Rugegele23, verciu
12 porciju
2 biskvitai
12 gr. zelatinos
750 ml. raudonu ir zaliu vynuogiu
500 ml. jogurto
150 gr. cukraus
1 a.š. citrinos zieveles
100 ml. balto vyno
375 ml. riebios grietineles
4 v.š. citrinos sulciu
1 pakelis vanilinio cukraus
kapotos pistacijos
Uzpilti zelatina saltu vandieniu (pora saukstu). Isplauti vynuoges ir atideti 1/5 uogu, kitas supjaustyti puselemis. Isplakti jogurta su cukrumi ir citrinos zievele. Isbrinkyta zelatina pasildyti su vynu ir maisyti kol istirps. Sujungti su jogurtiniu kremu ir padeti i saldytuva 15 min. Isplakti 2/3 grietineles ir sujungti su jogurtiniu kremu.
Surinkimas
Biskvitas, puse kremo, pjaustytos uogos, vel biskvitas, kremas, uogos. Laikyti saldytuve min. 6 val.
Likusias uogas apslakstyti citrinos sultimis ir pavolioti cukruje, leisti isdziuti.
Isplakti likusia grietinele su vaniliniu cukrumi ir papuosti torta, ant virsaus sudeti uogas ir pistacijas.
P.S. Pagal kremo kieki, sakyciau, kad turetu buti apie 23 cm biskvitas.