Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 02, 18:15)
Nea ... schmoll.gif ....neturiu , ir kas jo vidui gerai nepamenu  g.gif ....lygtai juodi serbentai į kremą buvo idėti .....

nors as atsimenu biski velesnius laikus, bet jaunyste kaune budavo 2(gal net daugiau) kieti sluoksniai su riesutais pertepti gal kazkuo panasiu i beze... zodziu pjaustyti to torto neimanoma budavo - kol prapjauni virsutini sluoksni, jis dailiai nuciuozia nuo apatinio ir tenka ranka ikresti i lekste a la atpjauta "gabaliuka" lotuliukas.gif ir man atrodo kad jame kazkur budavo juoduju serbentu...
dar is tu laiku vienu metu buvo uzejus banga plikytu pyragaiciu torto... kalnas plikytu pyragaiciu (viduj kremas su zele gabaliukais budavo essen.gif )
as dar atsimenu is muzikalkes vaziuodama islipdavau ir eidavau pirkti "naujieneles" i "kometa". biskvitas, uogiene, sokoladas labai plonais sluoksniukais... dar gal kazkas... labai skanu budavo essen.gif
morenginis... drauges mociute petrasiunuose kepdavo... baliuose vieni vaikai valgydavom sausa morenga, kiti ta "kramtuske", o treti krema biggrin.gif
voveraite - nebepamenu is ko, bet riebokas budavo... biskvitas, lygtais kakavinis kremas, riesutai g.gif

Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 02, 19:04)
Tada su serbentais buvo "Sniegelis "....va daba pamenu " Jaunystę ", jo toks kietas morengas , o jame vieni riešutai , bet jis buvo perteptas , tik laaaaaaaabai nedauk , kad suliptų laksteliai ( 3 lygtai jie buvo  g.gif )

Taip, kazkas panasaus: ale morengai, daug riesutu ir kazkoks tasus kremas-pertepimas. Kazkada jau veliau pirkau (pries 5-6 metus), visiskai nebe toks, tik is isores panasus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 02, 20:24)
Taip, kazkas panasaus: ale morengai, daug riesutu ir kazkoks tasus kremas-pertepimas. Kazkada jau veliau pirkau (pries 5-6 metus), visiskai nebe toks, tik is isores panasus verysad.gif

user posted image

o va kaip apie ji raso

Tortas "Jaunystė"
Trapus riešutinis šventinis tortas su zefyriniu pertepimu, papuoštas baltu "beze" kremu ir cukraus masės rožytėmis. Tortas gaminamas įvairių formų ir dydžių. Geras pasirinkimas jaunavedžiams. paimta iš čia

o va čia net kazkoks receptas yra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 02 vasario 2009 - 21:43
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 02, 21:42)
Tortas "Jaunystė"

Bet sitas jau naujoviskas, atsimenu, tie seniau, budavo kaip eziukai, visi su tais dzibukais ax.gif
Atsakyti
Dekui,priminet senus laikus biggrin.gif Jaunystes torta visai pamirsus buvau,o man patikdavo,tad bandysiu interi ka surast mirksiukas.gif
ingriduska esu buvus kelmeje,net vasara praleidus,bet tada dar tortu nekepiau ir nezinau tos ponios,gaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 02, 17:35)
O gal turit receptuka ar kokio panasaus? blush2.gif

"Jaunystės" receptą kaip nekeista kažkada radau rusų forume. Tai mūsų forumietės Glacee/Elžbietos receptas - tikiu, kad čia tikrai geras šio torto receptas. Taigi jei kas ryšis daryt - Tortas "Jaunystė". Jei kas norit lietuviškai rašykit man į a. ž. turiu išsivertus mirksiukas.gif Neatsiklausus autorės, kažkaip nelabai norėčiau vertimo čia dėti blush2.gif

MAMICY kaip skaniai torto gabaliukas atrodo wub.gif wub.gif visos seilės ištekėjo user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 03 vasario 2009 - 00:03
Uchhhh tie prisiminimai...
MAno gimtadieniui užsakydavo tėtis ŠAlnos tortą 2 aukštų, padarydavo specialiai man, man jis buvo pats pačiausias nes turėjo keletą kapotos tešlos sluoksnių ir pertepimas buvo kiaušinio baltymų beze su rūgštele:)

MAgdė man irgi patiko, o mano vyras ir dabar labai dažnai ją perka ir mielai valgo:)

Cipciukai PENSININKAS buvo pas tą Ignatavičienę kažkoks ypatingai skanus, jau tais laikais ji turėjo kažkokių esencijų kurių nebūdavo pirktiniuose tortuose:)

KAip smagu kad kažkas yra buvęs Kelmėje...
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 02, 22:12)
Bet sitas jau naujoviskas, atsimenu, tie seniau, budavo kaip eziukai, visi su tais dzibukais ax.gif

as matyt labai jauna flirt.gif nes as jau toki prisimenu. va maximoj jau isvis ne Jaunyste
user posted image

QUOTE(ingriduska @ 2009 02 03, 08:30)
KAip smagu kad kažkas yra buvęs Kelmėje...

jau kaip parasei, tai toks jausmas kad kazkur uz poliarinio rato ta kelme biggrin.gif

rimami - ačiū
Atsakyti
Žinok kartais taip manau, nes kai pasakau Vilniečiams iš kur aš, tai dauguma nieko apie tokį miestelį nežino...
Tiesa, dabar tokių nežinančių apie Kelmę gerokai sumažėjo, juk labai garsi tragedija apie Jonaitiene nuvilnijo per visą` Lietuvą.
Tai pas mus jau juokas, kad jei kas ir žino tą miestelį tai tik pagal tai kad ten nusikaltėlių pilna.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Atsiprasau uz off topick, bet ar jus matot visa sios temos puslapi? Man rodo tik puse puslapio ir nepasislenka ne kiek. Kazi, kas cia iskreipia vaizda g.gif , tik puse zinutes galiu perskaityt verysad.gif
Atsakyti
blink.gif blink.gif ...pas many normalus , siaurutis ....kaip čia suprasti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 03, 09:38)
blink.gif  blink.gif ...pas many normalus , siaurutis ....kaip čia suprasti  g.gif

Ot sudas , nesiseka man doh.gif , ir as nesuprantu, kodel.
Atsakyti