KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
siaip is esmes tai temos skirtos receptams arba parodyti kazka naujo...
gal reiktu susikurti "pagyrų puodas" skyrelį ten labiausiai tiktų tokie postai... ir visiems butu gerai..
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
I cipciuko tema deda ir Cipciukas, ir visos tos, kurios pagal jos recepta kepa. Miseles receptuose dedame pagal Miseles keptus skanestus, meducio temoj, meducius, bet pvz, jei tortas papuostas neiprastai, tai ir i papuosimu tema imetam Tu gerai supratai. Ir zinoma turi buti recepto bent jau nuoroda. Na apie meduti, tai tik ka papildomai darei, ar kazka naujo, nes dauguma pagal ta pati daro.
as vistiek atidariau nauja tema, kur rekomenduociau deti tortus, pyragus, kurie kepti pgl kazkuri jau rasyta recepta, taip neuzkisim temu bereikalingais postais ir savimeile bus paglostyta...
pagyru tema
pagyru tema
[quote=MAMICY,2009 03 02, 13:42]as vistiek atidariau nauja tema, kur rekomenduociau deti tortus, pyragus, kurie kepti pgl kazkuri jau rasyta recepta, taip neuzkisim temu bereikalingais postais ir savimeile bus paglostyta...
pagyru tema
[/quo
pagyru tema
[/quo
Skubu pasidalint ką tik "atrastos" tešlos Napoleonui receptu. Pagaminti labai paprasta, o skonis - puikus.
Netikra sluoksniuota tešla blenderyje
Kadangi maniškis kombainas nedidelis - max ten telpa 200 g miltų ir atitinkamai produktų jiems, tai kiekvieną blyną sukau atskirai. Čia parašysiu proporciją vienam apvaliam blynui apie 26-28 cm skersmens .
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
Naudojamas virtuvinis kombainas ir antgalis su dviem metaliniais peiliais.
Margariną iš vakaro įdėti į šaldiklį. Vandenį pašaldyti šaldiklyje, kol ims formuotis ledukas.
Blynus dėti tik į šaltą skardą, kurią pašauti į labai karštą orkaitę - 200-220.
Blenderyje sumaišyti miltus, druską ir kep. miltelius. Tuomet margariną supjaustyti 1 cm kubeliais ir sukti su miltais, kol susiformuos trupinukai. Tuomet supilti ledinį vandenį ir sukti, kol susiformuos 1 rutulys. Ir viena ir kita įvyksta gana greitai. Tešlos rutulį greit padėti į šaldytuvą porai valandų. Mūsų tikslas - kad nespėtų ištirpt riebalai. Jie su miltais sudaro mažyčius sluoksnelius, iš kurių tarpų aukštoje temp. greit išgaruoja vanduo, o tešla sukietėja - gaunam netikrą sluoksniuotą tešlą, panašią į kapotą.
Prie šių blynų derinau Glacee siūlomą Napoleonui plikytą kremą, nerandu niekaip nuorodos, tai perrašysiu:
"1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
vanilinis cukrus, citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys
100 - 150 g sviesto
trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve."
Šio kremo gal kokiems 8 lakštams 26 cm užtektų.
Jau seniai jaučiau tokį pasitenkinimą rezultatu
Netikra sluoksniuota tešla blenderyje
Kadangi maniškis kombainas nedidelis - max ten telpa 200 g miltų ir atitinkamai produktų jiems, tai kiekvieną blyną sukau atskirai. Čia parašysiu proporciją vienam apvaliam blynui apie 26-28 cm skersmens .
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
Naudojamas virtuvinis kombainas ir antgalis su dviem metaliniais peiliais.
Margariną iš vakaro įdėti į šaldiklį. Vandenį pašaldyti šaldiklyje, kol ims formuotis ledukas.
Blynus dėti tik į šaltą skardą, kurią pašauti į labai karštą orkaitę - 200-220.
Blenderyje sumaišyti miltus, druską ir kep. miltelius. Tuomet margariną supjaustyti 1 cm kubeliais ir sukti su miltais, kol susiformuos trupinukai. Tuomet supilti ledinį vandenį ir sukti, kol susiformuos 1 rutulys. Ir viena ir kita įvyksta gana greitai. Tešlos rutulį greit padėti į šaldytuvą porai valandų. Mūsų tikslas - kad nespėtų ištirpt riebalai. Jie su miltais sudaro mažyčius sluoksnelius, iš kurių tarpų aukštoje temp. greit išgaruoja vanduo, o tešla sukietėja - gaunam netikrą sluoksniuotą tešlą, panašią į kapotą.
Prie šių blynų derinau Glacee siūlomą Napoleonui plikytą kremą, nerandu niekaip nuorodos, tai perrašysiu:
"1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
vanilinis cukrus, citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys
100 - 150 g sviesto
trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve."
Šio kremo gal kokiems 8 lakštams 26 cm užtektų.
Jau seniai jaučiau tokį pasitenkinimą rezultatu
QUOTE(ingriduska @ 2009 03 02, 12:17)
KAdangi esu iš tų naujokių, tai ir man norisi parodyti ką aš išmokstu iš Jūsų, bet taisyklės yra taisyklės.
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
TAi ar gerai supratau, kad į temą TORTAi dedame visus tortus,kurie neturi atskirų temų .
Jei yra atskiros pvz. medutis ar MAlkos po sniegu, dedame juos ten
PApuošimų tortų temoje, tik tai kas tikrai vertinga ,sektina, mokomoji iš koto verčianti medžiaga
Prie saldumynų dedame viską ką pagaminome saldaus ?
Ar teisingai ???
P.S
MAn dar kyla klausimas į Cypciuko temą, kelti turi tik Cypciukas, ar galima ir beždžionėlėms, kurios bando atkartoti ???
Į MANO TEMĄ KELEMA VISKAS KAS SKANU , TAIGI PRAŠAU APSILANKYTI , MAN TAS PATS , KUR JŪS DAR IKĖLUSIOS , A NORS IR Į 5 TEMAS
wild
Labai idomus teslos tiek receptukas, tiek gamybos procesas.
Butinai reikia isbandyti
Labai idomus teslos tiek receptukas, tiek gamybos procesas.
Butinai reikia isbandyti
QUOTE(ulu @ 2009 03 13, 15:50)
Skubu pasidalint ką tik "atrastos" tešlos Napoleonui receptu. Pagaminti labai paprasta, o skonis - puikus.
Nu super, niekad nebuciau pagalvojusi, kad su blenderiu galima sluoksniuota tesla pasigamint
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei Aciu uz puiku recepta!
QUOTE(berry_girl @ 2009 04 05, 17:23)
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei Aciu uz puiku recepta!
oi,tikrai as,net pamirsus buvau si torciuka,reikes kada vel pasigamint,man jis irgi skanus,toks kreminis...
QUOTE(berry_girl @ 2009 04 05, 19:23)
Jau kelis kartus kepiau Davidijos torta "Kalifirnija". Prisipazinsiu, nieko skaniau iki siol nebuvau ragavusi!!! Tai labai lengvai ir gana greitai pagaminamas torciukas, kuris pavyks net ir pradedanciajai seimininkei Aciu uz puiku recepta!
QUOTE(daividija @ 2009 04 06, 09:39)
oi,tikrai as,net pamirsus buvau si torciuka,reikes kada vel pasigamint,man jis irgi skanus,toks kreminis...
Gal galetumet ideti nuoroda na niekaip nerandu sio receptuko