Na stai , tas zadetasis
"PONIOS KAVARSKIENES napoleonas "Cia receptukas dideliam tortui , as dariau is puses normos gavosi 22cm skersmens.
Teslai :
200 sviesto
1 stikline (220g)grietines
1stikline (220g)cukraus
6 stiklines (220g) miltu , gali dar pora saujaliu prireikti
1 arbatinis saukstelis nugesintos sodos .
3 tryniai .
Kremui :
5 tryniai
1 stikline(220g)cukraus
4 dideli su kaupu saukstai miltu ( as dadejau 1 -krakmolo)
1 didelis saukstas sviesto ( as imeciau puse pakelio 90g)
2 l. pieno
2 pokuciai vaniles.
Tesla kaip ir visiem kitiem napoleonam -kapojama , visus produktus skirtus teslai sudedame i dubeni ir kapojeme , kol nelieka sausu miltu .
Galimo kocioti is karto , galima ir po kiek laiko .
Blynelius kocioti kuo ploniau ( na aisku ne taip , kaip zagarelems) pas mane gavosi 9 blyneliai .Subadome sakute , kad nekiltu pusles , kepam kol pagels 200C.
Kremui 3/4 pieno uzverdame su truputi druskos ir sviestu .
Kol jie kaista - istriname trynius cukrumi , idedame miltus ir vanile ipilame likusi piena , viska gerai ismaisome ir plona srovele pilame i verdanti piena ( smerkiai maisome!!!) turi gautis labai tirstas kisielius ,
Atausiname .
Lakstelius pertepame kremu , truputi pasiliekame sonams aptepti .
Torto slegti nereikia .
Parai i saldytuva .
Isimta apibarstome trupinukais , kurie liko apipjovus blynukus , na ir puosiame .....pas mane eglutes ( tik senio besmegenio dar neturiu , jis tarp ju labai tinka
)
Eglutes iskepiau is medaus torto teslos ( tik ja uzminkiau
laaaaaabai kieta ) apipjoviau pagal savo padaryta trafareta ( tai ivairiu dudziu zvaigzdes) virsunele nulipdziau , kad butu panasu i eglutes .
Issilydziau sokolada , pyliau nemazai pieno , kad galima butu i ji imerkti tas zvaigzdutes .
Kiekviena merkiau i sokolada .
Dejau viena ant kitos mazejimo tvarka , apibarsciau cukraus pudra .
Na tai paprasciausias tortukas , bet man patinka taip puosti napoleonus ( aisku ziema).
Tortukas gavosi geras ,( nepersaldus , dregnas , neriebus ), kita karta itarkuosiu citrinos zievele , man jos cia truksta .
O cia vaizdelis