Niam tortukas
Štai mano naujametinis Napoleonas.. is bemieles teslos lakstu su Daividijos ir Inockos atrodo kremu misiniu .. Kremas labai sutirstejo (nes nebezinojau pagal kuri recepta imti pieno kieki) is pradziu, tai dar pyliau pienuko ir gavosi labai liuks. Puosiau su is tospacios teslos isspaustom gelytem
gal man kas galit padėti vienu klausimu noriu daryt sausaininį varškės tortuką, bet recepte rašo, kad reikia 1 pakelio paruoštų torto miltelių nesu girdėjusi apie tokius, o knygoje nieko apie tai nerašo jau klausiau maximoj ir iki parduotuvėse, bet pardavėjos tik gūžčiojo pečiais
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga
QUOTE(mamakarolina @ 2009 01 13, 16:54)
gal man kas galit padėti vienu klausimu noriu daryt sausaininį varškės tortuką, bet recepte rašo, kad reikia 1 pakelio paruoštų torto miltelių nesu girdėjusi apie tokius, o knygoje nieko apie tai nerašo jau klausiau maximoj ir iki parduotuvėse, bet pardavėjos tik gūžčiojo pečiais
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga
gal kuri nors žinote, kas tai per daiktas tie paruošti torto milteliai? ir kur jų būtų galima nusipirkt
būsiu labai dėkinga
Na LT aš jų nemačiusi , bet svetur juos laaaaaaabai naudoja , tai jau paruoštas mišinys : miltai , sausi kiaušinių milteliai , sausas pienas , kepimo milteliai ....reikia tik drėgmės ( pienas , riebalai ) , viską sumaišai ....ir tau biskvitas ....nieko nereikia plakti , trinti , sukti ......geras dalykas ( kas supranta )
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 13, 18:02)
Na LT aš jų nemačiusi , bet svetur juos laaaaaaabai naudoja , tai jau paruoštas mišinys : miltai , sausi kiaušinių milteliai , sausas pienas , kepimo milteliai ....reikia tik drėgmės ( pienas , riebalai ) , viską sumaišai ....ir tau biskvitas ....nieko nereikia plakti , trinti , sukti ......geras dalykas ( kas supranta )
nu supratau bijau, kad pati nepasigaminsiu o tai čia ne toks pats daiktas, kur būna maišeliuose kekso milteliai tokie paruošti lietuviški?
QUOTE(mamakarolina @ 2009 01 13, 17:38)
nu supratau bijau, kad pati nepasigaminsiu o tai čia ne toks pats daiktas, kur būna maišeliuose kekso milteliai tokie paruošti lietuviški?
Nu jei bogu Maximoj tikrai mačiau pirkt mišinį biskvitui - turėtų būt tas pats Va čia kažkada viena panelė irgi klausė, pasiskaityk
As is vaikystes atsimenu, budavo tokiu, atrodo, baltarusisku misinuku keksams, tai mes kartu su broliu juos taip valgydavom, neleisdavom mamai iskepti
QUOTE(RiMami @ 2009 01 13, 22:50)
Nu jei bogu Maximoj tikrai mačiau pirkt mišinį biskvitui - turėtų būt tas pats Va čia kažkada viena panelė irgi klausė, pasiskaityk
nu bandysiu dar rytoj maxima atakuot nepasiduosiu, nes labai užsimaniau to sausainių torto toks paprastas atrodo padaryt, ir skanus nuotraukoje
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 13, 22:58)
As is vaikystes atsimenu, budavo tokiu, atrodo, baltarusisku misinuku keksams, tai mes kartu su broliu juos taip valgydavom, neleisdavom mamai iskepti
na jeigu jų anksčiau būdavo pirkt, tai tada turėčiau ir dabar surast kažkur
Aš radau Napoleono receptelį laikraštyje "Šeimininkė'. Pasirodė keistokas bet išbandžiau ir labai rezultatas šeimynai patiko
Tai toks receptėlis:
Tešlai- 250g margarino ar sviesto, 250g vandens ir 1kg miltų.
Ir viskas galvoju kažkas ne taip, bet vis tiek darysiu vandenį reikia užkaitinti, tada jame tirpinti sviestą ar margariną. Tuomet į tą vandenį suberti miltus ir išminkyti. Aš tokia kepėja eksperimentatorė, tai miltų tikrai tiek daug nedėjau, nžn net kiek tiksliai, gal net tik pusę to kiekio, nes pasirodė gana. Tešlytė gavosi labai liuks, minkšta. Įdėjau į šaldytuvą pašaldyti, padalinus į šešis rutuliukus.
Pertepimas- indelis kondensuoto pieno ir sviesto pusė pakelio, viskas išsukama. Galima citrinos sulčių įspaust, konjako, brendžio įpilt, tepant sluoksniuot su uogiene. Aš citrinos spaudžiau ir tepiau dar su slyvienės skysčiu.
Iškepiau ant kepimo popieriaus šešis lakštus, subadyti reikia šakute prieš dedant kepti dešimčiai minučių į orkaitę. Tada sutepiau penkis, o šeštą sutrupinau ant viršaus. Šaldytvan ir tuomet mėgaujamės
Pabandykit, vien todėl, kad nedaug produktų ir jokio vargo gal ir netikras napoleonas, bet panašus
Dbr nešu draugei degustuot
sėkmės
Tai toks receptėlis:
Tešlai- 250g margarino ar sviesto, 250g vandens ir 1kg miltų.
Ir viskas galvoju kažkas ne taip, bet vis tiek darysiu vandenį reikia užkaitinti, tada jame tirpinti sviestą ar margariną. Tuomet į tą vandenį suberti miltus ir išminkyti. Aš tokia kepėja eksperimentatorė, tai miltų tikrai tiek daug nedėjau, nžn net kiek tiksliai, gal net tik pusę to kiekio, nes pasirodė gana. Tešlytė gavosi labai liuks, minkšta. Įdėjau į šaldytuvą pašaldyti, padalinus į šešis rutuliukus.
Pertepimas- indelis kondensuoto pieno ir sviesto pusė pakelio, viskas išsukama. Galima citrinos sulčių įspaust, konjako, brendžio įpilt, tepant sluoksniuot su uogiene. Aš citrinos spaudžiau ir tepiau dar su slyvienės skysčiu.
Iškepiau ant kepimo popieriaus šešis lakštus, subadyti reikia šakute prieš dedant kepti dešimčiai minučių į orkaitę. Tada sutepiau penkis, o šeštą sutrupinau ant viršaus. Šaldytvan ir tuomet mėgaujamės
Pabandykit, vien todėl, kad nedaug produktų ir jokio vargo gal ir netikras napoleonas, bet panašus
Dbr nešu draugei degustuot
sėkmės
Sveikos, gal gal kuri zinot arba imestumet nuoroda tokio NAPALEONO, koks yra presto kavineje, toks neriebus, lyg kremas kaip plikytas. . Galit ir i a.z. imest, jei nuoroda.
St.Rasa čia tiek įvairiausių Napoleonų rūšių ir beveik visi su plikytais kremais pažvelk puslapį atgal, ten mačiau surinktų į vieną krūvą net kelis ir dar pažiūrėk kur kepiniai su nuotraukom