QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 02, 18:15)
Nea ... ....neturiu , ir kas jo vidui gerai nepamenu ....lygtai juodi serbentai į kremą buvo idėti .....
nors as atsimenu biski velesnius laikus, bet jaunyste kaune budavo 2(gal net daugiau) kieti sluoksniai su riesutais pertepti gal kazkuo panasiu i beze... zodziu pjaustyti to torto neimanoma budavo - kol prapjauni virsutini sluoksni, jis dailiai nuciuozia nuo apatinio ir tenka ranka ikresti i lekste a la atpjauta "gabaliuka" ir man atrodo kad jame kazkur budavo juoduju serbentu...
dar is tu laiku vienu metu buvo uzejus banga plikytu pyragaiciu torto... kalnas plikytu pyragaiciu (viduj kremas su zele gabaliukais budavo )
as dar atsimenu is muzikalkes vaziuodama islipdavau ir eidavau pirkti "naujieneles" i "kometa". biskvitas, uogiene, sokoladas labai plonais sluoksniukais... dar gal kazkas... labai skanu budavo
morenginis... drauges mociute petrasiunuose kepdavo... baliuose vieni vaikai valgydavom sausa morenga, kiti ta "kramtuske", o treti krema
voveraite - nebepamenu is ko, bet riebokas budavo... biskvitas, lygtais kakavinis kremas, riesutai