Oooooooooo.... tau jau lapkricio galas .... dideliais tempais gyveni , ne as ir laukiu to lapkricio pabaigos , nes intere ilindau , tai ten isvis nieko nelikia , bet sestadieni turbut siausiu , reikia vienai mergaitei formeliu nupirkti .
Tu kepk taukuose , tik zinai , kad nebutu prieskonio tauku , valdiski tai be jokio skonio , o naminiai - nezinau , nesu turejusi .
Verdu nedideliame puoguke ( geriau , kad koki sena turetum ), na aliejaus pilu , kad jos nesiektu dugno , o jei apvalios - tai , kad galetu pacios vartytis , na 6-7 cm. aukscio .
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:07)
Klausiau, o man taip niekas ir neatsake
Ka daryti su ruginiais miltais , gal kas zino. Niu gi gaila man ismest, bet tik vieta uzima
Ka daryti su ruginiais miltais , gal kas zino. Niu gi gaila man ismest, bet tik vieta uzima
kaip jie atrodo? tamsūs ar balti? taigi galiausiai kokių blynų prikepk
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.
tikrai nežinau ką patart,nesu turėjusi.Tu pasigoglink,gal ką išmes
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 13, 13:09)
Oooooooooo.... tau jau lapkricio galas .... dideliais tempais gyveni , ne as ir laukiu to lapkricio pabaigos , nes intere ilindau , tai ten isvis nieko nelikia , bet sestadieni turbut siausiu , reikia vienai mergaitei formeliu nupirkti .
Tu kepk taukuose , tik zinai , kad nebutu prieskonio tauku , valdiski tai be jokio skonio , o naminiai - nezinau , nesu turejusi .
Verdu nedideliame puoguke ( geriau , kad koki sena turetum ), na aliejaus pilu , kad jos nesiektu dugno , o jei apvalios - tai , kad galetu pacios vartytis , na 6-7 cm. aukscio .
Tu kepk taukuose , tik zinai , kad nebutu prieskonio tauku , valdiski tai be jokio skonio , o naminiai - nezinau , nesu turejusi .
Verdu nedideliame puoguke ( geriau , kad koki sena turetum ), na aliejaus pilu , kad jos nesiektu dugno , o jei apvalios - tai , kad galetu pacios vartytis , na 6-7 cm. aukscio .
na ir issiblaskius as siandien, ir viskas prasidejo nuo to kad ryte pamigau, mazyle atejus pazadino sako ar jau galiu keltis i darzeli eiti buna dienu lyg tycia
Dukryte "lesa" mano meducio blynus ir vis praso dar
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam , o dar ruginiu. Gal but ir neblogai, tik kad su tais ruginiais miltais reikia zinok ka ir kiek deti. Viena karta kaz ka bandziau, tai viskas ejo von, siunsliu dezen, nes akmeniniai kaz kokie gavos.
Paprasta rugine duona:
8 kg Miltu
4l vandens
80 g druskos
Raugui:
500 g ruginiu miltu
25 g mieliu
Vieną trečdalį duonai kepti skirtų miltų įmaišyti pašildytame vandenyje ir sudėti atskirai šiltame vandenyje išleistą raugą.Gerai išmaišius, tešlos paviršių užbarstyti miltais, duonkubilį šiltai apdengti ir šiltoje vietoje pastatyti, kad įrūgtų. Duonkubilyje tešlos turi būti ne daugiau kaip 1/3 jo tūrio, nes rūgdama tešla 2-3 kartus padidėja.Kai tešla pakankamai išrūgsta, maždaug po 14 valandų, ją reikia gerai išplakti, sudėti likusius miltus, druską, labai gerai užminkyti ir vėl šiltai pastatyti, kad pakiltų.Krosnis kuriama, kai duona pradeda kilti. Kepalai daromi vidutinio didumo stačiai ant ližės, išklotos kopūstų, ąžuolo lapais, ajerais arba pabarstytos sėlenomis, ir šaunami į švariai iššluostytą karštą krosnį.Kepama 2-2,5 valandos.Iškeptą duoną reikia suvilgyti karštu vandeniu ir uždengti švaria sausa skepeta, tada plutelė būna minkštesnė.Šiltos duonos kepalų negalima dėti vienas ant kito, nes, duonai susispaudus, atšoksta plutelė.Iškeptą duoną atšaldyti virtuvėje ir išnešti į vėsią patalpą.Raugui: Imama 500 g ruginių miltų, 25 g mielių, 1-1,5 litro šilto vandens, viskas sumaišoma ir laikoma šiltai, kol išrūgsta. Maždaug po paros jis jau tinka duonai užraugti. Pagamintame rauge yra ne tik mielių grybelių, bet ir pieno rūgšties bakterijų.Raugas ne visada būna geras, be to, kiekvieno raugo skonis skiriasi, todėl ir sakoma, kad kiekvienos šeimininkės duonos rūgštis yra kitokia. Tai priklauso nuo pieno rūgšties ir kitokių bakterijų, kurios įsiveisia rauge. Todėl, gaminant raugą, patariama įpilti nors pusę stiklinės rūgusio pieno.
pati nesu bandziusi, tik kazka panasaus...bet as turiu duonos kepimo masinka, tai ji ten pati viska maiso, sildo, kildo... kaip orkaiteje gautusi - nzn tikrai...cia receptas senoviskas, peciuje....
siaip nera nieko geriau uz namuose iskepta silta duonyte kai visi namuciai pakvimpa
Papildyta:
stai tokiu dar galima meduoliuku is ruginiu miltu issikepti, kaledoms cia kepa tokius, jei sudomino - isversiu recepta
Aciu, ziwiliute
Sita maciau jau inete, bet cia kiekis koks produktu Jeinu geriau i duonos tema, ten gal ka doro rasiu. Lyg lenkiska kazkokia tai duonyte dar yra.
Aisku versk, prasom kalediniu kepiniu temoje parasyt
Sita maciau jau inete, bet cia kiekis koks produktu Jeinu geriau i duonos tema, ten gal ka doro rasiu. Lyg lenkiska kazkokia tai duonyte dar yra.
Aisku versk, prasom kalediniu kepiniu temoje parasyt
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 11:14)
cipciuk
O tai kai kepat alejuje, nebuna labai riebios spurgos?
As tai, kai kazkada mociute dare, niekad nekepu alejuje
Tik taukuose.
O tai kai kepat alejuje, nebuna labai riebios spurgos?
As tai, kai kazkada mociute dare, niekad nekepu alejuje
Tik taukuose.
As visada per puse pilu aliejaus ir dedu tauku
QUOTE(Inočka @ 2008 11 13, 12:12)
Tai tamsus, bet kad blynu mes nemegstam , o dar ruginiu.
Duonyte kepk
sveikos kepejeles,
neatsilaikiau ir as vakar dariau kursenu vyniotini drauges atejimo proga gavosi nerealiai skanus ir isvaizda ir skoniu. net nepamenu kam reikia dekoti bet aciu
dabar maciau rimi parduotuveje akcija rikotos surio 2 uz 1 . gal koki receptuka kas galit parasyti ka galima butu skanaus pagaminti is jo
neatsilaikiau ir as vakar dariau kursenu vyniotini drauges atejimo proga gavosi nerealiai skanus ir isvaizda ir skoniu. net nepamenu kam reikia dekoti bet aciu
dabar maciau rimi parduotuveje akcija rikotos surio 2 uz 1 . gal koki receptuka kas galit parasyti ka galima butu skanaus pagaminti is jo