QUOTE(MAMICY @ 2008 12 08, 11:28)
ka gaila torto?
labai laukiu receptuko...
Neeeeeeee negaila , ale , kad as jo dar neturiu
Is vokiskos kepimo knygos
GRAIKISKU RIESUTU TORTAS
Teslai:
5 kiausiniai
5 did. saukstai silto vandens
175 g. cukraus
150 g .miltu
2 arb, sauksteliai kepimo milt.
100 g . maltu graikisku riesutu.
Idarui:
175 g. cukraus
17 vienetu cielu riesutu puseliu ( cia papuosimui)
200 g. smulkiai kapotu gr. riesutu
1 l. grietineles
3 did. saukstai pudros
5 saukstai konjako.
1 vanilino .
Trynius , cukru ir vandeni iki puriu putu istrinti .
Baltimus standziai isplakti .
Versti juos i tryniu mase ir labai atsargiai ismaisyti , berti persitotus miltus su kep. milteliais ir riesutais , vel atsargiai ismaisyti .
Pilama i 26 cm . forma....kepa 35-40 min. is anksto ikaitintoje orkaiteje 180laipsniu .
Perpjauti i 3 dalis .
I keptuve suberemia 175g. cukraus ir nuolat maisant kaitiname , kol bus grazi auksine spalva , i ja apvoliojame riesutu puseles , skirtas papuosimui , padedame , kad sustingtu.
I ta sirupa supilame skaldytus riesutus200g.,gerai ismaisome , uztepame ant folijos ir leidziame sustinkti , tada kocelu juos sugrudame , gauname vadinama griliaza .
Grietinele isplakame su pudra ir vanilinu , kol gausis tirstos putos , ketvirta dali kremo pasilikti papuosimui.
Ikita krema supilame griliaza ( pasiliekame tik torto sonams) ismaisome.
Sulieti biskvitus alkoholiu , ir kiekviena pertepti kremu , taip suformuoti torta .
Ji aptepti pasilikta grietinele be riesutu , sonus apibarstytu pasiliktu griliazu .
Puosti tortuka , panaudoti tuos cukruje paruostus riesutus ( puseles)
JO foto knygoje