Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

Kaip idomiai, tik 3 lakstus reikia iskociot mastau.gif Man kaip tik Napoleonas asocijuojasi su daug plonyciu lakstu blush2.gif
O tu darai pagal sita recepta? Skanus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 02, 23:08)
Kaip idomiai, tik 3 lakstus reikia iskociot mastau.gif Man kaip tik Napoleonas asocijuojasi su daug plonyciu lakstu blush2.gif
O tu darai pagal sita recepta? Skanus? ax.gif


Taip darau, taciau is puses produktu kiekio. Tesla nebuna sluoksniuota (beje, gera sluoksniuota tesla netaip jau ir lengva padaryti, reikia buti bent kiek igudusiam), ji gaunasi tokia smeline ir trapi. As kaip ir sakiau, tikrai nedarau 3 sluoksniu, kokius 5-6 tikrai. Jeigu patinka riebus tarybinis napoleonas - tada bus skanu, ziurint ko jus norit. Su skoniu patart labai sunku, tai tai baisiai individualus dalykas. Man pvz. napoleonas ir asocijuojasi su kazkuo trapaus ir riebaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 02, 22:42)
Taip darau, taciau is puses produktu kiekio. Tesla nebuna sluoksniuota (beje, gera sluoksniuota tesla netaip jau ir lengva padaryti, reikia buti bent kiek igudusiam), ji gaunasi tokia smeline ir trapi. As kaip ir sakiau, tikrai nedarau 3 sluoksniu, kokius 5-6 tikrai. Jeigu patinka riebus tarybinis napoleonas - tada bus skanu, ziurint ko jus norit. Su skoniu patart labai sunku, tai tai baisiai individualus dalykas. Man pvz. napoleonas ir asocijuojasi su kazkuo trapaus ir riebaus.  smile.gif


drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ......isskyrus Miseles blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2009 01 02, 23:45)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ......isskyrus Miseles  blush2.gif


Dariau ir Miseles, kai kam patiko, kai kam nelabai, bet ten tai jau tikrai ne napoleonas manyciau rolleyes.gif
Atsakyti
Mergaites,cia tas pats tortas kur as dariau ir kur Rimami krema dare.Nera jis riebus,man jis skanus,bet jis nera toks kaip parduotuvej,parduotuviniai kazkokie kitokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 01 02, 22:49)
Dariau ir Miseles, kai kam patiko, kai kam nelabai, bet ten tai jau tikrai ne napoleonas manyciau  rolleyes.gif


PARODIJA
hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

Galejo kazkaip kitaip pavadinti mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(EgluteN @ 2009 01 02, 23:00)
O as nieko pries ax.gif Man svarbu butu tas tikras Napoleonas ,koki kazkada mama gimtadieniui nupirko.Kaip dabar atsimenu:pamaciau ir supykau-toks negrazus,jokiu papuosimu,trupiniais apibertas ar kazkaip panasiai,o pjaustant luzo,bet kai paragavau... thumbup.gif  Ir dar pyragas "Seklycia" super man,visad Lt. grizus maxsimoj pirku,butu gerai gautyi ir ta receptuka ax.gif
Ar radot receptus mano tortu?Jei kartais ne,tada galeciau cia parasyti drinks_cheers.gif


Turiu "Seklyčios" receptą! Beje, ir "Napoleono", nors jų šiame forume apstu, tik spėk rinktis smile.gif Ir visi vienas už kitą gardesni, matyt - tik vis išbandyt negaliu, nes šeimai Napoleonas "riebus, fu" - gal įkalbinsiu kada Mišelės "Napoleoną" išmėgint.

Mano receptukai iš seno tarybinės knygos - I. Čereškienės "Miltiniai konditerijos gaminiai. Mokymo priemonė profesinėms prekybos-kulinarijos mokykloms" - manau, kad ir Maksimoje panašius naudoja, jei maksiminė "Seklyčia" patinka biggrin.gif

Seklyčia
Receptūra 10kg torto

Tešlai
4000 g miltų
2100 g sviesto
2000 g 30% riebumo grietinės
15 g druskos

Kremui
1500 g sviesto
1250 g grietinėlės
1300 g cukraus
430 g kiaušinių
10 g vanilinio cukraus

Iškepti kapotos tešlos papločiai, kurių skersmuo 15-17 cm, pertepami sviestiniu kiaušininiu kremu ir užbarstomi trupiniais.
Kremas. Grietinėlė su 2/3 cukraus užvirinama. Atskirai sumaišomi kiaušiniai su likusiu 1/3 cukraus. Kiaušinius su cukrumi maišaint, palaipsniui supilama užvirinta grietinėlė, ir masė dar pakaitinama maišaint 10-15 min, kol pasidaro tirštesnė. Tada puodas nukaičiamas ir pastatomas į šaltą vandenį ar ant ledų, kad atauštų. Aušinant masę, reikia keletą kartų pamaišyti, kad nesusidarytų plėvelė. Aušinama iki 22 laipsnių temp.
Atskirai išplakamas iki purumo sviestas. Į jį palaipsniui supilama grietinėlės ir kiaušinių masė. Kremas dar paplakamas, kol pasidaro standus, vienalytis. Tada supilamas vanilinis cukrus.
Kapota tešla. Sviestas ir miltai papilami ant stalo ir kapojami, kkol nelieka sausų miltų. Tuomet supilama grietinė su joje ištirpinta druska. Tešla suminkoma į vieną gabalą. Palaikoma apie 30 min šaltai.
Tešla iškočiojama 3 mm storio lakštais. Išspaudžiami papločiai. Jie sudedami į vandeniu suvilgytas skardas ir keliose vietose pabadomi peiliu. Paliekami 10-15 min pastovėti. Kepami 250 laipsnių temp. Ar iškepę, patikriname pakeldami iš apačios už kampo peiliu: gerai iškepti papločiai nelinksta.
Ataušę sudedami vienas ant kito po tris. Ant viršaus uždedama fanerinė lentelė ir aštriu peiliu aplyginami kraštai. Atraižos pertrinamos per sietelį ir panaudojamos viršui ir kraštams apibarstyti. Papločiai sulipdomi kremu, viršutinis dedamas pūslėta puse į apačią. Viršus ir šonai aptepami kremu, užbarstomi trupinėliais.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Pasidariau puoduka kapucino ir padedu truputi vyrui savo naujametini torta pabaigti:D
PovilaS ir pragiedruliai ,labai dekui uz receptukus,butinai pabandysiu,nufotografuosiu ir cia idesiu.Va,tik nepazadu kada blush2.gif .Seimyoje musu as kita sav.busiu ant dietos,tetis vienas visa torta kankines savaite dabar tikrai kokias pora sav.nenores apie torta ne girdeti biggrin.gif o mazyliui tai dar gerokai per anksti verysad.gif P.S labai laukiu kada jis paaugs,kad jau viska gales valgyti-galesiu pradeti terliotis su piestais sausainiais-smagu ir paciai ir vaikui dziaugsmo ax.gif
Atsakyti
P.S.


Beja,cia receptukai

Tortas su kriaušėmis



Biskvitinės tešlos tortas
6 kiaušiniai
160 g cukraus
100 g miltų
30 g krakmolo
50 g kakavos
50 g riešutų (lazdyno arba migdolų) -as dejau tiesio mix'a skaldytu riesutu.
50 g sviesto
1 kg kriaušių
1 l vandens
50 g cukraus
1 citrinos sultys
0,5 l riebios grietinėlės -prireike apie 0,6 l ir 2saukstu zelatinos.
60 g cukraus
200 g tirštos, rūgščios uogienės -naudojau melyniu,pygiausia,kur mazai skonio turi.
50 g migdolų lapelių
Dziuveseliu formai pabarstyti

Kiaušinių trynius su 50 g cukraus išplakti iki putų, baltymus su likusiu cukrumi taip pat išplakti iki standžių putų.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą persijoti ir suberti į kiaušinių masę.
Gale sudėti sukapotus riešutus ir supilti ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti.
Tortinę formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę.
Kepti 190°C temperatūroje apie 30 min.
Iškeptą tortą atšaldyti, išimti iš formos.
Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis.
Vandenį užvirinti kartu su 50 g cukraus, citrinos sultimis, sudėti kriaušes ir 10 min. pavirti. Išvirtas kriaušes atšaldyti.
Grietinėlę suplakti su 60 g cukraus iki standžių putų.(Cia idejau zelatinos)
Biskvitą perpjauti į 3 dalis, 2 dalis sutepti uogiene, sudėti kriaušių skilteles ir ant viršaus uždėti grietinėlę.
Visas dalis sudėti vieną ant kitos.
Torto viršų papuošti grietinėle ir kriaušėmis, šonus migdolų lapeliais.
P.S.Kadangi mano biskvitas gavosi su pilvuku,as ji nupjoviau ir is jo padariau sokoladinius papuosimus ax.gif


Tortas "Baltasisi braskiu sapnas kitaip" :



Biskvitinės tešlos tortas
4 kiaušiniai
150 g cukraus
130 g miltų
1 pakelis braškių želė + 1pakelis kyviu zele
500 g braškių (Braškės ir žemuogės) -naudojau tik braskes,prireike 900 g+ 4-5kyviai
1 indelis kondensuoto pieno
400 g grietinėlės -naudojau 300 g
2 tryniai
100 g varškės -naudojau 150 g -ne taip saldziai gaunasi,gaivu
3 šaukštai želatinos

Biskvitui:
4 kiaušiniai,
150 g cukraus,
130 g miltų.

Braškių sluoksniui:
1 pakelis braškių želė,
1 stiklinė vandens,
400 g braškių.

Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (su cukrumi),
400 g grietinėlės,
2 tryniai,
100 g varškės,
3 šaukštai želatinos.

Truputis braškių tortui papuošti

Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame biskvitą. Atvėsusį biskvitą padaliname į 3 lakštus.
Į tortinę formą įklojame apatinį lakštą, ant jo sudedame nuplautas braškes ir užpilame pradėjusia stingti braškių želė.
10 min. laikome šaltai.
Antrą biskvito lakštą supjaustome žiedais. Kas antrą žiedą dedame ant sustingusio žele sluoksnio, o kitus padžioviname orkaitėje ir sumalame torto šonams papuošti.
Kremui suplakame grietinėlę, į ją įmaišome kondensuotą pieną, trynius, pertrintą varškę ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkintą bei ištirpintą želatiną.
2/3 kremo supilame ant biskvitinių žiedų.
Uždedame trečią lakštą ir supilame likusį kremą.Sudedame kyviu,brasles ir supilame apstingusia kyvi zele
30 min. tortą laikome šaltai. -laikiau visa nakti
Tortą išimame iš formos, šonus apibarstome trupiniais, o viršų papuošiame braškėmis. -kadangi mano atveju jau braskes buvo,tai tik soniukus trupiniais.

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgluteN: 03 sausio 2009 - 12:01
O kaip ta Seklyčia atrodo? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2009 01 03, 12:58)
O kaip ta Seklyčia atrodo? mastau.gif



Na,taip pat toks-daug sluoksniu ir daug kremo,kam riebiau patinka,tai thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2009 01 03, 08:12)
Turiu "Seklyčios" receptą! Beje, ir "Napoleono", nors jų šiame forume apstu, tik spėk rinktis smile.gif Ir visi vienas už kitą gardesni, matyt - tik vis išbandyt negaliu, nes šeimai Napoleonas "riebus, fu" - gal įkalbinsiu kada Mišelės "Napoleoną" išmėgint.
Seklyčia
Receptūra 10kg torto


va,jei is vios normos torciuka iskepciau g.gif gal mano seimyna viena syki visa suvalge apsispakajintu ir daugiau tortu nenoretu g.gif Nes dabar tik padavai doh.gif
Atsakyti