QUOTE(pragiedruliai @ 2009 01 03, 11:12)
Turiu "Seklyčios" receptą! Beje, ir "Napoleono", nors jų šiame forume apstu, tik spėk rinktis Ir visi vienas už kitą gardesni, matyt - tik vis išbandyt negaliu, nes šeimai Napoleonas "riebus, fu" - gal įkalbinsiu kada Mišelės "Napoleoną" išmėgint.
Mano receptukai iš seno tarybinės knygos - I. Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai. Mokymo priemonė profesinėms prekybos-kulinarijos mokykloms" - manau, kad ir Maksimoje panašius naudoja, jei maksiminė "Seklyčia" patinka
Seklyčia
Receptūra 10kg torto
Tešlai
4000 g miltų
2100 g sviesto
2000 g 30% riebumo grietinės
15 g druskos
Kremui
1500 g sviesto
1250 g grietinėlės
1300 g cukraus
430 g kiaušinių
10 g vanilinio cukraus
Iškepti kapotos tešlos papločiai, kurių skersmuo 15-17 cm, pertepami sviestiniu kiaušininiu kremu ir užbarstomi trupiniais.
Kremas. Grietinėlė su 2/3 cukraus užvirinama. Atskirai sumaišomi kiaušiniai su likusiu 1/3 cukraus. Kiaušinius su cukrumi maišaint, palaipsniui supilama užvirinta grietinėlė, ir masė dar pakaitinama maišaint 10-15 min, kol pasidaro tirštesnė. Tada puodas nukaičiamas ir pastatomas į šaltą vandenį ar ant ledų, kad atauštų. Aušinant masę, reikia keletą kartų pamaišyti, kad nesusidarytų plėvelė. Aušinama iki 22 laipsnių temp.
Atskirai išplakamas iki purumo sviestas. Į jį palaipsniui supilama grietinėlės ir kiaušinių masė. Kremas dar paplakamas, kol pasidaro standus, vienalytis. Tada supilamas vanilinis cukrus.
Kapota tešla. Sviestas ir miltai papilami ant stalo ir kapojami, kkol nelieka sausų miltų. Tuomet supilama grietinė su joje ištirpinta druska. Tešla suminkoma į vieną gabalą. Palaikoma apie 30 min šaltai.
Tešla iškočiojama 3 mm storio lakštais. Išspaudžiami papločiai. Jie sudedami į vandeniu suvilgytas skardas ir keliose vietose pabadomi peiliu. Paliekami 10-15 min pastovėti. Kepami 250 laipsnių temp. Ar iškepę, patikriname pakeldami iš apačios už kampo peiliu: gerai iškepti papločiai nelinksta.
Ataušę sudedami vienas ant kito po tris. Ant viršaus uždedama fanerinė lentelė ir aštriu peiliu aplyginami kraštai. Atraižos pertrinamos per sietelį ir panaudojamos viršui ir kraštams apibarstyti. Papločiai sulipdomi kremu, viršutinis dedamas pūslėta puse į apačią. Viršus ir šonai aptepami kremu, užbarstomi trupinėliais.
Mano receptukai iš seno tarybinės knygos - I. Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai. Mokymo priemonė profesinėms prekybos-kulinarijos mokykloms" - manau, kad ir Maksimoje panašius naudoja, jei maksiminė "Seklyčia" patinka
Seklyčia
Receptūra 10kg torto
Tešlai
4000 g miltų
2100 g sviesto
2000 g 30% riebumo grietinės
15 g druskos
Kremui
1500 g sviesto
1250 g grietinėlės
1300 g cukraus
430 g kiaušinių
10 g vanilinio cukraus
Iškepti kapotos tešlos papločiai, kurių skersmuo 15-17 cm, pertepami sviestiniu kiaušininiu kremu ir užbarstomi trupiniais.
Kremas. Grietinėlė su 2/3 cukraus užvirinama. Atskirai sumaišomi kiaušiniai su likusiu 1/3 cukraus. Kiaušinius su cukrumi maišaint, palaipsniui supilama užvirinta grietinėlė, ir masė dar pakaitinama maišaint 10-15 min, kol pasidaro tirštesnė. Tada puodas nukaičiamas ir pastatomas į šaltą vandenį ar ant ledų, kad atauštų. Aušinant masę, reikia keletą kartų pamaišyti, kad nesusidarytų plėvelė. Aušinama iki 22 laipsnių temp.
Atskirai išplakamas iki purumo sviestas. Į jį palaipsniui supilama grietinėlės ir kiaušinių masė. Kremas dar paplakamas, kol pasidaro standus, vienalytis. Tada supilamas vanilinis cukrus.
Kapota tešla. Sviestas ir miltai papilami ant stalo ir kapojami, kkol nelieka sausų miltų. Tuomet supilama grietinė su joje ištirpinta druska. Tešla suminkoma į vieną gabalą. Palaikoma apie 30 min šaltai.
Tešla iškočiojama 3 mm storio lakštais. Išspaudžiami papločiai. Jie sudedami į vandeniu suvilgytas skardas ir keliose vietose pabadomi peiliu. Paliekami 10-15 min pastovėti. Kepami 250 laipsnių temp. Ar iškepę, patikriname pakeldami iš apačios už kampo peiliu: gerai iškepti papločiai nelinksta.
Ataušę sudedami vienas ant kito po tris. Ant viršaus uždedama fanerinė lentelė ir aštriu peiliu aplyginami kraštai. Atraižos pertrinamos per sietelį ir panaudojamos viršui ir kraštams apibarstyti. Papločiai sulipdomi kremu, viršutinis dedamas pūslėta puse į apačią. Viršus ir šonai aptepami kremu, užbarstomi trupinėliais.
Tai kad cia galima sakyti, jog beveik toks pats receptukas kaip ir mano Tarybiniais laikais nebuvo turbut daug to torto variaciju Siandien kepsiu toki MINI napoleona, gal ryt nuotraukas idesiu, tai galesit pasiziureti kaip jis mazdaug atrodo...