Biskvitas super bet pjaunant suluzo
krema kai plakiau, toks neskanus gavosi, galvoju, kaip tokiu neskaniu reiks torta tept...
na bet vakar prapjovem kartojom ir kartojom... jau pora uzsakymu sio torto turiu
kepiau si savaitgali si torciuka asmeniskai man tai per saldus gavos ir jauciasi siek tiek sodos gal padauginau galvoju nors dejau viska pagal recepta nuotraukos nebus nes dariau savam naudojimui ir mazoji puose
Biskvitinis tortas su persikais Jums prireiks : 1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi) 3 kiaušiniai 1 šaukštelis sodos 1 stiklinė miltų spanguolių papuošimui Pertepimui: 1 indelis grietinėlės 2 šaukštai cukraus 1/2 šaukštelio citrinų rūgšties 1 pakelis persikų želės 4 puselės konservuotų persikų
Veiksmai : Apie biskvitinę tešlą Į plakimui skirtą indą supilame kondensuotą pieną ir jame išmaišome sodą. Po to po vieną įmušame kiaušinius, suberiame miltus ir išmaišome. Paruoštą tešlą pilame į riebalais pateptą tortinę formą ir kepame 30 min. 180-200°C temperatūros orkaitėje. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 lakštus ir juos sulaistome konservuotų persikų sirupu. Pirmąjį lakštą dedame į tortinę formą ir ant jo pilame suplaktą grietinėlę. Ją plakdami, įberiame cukraus ir citrinos rūgšties. Ant plaktos grietinėlės dedame antrąjį biskvito lakštą. Paruoštą, bet dar nesustingusią žele padaliname į 2 dalis. Vieną dalį dedame į šaldytuvą ir palaikome, kol pradės stingti. Tuomet ją užpilame ant biskvito ir palaukiame, kol sustings. Kai želė sustingsta, uždedame trečiąjį biskvito lakštą ir ant jo pilame mikseriu iki putų išplaktą antrąją želė dalį. Puošiame persikais ir spanguolėmis. Tortą laikome šaldytuve 3 val. Tada nuimame tortinę formą ir kraštus puošiame biskvito trupiniais.
Papildyta: Ispanų varškės tortas Jums prireiks : 250 gr.cukraus, 1 litras skystos grietinėles, 600gr. varškės, pakelis sausainių , kurie nėra labai kieti, sviesto, mėlynių
Veiksmai : Išlydyti sviestą, pertrinti sausainius ir sumaišyti masę. Ją išlyginti ir įdėti į orkaitę 180 laipsnių. Kepti 20 min., po to atšaldyti. Įdėti į puodą varškę, cukrų ir po truputį maišyti mikseriu, dedant gretinėlę. Maišyti iki purios masės, bet ne per daug. Kai atšals sausainių plokštė, ant jos dėti varškės masę, o ant jos mėlynių uogienę. Įdėti į šaldytuvą 2 valandoms.