Sveikutes, pasiskaitinėjau šią temą ir susigundžiau pabandyti natūralius "šampūnus" noriu pasidalinti patirtimi ir pasakyti jog esu labai patenkinta jau maždaug 3 savaites kaip plaukus plaunu taip: visų pirma ištrenku plaukus soda, o tada uždedu palaikyti ruginių miltų košelę. nuplovusi košelę, perskalauju plaukus obuolių acto skiediniu (su vandeniu) ir viskas viskas super, vienintelis minusas jog po sodos naudojimo labai matosi plaukų pažeidimai, bet su laiku pasieksiu geresnių rezultatų ir sveikesnių plaukų o pažeidimų nebesimatys:))
QUOTE(ING9827 @ 2012 02 19, 15:45)
Sveikutes, pasiskaitinėjau šią temą ir susigundžiau pabandyti natūralius "šampūnus" noriu pasidalinti patirtimi ir pasakyti jog esu labai patenkinta jau maždaug 3 savaites kaip plaukus plaunu taip: visų pirma ištrenku plaukus soda, o tada uždedu palaikyti ruginių miltų košelę. nuplovusi košelę, perskalauju plaukus obuolių acto skiediniu (su vandeniu) ir viskas viskas super, vienintelis minusas jog po sodos naudojimo labai matosi plaukų pažeidimai, bet su laiku pasieksiu geresnių rezultatų ir sveikesnių plaukų o pažeidimų nebesimatys:))
aš taip dariau mėnesį laiko kai nuo sintetinių šampūnų perėjau į eko
Sveikos mamytes
jungiuosi į šią temą ir aš. Tiesa, teko skaitinti kitose mamyčių temose, kad duonos produktai tik tamsiaplaukėms tinka. O maniškiai natūraliai šviesūs, ploni sausi. Mačiau kažkas rašė apie linų sėmenis. Gal plačiau galėtų papasakoti?
Tiesa, aš asmeniškai vietoj šampūno galiu vien su kiaušiniu apsieiti, bet aš paprastai imu jį visą. Sakykit,o kodėl baltymas negerai?
jungiuosi į šią temą ir aš. Tiesa, teko skaitinti kitose mamyčių temose, kad duonos produktai tik tamsiaplaukėms tinka. O maniškiai natūraliai šviesūs, ploni sausi. Mačiau kažkas rašė apie linų sėmenis. Gal plačiau galėtų papasakoti?
Tiesa, aš asmeniškai vietoj šampūno galiu vien su kiaušiniu apsieiti, bet aš paprastai imu jį visą. Sakykit,o kodėl baltymas negerai?
QUOTE(drakons @ 2012 02 21, 01:52)
Sveikos mamytes
Šiaip laikoma, kad trynys tinka sausiems plaukams, o baltymas riebiems, tik baltymo negalima nuskalaut per karštu vandeniu, nes tada sutraukia jį į gabaliukus.
Jei jums visas kiaušinis puikiai išplauna plaukus, tai ir naudokit, vadinas jis jums tinka tik turbūt ne kasdien, gal reiktų su kažkuom vis pakaitaliot...
QUOTE(Saulužė @ 2012 02 21, 11:09)
Šiaip laikoma, kad trynys tinka sausiems plaukams, o baltymas riebiems, tik baltymo negalima nuskalaut per karštu vandeniu, nes tada sutraukia jį į gabaliukus.
Jei jums visas kiaušinis puikiai išplauna plaukus, tai ir naudokit, vadinas jis jums tinka tik turbūt ne kasdien, gal reiktų su kažkuom vis pakaitaliot...
o tai kaip su tuo tryniu, pasiimti jį ir kaip įmanoma geriau įtrinti į šaknis?
o kaip like plaukai, kiek tų trinių reikia?
Labuka ,kazkaip nualinau plaukus su sruogelem, prissikaiciau ir pagalvojau kad reikia plaukus atgaivinti naturaliu budu..tai gi pirma karta gyvenime ploviau sian galva su kiausinio tryniu .. galva visiskai neputojo ,atrode kad issidziovinus bus plaukai kaip neplauti ,BET plaukai kuo puikiausiai minkstuciai kaip, kad su normaliu sampunu isplauti tik , kad kvapo sampuno nera sekantis kas laukia kauke naturali ,labai tikuosi kad plaukai atsigaus po sviesinimo...
Sakykit, o kokiu santykiu obuoliu acta skiest? Vienas prie vieno? Ar silpnesni daryt?
QUOTE(Cristale @ 2012 02 22, 21:48)
Sakykit, o kokiu santykiu obuoliu acta skiest? Vienas prie vieno? Ar silpnesni daryt?
Bijau sumeluoti, kitos mamytės gal tiksliau pasakys, bet man rodos ar tai šaukštas litrui, ar trys šaukštai.
QUOTE(Cristale @ 2012 02 22, 20:48)
aš tai du šaukštus litrui darydavau.
*weita* o vieno trynio užtenka?
kažkaip nelabai suprantu kaip galima visus plaukus su tryniu išplauti
QUOTE(Basari'a @ 2012 02 22, 22:04)
as emiau du..as manau nuo plauku ilgio priklauso kuo ilgesni tuo daugiau trynio gal
QUOTE(Basari'a @ 2012 02 23, 00:04)
Na as manau reikia ytrinti tik tiek, kas lieka suemus y sauja iki kuoduku risimo, o visi kiti like plaukai nusiplauna tiesiog nubegant tam tryniui su vandeniu. As plaudavau saknis 2 kartus, man pilnai uztekdavo visam plaukui.
QUOTE(Cristale @ 2012 02 22, 21:48)
Aš litrui vandens pilu 2 šaukštus obuolių acto, kadangi mano plaukai gana sausoki