Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(MAMICY @ 2008 12 08, 09:02)
noriu kaledom iskepti torta... gal kas bevartydamas mate koki su riesutais, be aguonu ir nelabai riebu?  g.gif  (vartau dabar jau kelinta rusisko forumo tema, nieks uz akiu neukliuna...)


Ar su graikiskais riesutais tiktu ?as ji nusiziurejusi Kaledom , bet galiu draugiskai pasidalinti ( ne tortu , o receptu lotuliukas.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 08, 11:12)
Ar su graikiskais riesutais tiktu ?as ji nusiziurejusi Kaledom , bet galiu draugiskai pasidalinti ( ne tortu , o receptu lotuliukas.gif )
user posted image

ka gaila torto? g.gif biggrin.gif

labai laukiu receptuko... bigsmile.gif
Atsakyti
Būtų gerai ir tortu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif pas jus jie toookie gražūs ir skanūs mirksiukas.gif , bet jei receptėliu pasidalintumėt tai pačios išsikeptumėm mirksiukas.gif , jei ne gražų irnesakyk.gif tai bent skaaanų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 08, 11:28)
ka gaila torto?  g.gif  biggrin.gif

labai laukiu receptuko...  bigsmile.gif


Neeeeeeee negaila , ale , kad as jo dar neturiu blush2.gif

Is vokiskos kepimo knygos

GRAIKISKU RIESUTU TORTAS

Teslai:
5 kiausiniai
5 did. saukstai silto vandens
175 g. cukraus
150 g .miltu
2 arb, sauksteliai kepimo milt.
100 g . maltu graikisku riesutu.

Idarui:

175 g. cukraus
17 vienetu cielu riesutu puseliu ( cia papuosimui)
200 g. smulkiai kapotu gr. riesutu
1 l. grietineles
3 did. saukstai pudros
5 saukstai konjako.
1 vanilino .

Trynius , cukru ir vandeni iki puriu putu istrinti .
Baltimus standziai isplakti .
Versti juos i tryniu mase ir labai atsargiai ismaisyti , berti persitotus miltus su kep. milteliais ir riesutais , vel atsargiai ismaisyti .

Pilama i 26 cm . forma....kepa 35-40 min. is anksto ikaitintoje orkaiteje 180laipsniu .
Perpjauti i 3 dalis .

I keptuve suberemia 175g. cukraus ir nuolat maisant kaitiname , kol bus grazi auksine spalva , i ja apvoliojame riesutu puseles , skirtas papuosimui , padedame , kad sustingtu.
I ta sirupa supilame skaldytus riesutus200g.,gerai ismaisome , uztepame ant folijos ir leidziame sustinkti , tada kocelu juos sugrudame , gauname vadinama griliaza .

Grietinele isplakame su pudra ir vanilinu , kol gausis tirstos putos , ketvirta dali kremo pasilikti papuosimui.
Ikita krema supilame griliaza ( pasiliekame tik torto sonams) ismaisome.

Sulieti biskvitus alkoholiu , ir kiekviena pertepti kremu , taip suformuoti torta .

Ji aptepti pasilikta grietinele be riesutu , sonus apibarstytu pasiliktu griliazu .

Puosti tortuka , panaudoti tuos cukruje paruostus riesutus ( puseles)

JO foto knygoje

user posted image

Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 08, 12:19)
GRAIKISKU RIESUTU TORTAS


Ačiū labai už receptą 4u.gif Aha, knygoj labai gražiai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
help.gif Ar tinka i biskvitus kukuruzu krakmolas, ar butinai reikia bulviu?
Atsakyti
Skaniai tas tortas atrodo blush2.gif gal kaledoms pabandyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 08, 13:00)
help.gif  Ar tinka i biskvitus kukuruzu krakmolas, ar butinai reikia bulviu?


Pati tai nebandžiau, bet, pavyzdžiui, Mišelės receptuose tai ji visur kukurūzų krakmolą naudoja. Taigi, manau, kad jokio skirtumo irnesakyk.gif Naudok drąsiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 12 08, 13:18)
Pati tai nebandžiau, bet, pavyzdžiui, Mišelės receptuose tai ji visur kukurūzų krakmolą naudoja. Taigi, manau, kad jokio skirtumo irnesakyk.gif Naudok drąsiai mirksiukas.gif


Jau panaudojau biggrin.gif , kepa. Ziuresim, kas bus rolleyes.gif
Atsakyti
Laukiu is drauges torto recepto su graikiniais riesutais, zinau ji skanu kepa smile.gif
Atsakyti
kaupios NAPOLIONUI
bet kaip baisu pirma syki kept blush2.gif
gal dar syki perspekit i ka labai ,labai tureciau atkreipt demesy,kad nesugadint ko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(triušė @ 2008 12 08, 14:01)
kaupios NAPOLIONUI
bet kaip baisu pirma syki kept  blush2.gif
gal dar syki perspekit i ka labai ,labai tureciau atkreipt demesy,kad nesugadint ko blush2.gif


Nu, pvz., tai kad kepdami Napoleono lakštai kažkiek susitraukia - tai primesk, kokio nori skersmens blynų ir iškočiok bent kiek didesnius. Dar būtina subadyti šakute iškočiojus. Tai tiek. Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti