turiu ir as napaleono recepta,manau greitu laiku ji isbandysiu
QUOTE(Larissa @ 2008 11 21, 10:49)
Tai va,as ir galvoju,kad gyvenimo per mazai viskam ismegint
Atodo super, net seile nutyso
labai persiprasau, kad gal ne sioj temoj klausiu, bet vistiek pakalusiu, kur perkate svietini popieriu, kepsiu kursenu vyniotini tai galvojau reikia nusipirkti, nes anakart kai kepaiua tai be popieriaus, tai sunkoka buvo biskvita is skardos isprasyti, taigi buvau maximoj ir normalaus neradau, arba namoku ieskoti, buvo tik kazkoks kepimo popierius, na toks baltas i rulona susuktas 8 metrai, o tokio na tokio to rusvo lietuvisko liaudisko sviestinio ir nera, tai nuspirkau ta balta toki, ar tiks jis ? bijau ka dnebutu blogiau negu kad isvis be popieriaus.
QUOTE(mamkaa @ 2008 11 22, 15:56)
labai persiprasau, kad gal ne sioj temoj klausiu, bet vistiek pakalusiu, kur perkate svietini popieriu, kepsiu kursenu vyniotini tai galvojau reikia nusipirkti, nes anakart kai kepaiua tai be popieriaus, tai sunkoka buvo biskvita is skardos isprasyti, taigi buvau maximoj ir normalaus neradau, arba namoku ieskoti, buvo tik kazkoks kepimo popierius, na toks baltas i rulona susuktas 8 metrai, o tokio na tokio to rusvo lietuvisko liaudisko sviestinio ir nera, tai nuspirkau ta balta toki, ar tiks jis ? bijau ka dnebutu blogiau negu kad isvis be popieriaus.
Taip taip, cia tas kepimo popierius Drasiai kepk! Jis labai geras
Tylu cia, ramu... as greit pasirodysiu su savo vyniotiniu o Cipciukas jauciu daro viena labai fantastiska skanesta
VYNIOTINIS "ASORTI"
Biskvitas:
4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
Idaras:
1 pakelis kremo milteliu (braskiniu),
varskes,
dzemo (geriau braskiu, bet as neturejau, tai vysniu dejau),
250 g pieno ir 80 g sviesto kremui is milteliu paruosti,
vaisiu.
Paruost krema pagal instrukcija ant pokelio, imaisyt varskes. As dar ilasinau vysniu kvapo
Ant biskvito det dzemo, tada kremo. Siek tiek palikt vyniotinio virsui papuost.
Siaip tikejausi dzemas bus tirstas, o ten dar ir cielu uogu buvo, ir toks kaip uogiene tai man vyniojant istekejo siek tiek kremo, bet dedant normalu dzema manau tokios nesekmes nebus.
Vyniotini papuosiau uogom ir vaisiais. Bet tas papuosimas mano tai kaip keverzos, nu nedave man Dievulis tos fantazijos puosimui
Tikrai skanus sakyciau net neriebus, nes vaisiai duoda gaivumo!
Biskvitas:
4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
Idaras:
1 pakelis kremo milteliu (braskiniu),
varskes,
dzemo (geriau braskiu, bet as neturejau, tai vysniu dejau),
250 g pieno ir 80 g sviesto kremui is milteliu paruosti,
vaisiu.
Paruost krema pagal instrukcija ant pokelio, imaisyt varskes. As dar ilasinau vysniu kvapo
Ant biskvito det dzemo, tada kremo. Siek tiek palikt vyniotinio virsui papuost.
Siaip tikejausi dzemas bus tirstas, o ten dar ir cielu uogu buvo, ir toks kaip uogiene tai man vyniojant istekejo siek tiek kremo, bet dedant normalu dzema manau tokios nesekmes nebus.
Vyniotini papuosiau uogom ir vaisiais. Bet tas papuosimas mano tai kaip keverzos, nu nedave man Dievulis tos fantazijos puosimui
Tikrai skanus sakyciau net neriebus, nes vaisiai duoda gaivumo!
Kaip skanu ir gaivu turėtų būti Mielai dabar pasivaišinčiau
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 23, 16:28)
A-ha ir aš norėjau pasakyt, kad labai gaiviai atrodo, toks vasariškas vyniotinukas niam-niam , mielai pasivaišinčiau, bet kad medaus torto užkirtau, nebetilps
Aš šiandien antrą kartą bandžiau plikytus pyragėlius kept. Tešla skyrėsi nuo pirmosios ir įdarą dariau su grietinėle. Pyragėliai iškepė skanūs, tik forma nelabai graži, nes neturiu konditerinio švirkšto Na o grietinėlė šįkart pasisekė ir išsiplakė , o praeitą kartą gavosi skysta kaip pienas. Nežinau kodėl neišsiplakė, bet naudojau tokią pačią Plaktos grietinėlės milteliai. Dar įdėjau grietinėlės standiklio. Bet blogai turbūt padariau, kad iškart iškepusius pyragėlius įdariau grietinėle ir ji man ištižo
Nuotrauką įkelsiu vėliau kaip gavosi, nes dabar kraunu fotiką
Nuotrauką įkelsiu vėliau kaip gavosi, nes dabar kraunu fotiką