Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 19:05)
Tai cia ne tame esme, tiesiog kiekvienas renkasi pagal savo paziuras, o kad ten kazkas blogai nuo to margarino buna tai niekur nera istirta ir aprasyta. As pvz. pirmenybe teikiu margarinui, kadangi manau jog jis sveikiau negu sviestas - nors cia vel galima gincytis iki vidurnakcio  biggrin.gif


Jo, as tai sviesta naudoju, ir margarina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 04, 20:07)
Jo, as tai sviesta naudoju, ir margarina biggrin.gif


As irgi nieko pries sviesta neturiu, kremams ruosti jis tikrai geriau tinka negu margarinas, bet vistiek manau jog kaip ten bebutu margarinas ne taip kenkia kaip sviestas smile.gif Ir beto jau ir taip pilna prisivalgom tu gyvuliniu riebalu, o apie augalinius vis dazniau uzmirstam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 04, 17:11)
Būtinai reiktu paragauti , nes ar ten tik brendžio kvapai , ar tikras alkoholis , tai didelis skirtumas .

aciu mergaites 4u.gif zinokit tortas tas tai nerealaus dangisko skonio, kazkas virs proto wub.gif wub.gif as kai nescia buvau tai priprasydavau vyro kad vaziuotume pirkti to torto, tai jamdavau du gabalelius issinesimui, vyras klausdavo o kam tau du (nes ten jie tokie nemazi) sakydavau siandienai ir rytojui, nors mintyse jau zinodavau kad tik atsisedus i masina iki namu viena gabaleli sudorosiu lotuliukas.gif doh.gif zinokit tikrai verta paragaut, ypac veta jums kepejeles, gal ir receptukas susikurtu, o tada jau laikykites svarstykles lotuliukas.gif lotuliukas.gif
zodziu aciu kad jus esat, nes tik nesenai atradau kepimo malonuma, tai kepu dabar visokius gardumynus, tik kad valgytoju neperdaugiausia, o paciai tai kazkaip kepimo malonumas zyymiai didesnis uz valgymo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 20:10)
jau ir taip pilna prisivalgom tu gyvuliniu riebalu, o apie augalinius vis dazniau uzmirstam  doh.gif

Tie augaliniai riebalai, is kuriu daromas margarinas, yra prilyginami kiauliu taukams, nes gaminami is visokiu pigiu nesamoniu, as margarina stengiuos deti tik tada, kai butent jo reikalauja receptas, o siaip tai as nesu nusistacius kategoriskai nei pries joki valgoma produkta bigsmile.gif ir mazai gilinuos i etiketes, taciau dabar kai issirutuliojo kalba apie margarina, paieskojau informacijos ir nustebau, kad margarinas netgi kenksmingas bigsmile.gif Kam idomu galima paskaitineti, pabusiu sviesto propaguotoja lotuliukas.gif
http://gamta.vdu.lt/...dai_maiste.html
http://www_sveikasmaistas_lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 04 sausio 2009 - 19:49
QUOTE(Srove @ 2009 01 04, 20:33)
Tie augaliniai riebalai, is kuriu daromas margarinas, yra prilyginami kiauliu taukams, nes gaminami is visokiu pigiu nesamoniu, as margarina stengiuos deti tik tada, kai butent jo reikalauja receptas, o siaip tai as nesu nusistacius kategoriskai nei pries joki valgoma produkta bigsmile.gif ir mazai gilinuos i etiketes, taciau dabar kai issirutuliojo kalba apie margarina, paieskojau informacijos ir nustebau, kad margarinas netgi kenksmingas bigsmile.gif Kam idomu galima paskaitineti, pabusiu sviesto propaguotoja lotuliukas.gif
http://gamta.vdu.lt/...dai_maiste.html


Na kaip ir sakiau tema be galo, be krasto doh.gif Na ir zinok, zmogau, ka dabar geriau valgyti... unsure.gif
Atsakyti
valgyti tai,kas patinka.Nes dabar nieko nera sveiko,viskas uzauginta nenaturaliai,zeme nebeturi savo naudingu medziagu,nes yra issunkta,todel visur trasos,chemija ir t.t.
As valgau margarina,bet toki labai sviesto skonio,nes sviestas sunkiai tepasi,o visokiams kepiniams naudoju sviesta,sviesto visada turiu daug. essen.gif
Atsakyti
Radau toki senovini napoleono recepta, galvoju rytoj kepti, tik gal kuri esat kazka panasaus bandziusi, nesinori, kad atsitiktu, kaip su zeliuku ir kyviais blush2.gif O gal cia dar kur SM braidzioja toks pat receptas g.gif N u zodziu keliu, gal kas be manes susigundys.
Vienintelis tikras Napoleono torto arba, teisingai sakant, Napoleono pyragaičio
receptas yra tik šis:
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Virtam vaniliniam kremui:
- 500 g naminio sviesto,
- 120 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 350 g cukraus,
- 1 stiklinės gyvo naminio pieno,
- 3 naminių kiaušinių trynių,
- 20 g vanilinio cukraus,
- 50 g konjako,

T e š l a i ant darbastalio kalvele išsijojami miltai, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedamas atšaldytas gabalėliais supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą. Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių. (Kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių). Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min. orkaitėje, kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja. Iš skardos išimami, kai atšąla. Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.

K r e m u i skirtas sviestas ištirpinamas puode, įsijojami miltai ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą su miltais, smarkai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta. Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputį pilamos konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.

P u o š i a m a likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais: viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Prancūzijoje vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepindavo, kad gautųsi tamsesnė spalva. „Napoleono“ viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.

Smetonos laikais Napoleono tortas buvo nepaprastai populiarus Kaune. Kiekvienas restoranas ar kavinė tortą gamindavo griežtai pagal originalų receptą, bet puošdavo jį savaip: Konrado kavinė puošdavo stilizuota tulpe (nuo ko vėliau ir pati kavinė buvo pavadinta „Tulpe“), „Metropolis“ – tautinės juostos ornamentu per vidurį. Kiti kitokiais tautiniais ornamentais, kuriems trafaretus už didelius pinigus išpjaustydavo žymiausi Kauno dailininkai. Ornamentas ant „Napoleono“ buvo kaip vizitinė kortelė. Net daugelis klebonijų, turtuolių didžiuodavosi savo išskirtiniu „Napoleono“ ornamentu, bet ne receptu, nes receptas privalėjo būti vienu vieninteliu.
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 04, 22:55)
Radau toki senovini napoleono recepta, galvoju rytoj kepti, tik gal kuri esat kazka panasaus bandziusi, nesinori, kad atsitiktu, kaip su zeliuku ir kyviais blush2.gif O gal cia dar kur SM braidzioja toks pat receptas g.gif


Braidžioja braidžioja kažkas panašaus ir ne vienas lotuliukas.gif Aš pati naujakui kepiau Napoleoną su šiuo kremu (tešla kita buvo). Kremas gavosi labai skanus tik aš dar įspaudžiau citrinos sulčių, o brendžiuko neturėjau blush2.gif

Tuoj nuorodų pametėsiu - galėsi panagrinėti mirksiukas.gif
Povila$ "Tarybinis Napoleonas" (fotkė šio torto)
Daividijos Napoleonas - kremas tas pats
Pievų putpelaitės Napoleonas - kremas viens prie vieno atitinka

Pati esu pora kartų kepus su kitokia truputį tešla kur pilasi į tešlą degtinė (aš ir degtinės pylus esu ir konjako) - labai, žinok, gerai - tešla plastiškesnė ir elastingesnė būna mirksiukas.gif Va čia tas receptas, jei įdomu būtų pažiūrėt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 04, 20:55)
Radau toki senovini napoleono recepta, galvoju rytoj kepti, tik gal kuri esat kazka panasaus bandziusi, nesinori, kad atsitiktu, kaip su zeliuku ir kyviais blush2.gif O gal cia dar kur SM braidzioja toks pat receptas g.gif N u zodziu keliu, gal kas be manes

As esu ji kepusi,mano drauge dirbo "Pingvino" kavinej senais laikais,tai ji ten irgi kepdavo,man jis skanus,ypac patinka kremas.
Bet dabar jau einu daryt teslos RiMami napoleonui,nes negalejau ramiai miegot,sapnavosi man tas tortas,reikejo ji man vakar pamatyt doh.gif
Atsakyti
[quote=Srove,2009 01 04, 23:55]

Saunus receptukas,reikes ir si isbandyti,sakiau dabar vien Napoleonus kepsiu,kad atsirinkti ta vieninteli savo skoniui.va tik idomu kur gauti tu "naminiu","svieziu" ir dar "GYVU"londono priemiestyje biggrin.gif doh.gif g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 05 sausio 2009 - 13:14
QUOTE(daividija @ 2009 01 05, 11:57)
Bet dabar jau einu daryt teslos RiMami napoleonui,nes negalejau ramiai miegot,sapnavosi man tas tortas,reikejo ji man vakar pamatyt doh.gif


lotuliukas.gif Prajuokinai lotuliukas.gif Tik ištikro, gaila, bet nesu šio recepto autorė blush2.gif tiktai, kad jį išmėginau ir su jumis skaniu receptu pasidalinau blush2.gif Lauksim rezultatų mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Na,as cia paeksperimentavau vakar vakare is to kas po ranka buvo,nes saldaus uzsimaneme ir stai rezultatas ax.gif Perdariau biskvita is vieno,krema is kito torto ir sudejus abu perdarytus i viena gavau kaip ir toki pirma savo kurinuka rolleyes.gif

user posted image

Sekantis kepinys tikrai Napoleonas smile.gif
Atsakyti