Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(pragiedruliai @ 2009 01 03, 11:12)
Turiu "Seklyčios" receptą! Beje, ir "Napoleono", nors jų šiame forume apstu, tik spėk rinktis smile.gif Ir visi vienas už kitą gardesni, matyt - tik vis išbandyt negaliu, nes šeimai Napoleonas "riebus, fu" - gal įkalbinsiu kada Mišelės "Napoleoną" išmėgint.

Mano receptukai iš seno tarybinės knygos - I. Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai. Mokymo priemonė profesinėms prekybos-kulinarijos mokykloms" - manau, kad ir Maksimoje panašius naudoja, jei maksiminė "Seklyčia" patinka  biggrin.gif

Seklyčia
Receptūra 10kg torto

Tešlai
4000 g miltų
2100 g sviesto
2000 g 30% riebumo grietinės
15 g druskos

Kremui
1500 g sviesto
1250 g grietinėlės
1300 g cukraus
430 g kiaušinių
10 g vanilinio cukraus

Iškepti kapotos tešlos papločiai, kurių skersmuo 15-17 cm, pertepami sviestiniu kiaušininiu kremu ir užbarstomi trupiniais.
Kremas. Grietinėlė su 2/3 cukraus užvirinama. Atskirai sumaišomi kiaušiniai su likusiu 1/3 cukraus. Kiaušinius su cukrumi maišaint, palaipsniui supilama užvirinta grietinėlė, ir masė dar pakaitinama maišaint 10-15 min, kol pasidaro tirštesnė. Tada puodas nukaičiamas ir pastatomas į šaltą vandenį ar ant ledų, kad atauštų. Aušinant masę, reikia keletą kartų pamaišyti, kad nesusidarytų plėvelė. Aušinama iki 22 laipsnių temp.
Atskirai išplakamas iki purumo sviestas. Į jį palaipsniui supilama grietinėlės ir kiaušinių masė. Kremas dar paplakamas, kol pasidaro standus, vienalytis. Tada supilamas vanilinis cukrus.
Kapota tešla. Sviestas ir miltai papilami ant stalo ir kapojami, kkol nelieka sausų miltų. Tuomet supilama grietinė su joje ištirpinta druska. Tešla suminkoma į vieną gabalą. Palaikoma apie 30 min šaltai.
Tešla iškočiojama 3 mm storio lakštais. Išspaudžiami papločiai. Jie sudedami į vandeniu suvilgytas skardas ir keliose vietose pabadomi peiliu. Paliekami 10-15 min pastovėti. Kepami 250 laipsnių temp. Ar iškepę, patikriname pakeldami iš apačios už kampo peiliu: gerai iškepti papločiai nelinksta.
Ataušę sudedami vienas ant kito po tris. Ant viršaus uždedama fanerinė lentelė ir aštriu peiliu aplyginami kraštai. Atraižos pertrinamos per sietelį ir panaudojamos viršui ir kraštams apibarstyti. Papločiai sulipdomi kremu, viršutinis dedamas pūslėta puse į apačią. Viršus ir šonai aptepami kremu, užbarstomi trupinėliais.


Tai kad cia galima sakyti, jog beveik toks pats receptukas kaip ir mano biggrin.gif Tarybiniais laikais nebuvo turbut daug to torto variaciju lotuliukas.gif Siandien kepsiu toki MINI napoleona, gal ryt nuotraukas idesiu, tai galesit pasiziureti kaip jis mazdaug atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 03, 14:26)
Tai kad cia galima sakyti, jog beveik toks pats receptukas kaip ir mano biggrin.gif  Tarybiniais laikais nebuvo turbut daug to torto variaciju  lotuliukas.gif  Siandien kepsiu toki MINI napoleona, gal ryt nuotraukas idesiu, tai galesit pasiziureti kaip jis mazdaug atrodo...


Aha, dabar pastebėjau smile.gif
Na, mano turimas Napoleono receptas kitoks.. Su sluoksniuota tešla. Galėsiu vėliau įkelt - palyginimui.
Atsakyti
Dekit dekit savo nuotraukas bigsmile.gif Nes as vis dar neapsisprendziu blush2.gif
Atsakyti
Sauniausios pasauly kepejeles, gal kuri zinot koks ir kaip gaminamas Presto kavinese esancio firminio ju torto "presto" kremas??? na nerealus jis man, kazkoks arti fantastikos, silpna is manes kepeja bet galvoju gal istengciau ji sukurpt jei tik kas zinotu kokis jis ten. baisuliausiai dekinga buciau 4u.gif
Atsakyti
Nebandei paguglinti ??? smile.gif , gal ka rastum , as tai jo nesu valgiusi , reiketu uzsukti kada i ta kavine ,torto gabaleliui prie kavos tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2009 01 03, 20:12)
Sauniausios pasauly kepejeles, gal kuri zinot koks ir kaip gaminamas Presto kavinese esancio firminio ju torto "presto" kremas??? na nerealus jis man, kazkoks arti fantastikos, silpna is manes kepeja bet galvoju gal istengciau ji sukurpt jei tik kas zinotu kokis jis ten. baisuliausiai dekinga buciau  4u.gif


Pagooglinau, tai radau, jog grietinele, brendis ir sokolado skonis. As nevalgiau, taciau manau jeigu esi valgiusi tikrai gali eksperimentuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 11:34)
Pagooglinau, tai radau, jog grietinele, brendis ir sokolado skonis. As nevalgiau, taciau manau jeigu esi valgiusi tikrai gali eksperimentuoti  mirksiukas.gif


O tai turetu buti visai prieinama eksperimentams bigsmile.gif , is mazu kiekiu .....as vakar jau tingejau googlinti , tai va PovilaS pasistenge uz mus thumbup.gif
Atsakyti
Na va idesiu savo Napoleona, kaip zadejau. Savam naudojimui, tai beveik nepuostas ax.gif Kremas tik turetu buti daaaug sviesesnis, taciau pas mane beveik nesiskiria nuo lakstu, kadangi ganetinai daug ipiliau brendzio koncentrato. smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 15:51)
Na va idesiu savo Napoleona,

Viskas ohmy.gif essen.gif rytoj einu i turgu produktu napoleonui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 01 04, 14:57)
Viskas ohmy.gif  essen.gif rytoj einu i turgu produktu napoleonui doh.gif

Rytoj turgus nedirba mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 04, 14:51)
Na va idesiu savo Napoleona, kaip zadejau. Savam naudojimui, tai beveik nepuostas  ax.gif  Kremas tik turetu buti daaaug sviesesnis, taciau pas mane beveik nesiskiria nuo lakstu, kadangi ganetinai daug ipiliau brendzio koncentrato.  smile.gif



O cia pagal kuri recepta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 04 sausio 2009 - 15:29
QUOTE(rugegele23 @ 2009 01 04, 16:25)
O cia pagal kuri recepta?


18psl. smile.gif
Atsakyti