, bet vargas pasiteisina
Papildyta:
Mane domina toks Rasulo (Gasulo) molis, gal kuri juo plauna plaukus? Kokie atsiliepimai?
Aš asmeniškai, jau mėnuo laikas plaunu plaukus ruginių miltų ir kiaušinio košele. Perskalauju parūgštintu vandeniu. Plaukai purūs ir blizga Vargo daug, bet vargas pasiteisina
Papildyta:
Mane domina toks Rasulo (Gasulo) molis, gal kuri juo plauna plaukus? Kokie atsiliepimai?
QUOTE(raimuxe @ 2010 12 05, 23:14)
Keliu temukę į viršų, gal kas pasidalins savo patirtimi šia įdomia tema.
Papildyta:
Papildyta:
zaviuosi bandziau ir as su tryniu plauti- na isplauna tikrai, taciau man truko purumo rasulo moli irgi kazkada trumpa laika naudojau kaip sampuna- lb elektrinasi plaukai..manau kad jis sausina plaukus..bet is esmes as uz naturalius sapmunus
o kodel butent ruginiai miltai? kaip miltai su kiausiniu sudaro kosele? atrodo butu vien kieta mase..
QUOTE(raimuxe @ 2010 12 05, 22:14)
labai individualu, žinau moterų, kuris joms super. mano plaukai labai ilgi -tai man juos žiauriai suvėlė, o viršugalvis kaip liūtės buvo
QUOTE(ievvvvaa @ 2010 12 06, 01:33)
zaviuosi
o kodel butent ruginiai miltai? kaip miltai su kiausiniu sudaro kosele? atrodo butu vien kieta mase..
Ruginiai miltai super gerai nuriebalina. Plaukai labai blizga.Jokiu būdu nenaudokite kitokių miltų, tik ruginius, jau senovėje jais plaudavo
Plaunu jais taip: Paimu porą saujų ruginių miltų, jų man reikia daugiau nes mano plaukai žemiau juosmens (naudoju Ustukių malūno ekologiškus), užpilu šiek tiek vandens, skaičiau, kad galima užpilti ir vėsia žaliąja arbata. Išmaišau. Gaunasi tokia košelė. Kad neliktų plaukuose grūdo gabalėlių tai per marlę tą košelę išspaudžiu, įdedu du kiaušinio trynius ir viskas Ištepu visus plaukus, šiek tiek pamasažuoju ir labai gerai išplaunu. Perpilu šiek tiek obuolių actu parūgštintu vandeniu. Plaukai būna superiniai Negaliu atsistebėti ir atsidžiaugti. Mano plaukai nėra riebūs, tai užtenka išplauti vieną kart savaitėj.
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 12 06, 09:52)
labai individualu, žinau moterų, kuris joms super. mano plaukai labai ilgi -tai man juos žiauriai suvėlė, o viršugalvis kaip liūtės buvo
Na, gal pabandysiu vieną kartą, gal man tiktų
QUOTE(raimuxe @ 2010 12 05, 23:14)
Bandžiau. Plaukai po to labai elektrinasi. O su išplovimu tai kaip pasiseka - kartais gerai kaip šampūnas pavyksta išplauti galvą, kartais nelabai, nes mano plaukai riebūs. Ir kitokie plaukai, nei po šampūno būna, nemoku net paaiškinti, kažkokie sunkūs, gal tikrai blogiau išplauna. Maišau su kiaušiniu, ekstraktu plaukams stiprinti, baltuoju moliu (nes skatina plaukų augimą), kartais kava arba eteriniais aliejais, tai išeina ir kaip kaukė šaknims.
QUOTE(raimuxe @ 2010 12 06, 17:36)
Na, gal pabandysiu vieną kartą, gal man tiktų
Jei netiks plaukams, tai galima bus sunaudoti kaip veido kaukę arba prausiklį.
esu girdejus apie galvos plovima kava, gal kuri zino apie tai ka nors daugiau? kaip ta kava naudoti?