[quote=ingriduska,2009 02 02, 10:12]
EgluteN
na TAVO TIOTRUKAS LABAI SKANIAI ATRODO:)
MAN NAPALEONAS YRA VIENAS PAČIŲ PAČIAUSIŲ TORTŲ,TIK AŠ JO niekada netepu sviestiniu kremu, pertepinėju plikytu, neriebu skanu, ir labai na ...gomurį maloniai nuteikia
Dekui Dabar jau jauciuosi i jusu buri kaip ir isipaisiusi,nes visi sake,kad Napoleona iskepti dar ir sugebejimu truputi reikia,ne vien moketi recepta skaityti O del kremo,tai as dariau is pieno,cukraus ,sviesto,miltu,konjako,tryniu ir vaniles.Pradzioje per du puodus,tada sukratai i viena ir dadedi likusius komponentus.Berods kazkas panasaus i plikyta
P.S. Tai ar pasakys man kas nors kas tas GYVAS pienas Beja,asd irgi gudrute,pradzioj padarau taip,kaip man atrodo,o paskui klausiu
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 02, 12:40)
Dekui Dabar jau jauciuosi i jusu buri kaip ir isipaisiusi,nes visi sake,kad Napoleona iskepti dar ir sugebejimu truputi reikia,ne vien moketi recepta skaityti O del kremo,tai as dariau is pieno,cukraus ,sviesto,miltu,konjako,tryniu ir vaniles.Pradzioje per du puodus,tada sukratai i viena ir dadedi likusius komponentus.Berods kazkas panasaus i plikyta
P.S. Tai ar pasakys man kas nors kas tas GYVAS pienas Beja,asd irgi gudrute,pradzioj padarau taip,kaip man atrodo,o paskui klausiu
Jo kremą aš darau panašiai, tai yra išsuku kiaušinio trynius su stikline cukraus, vanilinio pokelis toks 20g 3 š miltų, ir supilu pieną , maniškis iš pardės MŪ , ir palengva kaitinu vis maišydama, kol ima tirštėti ,kiek noriu to tirštumo tiek kaitinu, tada aušinu vis maišydama, kad plutelė neužsidėtų,vis suku ir suku vėsinu, o kai ataušta sudedu sviestą, geriausiai išsimaišo man Ventos, kambario temperatūros, vat Rokiškio tai sunkiai:)
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 02, 13:58)
Jo kremą aš darau panašiai, tai yra išsuku kiaušinio trynius su stikline cukraus, vanilinio pokelis toks 20g 3 š miltų, ir supilu pieną , maniškis iš pardės MŪ , ir palengva kaitinu vis maišydama, kol ima tirštėti ,kiek noriu to tirštumo tiek kaitinu, tada aušinu vis maišydama, kad plutelė neužsidėtų,vis suku ir suku vėsinu, o kai ataušta sudedu sviestą, geriausiai išsimaišo man Ventos, kambario temperatūros, vat Rokiškio tai sunkiai:)
O as vienam puode piena su cukrum vyriau tuo pat metu kita sviesta su miltais,abu maisiau,kad nesupultu ir pan.tada i viena,tada trynius sudejau,konjaka ir vanile.Ir suki suki,suki,suki,kol atausta ir rankos nebejauti
Na,bet kas tas gyvas pienas taip ir nepasaket ne viena
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 02, 14:16)
O as vienam puode piena su cukrum vyriau tuo pat metu kita sviesta su miltais,abu maisiau,kad nesupultu ir pan.tada i viena,tada trynius sudejau,konjaka ir vanile.Ir suki suki,suki,suki,kol atausta ir rankos nebejauti
Na,bet kas tas gyvas pienas taip ir nepasaket ne viena
Na,bet kas tas gyvas pienas taip ir nepasaket ne viena
EgluteN, kazkur skaiciau, kad gyvas pienas - tai kaimiskas, nevirintas.
QUOTE(Reff @ 2009 02 02, 14:23)
EgluteN, kazkur skaiciau, kad gyvas pienas - tai kaimiskas, nevirintas.
Dekui cia jau trecias galimas variantas ir greiciausiai realiausias
Papildyta:
Zinot,noriu prasyt pagalbos Uzvakar snekejomes su vyru apie senus laikus ir isejo kalba apie tortus.Jis man ten pasakojo apie torta is vaikystes ,kazkos sviesiai rudas bikvitas su lengu tarsi biskuti sviestiniu kremu ar tai su vysniom ar tai su slyvom...zodziu skoni zino,vaizdo beveik ne gal kas kazka seno tarybinio tokio zinot...
QUOTE(EgluteN @ 2009 02 02, 15:26)
Dekui cia jau trecias galimas variantas ir greiciausiai realiausias
Papildyta:
Zinot,noriu prasyt pagalbos Uzvakar snekejomes su vyru apie senus laikus ir isejo kalba apie tortus.Jis man ten pasakojo apie torta is vaikystes ,kazkos sviesiai rudas bikvitas su lengu tarsi biskuti sviestiniu kremu ar tai su vysniom ar tai su slyvom...zodziu skoni zino,vaizdo beveik ne gal kas kazka seno tarybinio tokio zinot...
Papildyta:
Zinot,noriu prasyt pagalbos Uzvakar snekejomes su vyru apie senus laikus ir isejo kalba apie tortus.Jis man ten pasakojo apie torta is vaikystes ,kazkos sviesiai rudas bikvitas su lengu tarsi biskuti sviestiniu kremu ar tai su vysniom ar tai su slyvom...zodziu skoni zino,vaizdo beveik ne gal kas kazka seno tarybinio tokio zinot...
Aš jau pastebėjau ,kad skiriasi pagal miestus tortai ir jų pavadinimai.
Aš iš mažo mietelio kilusi iš Kelmės. Kelmė garsėjo savo Bulka, ttokia mielinė pynė, ją lauktuvėm pirkdavo.
Iš tortų atsimenu:
Šalna toks biskvitinis, ir vienas sluoksnis kapotos tešlos, apteptas baltu beze, man jis skaniausias buvo.
Anykšta baltas biskvitas, svietinis kremas, ant viršaus šokoladas
Rudenėlis, biskvitas baltas, pertepimas karamelinis sviestinis
Žuvėdra varškės, žele ir biskvito derinys
Sodžius ale medutis su grietinėlės pertepimu.
Seklyčia ,na tolimas Napaleono giminaitis...
Daugiau neatsimenu, jau kiek vėliau Jaunystė atsirado, bet pradžioje tiek jų buvo.
Kelmėje tortus kepė tokia moteris Ignatavičienė, jau deje amžinatilsis, vadinosi PENSININKASA< nežinau ką ji dėdavo į juos, ir ar dabar man jie atrodytų tokio dieviško skonio, bet tuomet jie buvo KAŽKAS TOKIO ...kažkas tokio visa Kelmė užsakinėjo pas ją
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 02, 16:43)
Aš jau pastebėjau ,kad skiriasi pagal miestus tortai ir jų pavadinimai.
Aš iš mažo mietelio kilusi iš Kelmės. Kelmė garsėjo savo Bulka, ttokia mielinė pynė, ją lauktuvėm pirkdavo.
Iš tortų atsimenu:
Šalna toks biskvitinis, ir vienas sluoksnis kapotos tešlos, apteptas baltu beze, man jis skaniausias buvo.
Anykšta baltas biskvitas, svietinis kremas, ant viršaus šokoladas
Rudenėlis, biskvitas baltas, pertepimas karamelinis sviestinis
Žuvėdra varškės, žele ir biskvito derinys
Sodžius ale medutis su grietinėlės pertepimu.
Seklyčia ,na tolimas Napaleono giminaitis...
Daugiau neatsimenu, jau kiek vėliau Jaunystė atsirado, bet pradžioje tiek jų buvo.
Kelmėje tortus kepė tokia moteris Ignatavičienė, jau deje amžinatilsis, vadinosi PENSININKASA< nežinau ką ji dėdavo į juos, ir ar dabar man jie atrodytų tokio dieviško skonio, bet tuomet jie buvo KAŽKAS TOKIO ...kažkas tokio visa Kelmė užsakinėjo pas ją
Aš iš mažo mietelio kilusi iš Kelmės. Kelmė garsėjo savo Bulka, ttokia mielinė pynė, ją lauktuvėm pirkdavo.
Iš tortų atsimenu:
Šalna toks biskvitinis, ir vienas sluoksnis kapotos tešlos, apteptas baltu beze, man jis skaniausias buvo.
Anykšta baltas biskvitas, svietinis kremas, ant viršaus šokoladas
Rudenėlis, biskvitas baltas, pertepimas karamelinis sviestinis
Žuvėdra varškės, žele ir biskvito derinys
Sodžius ale medutis su grietinėlės pertepimu.
Seklyčia ,na tolimas Napaleono giminaitis...
Daugiau neatsimenu, jau kiek vėliau Jaunystė atsirado, bet pradžioje tiek jų buvo.
Kelmėje tortus kepė tokia moteris Ignatavičienė, jau deje amžinatilsis, vadinosi PENSININKASA< nežinau ką ji dėdavo į juos, ir ar dabar man jie atrodytų tokio dieviško skonio, bet tuomet jie buvo KAŽKAS TOKIO ...kažkas tokio visa Kelmė užsakinėjo pas ją
Medutis , Bitutė , Senolis , Sodžius ir Pensininkas ----vienas ir tas pats tortas ( bent pas mus Kaune )
Na aš kaip vyresnė tai pamenu tik keleta 1978m. - 1985 m. - iki nepriklausomybės darytu tortų :
"Jaunystę " ----puoštas baltai ,
"Sniegelį "------nepamenu , kas vidui ,
" Seklyčią "-----ooooo ale napoleonas
" Napoleoną "----na čia visom aišku ,
" Griliažinį "-------skanus brudas buvo ( ypač kavinėje " TUPLĖ "),
o daugiau kaip ir nieko ....na buvo dar pardėse visoki fabrikiniai biskvitiniai , aš vaikas jų į burną neimdavau fu ....neskanųs
QUOTE(ingriduska @ 2009 02 02, 16:43)
Aš jau pastebėjau ,kad skiriasi pagal miestus tortai ir jų pavadinimai.
Aš iš mažo mietelio kilusi iš Kelmės. Kelmė garsėjo savo Bulka, ttokia mielinė pynė, ją lauktuvėm pirkdavo.
Aš iš mažo mietelio kilusi iš Kelmės. Kelmė garsėjo savo Bulka, ttokia mielinė pynė, ją lauktuvėm pirkdavo.
atsimenu ir as ta pyne Visada, kai vaziuodavom pas gimines, tai pirkdavom. Man pamenu labai patiko ji.
QUOTE(Cipciukas @ 2009 02 02, 17:07)
O gal turit receptuka ar kokio panasaus?
QUOTE(Masiania* @ 2009 02 02, 17:35)
O gal turit receptuka ar kokio panasaus?
Nea ... ....neturiu , ir kas jo vidui gerai nepamenu ....lygtai juodi serbentai į kremą buvo idėti .....
Kadangi aš Kuršėnietė, o jūs taip mėgstat Kuršėnų vyniotinį , tai mūsų kulinarijos "Jaunystė" buvo lyg visai be pertepimo, išorė bezuota, o vidus toks kietas kietas ir ten pagal mane daug migdolų gal būdavo maltų, jei pasisekdavo atkąst, tai tas kąsnis iškart ištirpdavo burnoj Mūsų kraštuos tai buvo vestuvinis tortas....
O aš labai mėgdavau Magdę pyragą....
O aš labai mėgdavau Magdę pyragą....