Labai šokoladinis tortas su varškės kremo sluoksniu velykų proga
Biskvito receptą, jau skelbiau
šiame forumeNa, o varškės kremui naudojau:
600g varškės
100g suminkštinto sviesto
puodelį cukraus pudros (galima ir daugiau, bet norėjosi gaivumo šalia šokoladinių biskvitų)
2 trynius
3 v.š. želatinos (pusę tiek, kiek buvo parašyta ant pakelio litrui vandens)
3-4 v.š. karšto vandens želatinai tirpinti
80ml grietinėlės (pasirinktinai)
Varškę išplakiau su mikseriu. Ištrynus sviestą su cukraus pudra, įmaišiau kiaušinių trynius. Sviesto masę sumaišiau su varške. Grietinėlę sumaišiau su želatinos tirpalu ir įmaišiau į varškę. Varškes kremas pradėjo gan greitai stingti, tad sutepti tortui nebereikėjo nei torto formos. Palikau dar nepuoštą tortą šaltai per naktį, bet sočiai pakaktų ir keletos valandų.
Apipyliau ganašu, papuošiau šokoladu dengtais migdolais ir cukriniais pabarstukais
Skanaus!!!