Va dar vienas Miseles receptukas isbandytas
" NAPOLEONAS "
teslai :
75g. sviesto
2/3 stiklines cukraus
2 kiausiniai
1/2 arb. saukstelio kep. milteliu
3-4 stiklines miltu ( man reikejo 4 )
kremui :
350 mlg. pieno
4 did. saukstai krakmolo
2 kiausiniai
1 indelis saldaus kondencuoto
1,5 grietineles.
Sviesta su cukrumi istrinti iki baltumo.
Imusti kiausinius .
Supilti piena .
Miltus sumaisyti su kep. milteliais ir deti po 1 stikline i pries tai paruosta mase ( tesla turi gautis , kaip koldunam) .
15 min. palaikyti kambario temp.
Kosioti laaaaaabai plonai , subadyti sakute ir kepti 170 C. karstyje , kol truputi pagels ( tik krasteliai).
BLYNELIU TURI GAUTIS NUO 15 IKI 22 STUKU.(priklausomai nuo skersmens)
Apipjauti blynelius galima ir pries ir po kepimo , kaip juks patogu ( as pjoviau po kepimo) .
Kremui : kondencuota uzvirti ir atvesinti .
Kiasinius sumaisyti su krakmolu ir gerai issukti , kad nebutu gumuliuku .
Piena uzvirti ir ji po truputi pilti i kiausiniu - krakmolo mase ( smarkiai maisant) .
Mase statyti ant ugnies ( silpnos!!!) ir nuolatos maisant virti iki kol bus tirsta mase ( as to nedariau , nes supylus piena , man maisant ji ir taip pasidare tirsta ).
Atausinti .
Isplakti atvesusi kondencuota ir krakmolo mase kartu .
ISPLAKTI GRIETINELE IR JA ATSARGIAI IMAISYTI I PLIKYTA KREMA .
Pertepkite blynelius , paslegti torta is virsaus ir i saldytuva .
Sumalti ar kitaip sutrupinti atraizas ( iskeptas) .
Susigerusi tortuka as aptepiai plakta grietinele , apibarsciau trupinukais , virsu puosiau taip kaip MISELES parodyta .
Mano komentarai :
sitas tortukas ne nekviape napoleonu , v i s i s k a i
taciau jis laaaaaaaaaabai skanus slapias ne per saldus , tikrai vertas demesio
( As neradau tokio plocio kieto dangtelio , kad galeciau uzdeti ant torto paslegimui (pas mane 18 cm. skersmuo , o ir tingejau ieskoti , tai virsus iskilo , kaip jam patiko pjuvyje matosi ) nebukite tingines kaip as ir paslekite tortuka !!!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 20, 17:41)
Kaip noriu sito torciuko... man jis labai patiko...
Bet Jus dejot nevirta skardineje kondensuota? Ir ne Rududu kaip matau. As tai dejau Rududu pamenu, laaabai skanu
Kaip visada grazu
Na ne grozi as noriu parodyti , o tai , kad ji imanoma padaryti taip kaip pas Misele , ir tikrai nesunku , bet aisku labai aciu uz pagyrimus
As jo neviriau , uzviriau ir atsaldziau , pas Misele buvo parasyta isvirti , o kaip? tai as ne nepagalvojau , bet maza beda , nes pasakisko skonio tortas
As jo neviriau , uzviriau ir atsaldziau , pas Misele buvo parasyta isvirti , o kaip? tai as ne nepagalvojau , bet maza beda , nes pasakisko skonio tortas
sory kad ne i tema, cypciuk as jum rasiau del papuosimu i az bet negavau jokios zinutes ar ju nebereikia ar negavote mano zinutes, nenoriu ikyreti siusdama keleta tu paciu zinuciu
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 20, 18:05)
Na ne grozi as noriu parodyti , o tai , kad ji imanoma padaryti taip kaip pas Misele , ir tikrai nesunku , bet aisku labai aciu uz pagyrimus
As jo neviriau , uzviriau ir atsaldziau , pas Misele buvo parasyta isvirti , o kaip? tai as ne nepagalvojau , bet maza beda , nes pasakisko skonio tortas
As jo neviriau , uzviriau ir atsaldziau , pas Misele buvo parasyta isvirti , o kaip? tai as ne nepagalvojau , bet maza beda , nes pasakisko skonio tortas
As skaiciau pagal Sonatina kaip ji buvo parasiusi, man atrodo ji buvo parasiusi, kad virt skardineje, tai as dejau Rududu, bet tai aisku kad neesme, svarbu skonis gal as nusiskaiciau ir padariau ne taip
Grybuku siandien nebus jau tingiu kept, o diena neturejau laiko
gelbekit didziosios kepejeles,
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
QUOTE(doovka @ 2008 11 20, 18:32)
gelbekit didziosios kepejeles,
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
As kaip visad patarsiu kept biskvita su krakmolu Tuoj nuorodele duosiu. Laukiam ka dar kitos patars
Biskvitas:
4 kiausiniai,
4 saukstai karsto vandens,
125 g cukraus,
75 g mltu,
50 g krakmolo,
1 saukstelis kepimo milteliu.
Dubenyje viena minute plakite kiausinius su 4 saukstais karsto vandens, nustate maksimalu mikserio greiti, kol pasidarys putota mase. Supilti cukru ir dar plakti 2 min. Atskirai sumaisyti miltus, krakmola, kepimo miltelius. I kiausinius palaipsniui supilti miltus, ir viska isplakti. Tesla 0,5 cm storiu supilti ant kepimo popieriumi istiestos skardos. Jei skarda per didele, pasidaryti borteli is folijos. Kepti 200-220 laipsniu ikaitintoje orkaiteje kokias 15 min.
Iskepta biskvita tuoj pat isversti ant cukrumi pabarstyto kepimo popieriaus. Sudrekinti kepimo popieriu saltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai ji nuimti. Biskvita suvynioti i popieriu ir padeti atvesti.
QUOTE(doovka @ 2008 11 20, 19:32)
gelbekit didziosios kepejeles,
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
as tai taip pat darau pagal si recepta, tik padaryta tesla pilu ant kepimo popieriaus o ne sviestu isteptos skardos, tesla man gaunasi tokia puri puri ir kepa apie 15 min 175 laipsniu temperaturoi, gal kiek pagelbesiu
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 20, 18:41)
Oi, Cipciuk, jau atrodo jaučiu kaip tas gabalėlis tirpsta mano burnoje Pasaka, bet kiek darbo... Man jau su Medučio blyneliais tiek vargo buvo o čia tai išvis...
QUOTE(doovka @ 2008 11 20, 18:32)
gelbekit didziosios kepejeles,
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
gal cia ir ne vieta, jei kas galesit ir turesit laiko atrasykit nors ir i az, nes liko mano mokslams 22 kiausai, kremas jau padarytas.
visas reikalas tame, kad nesigauna kursenu vyniotinio biskvita iskept, pirmas sukrito, gerai mano kalte, nes atidarinejau orkaite
antras, iskepe bet jau nedarinejau 11 min keptas, gavosi kiausinienes skonis o ne bulkos ir tam nurodytam recepte nebuvo kepimo milteliu, cia normalu?
3. nurodykit prasau koki nors recepta, biskvito vyniotiniui, kur skonis, mase iskepus pati primintu kad yra jame bulkos, nes pas mane ji gaunas kaip omletai saldus o labai noriu, labai labai kad butu panausus i jusu kur kepat is paveiksliuku
tuoj pridesiu nuoroda pagal kuri dariau...
Papildyta:
http://www.supermama...;#entry21239217
pagal gitanos
help, please noriu vyniotinio
Aš lygiai pagal tokį kepiau ir man gavosi kuo geriausiai.
tai jei kiaušinių trynius plaki atskirai nuo baltymų,kepimo miltelių nereikia.