Oj , merginos as tuoj nualpsiu ...ir vel dazai
Ieskok temoje " kaip gaminates valgomus dazus ", jei nerasi as tau pasakysiu
QUOTE(mamkaa @ 2008 11 19, 13:39)
niu tik nebukim tokios piktos , kita karta butinai pasitaisysiu ir uz napoleono nuoroda didelis aciu
tai kad as nepiktai , o napoleona nepamirsk tik mums parodyt
QUOTE(Lenaa @ 2008 11 18, 20:53)
Aš vakar dariau varškines spurgas:
o tokias spugas galima be fritiūrinės kažkaip išsikept kaži?
QUOTE(zebra @ 2008 11 19, 10:59)
nulaižiau per ekraną.......
QUOTE(rozmarinas @ 2008 11 19, 14:47)
o kur būna pirkt maistinių dažų?
IKI prie cukraus pvz.
QUOTE(mamkaa @ 2008 11 19, 07:52)
Beje mergaites gal kuri esate kepusios napleono torat, akzkada vaikysteje kepiau bet niekaip recepto nepamenu, reikes pasiieskoti nete.
Aš ta proga irgi savo Napoleoną parodysiu, bus daugiau idėjų renkantis. Jau du kart esu kepus Napoleoną pagal šį receptą (yra parodyta gaminimo fotkių). Vis pasidairau į kitus receptus ir pasirenku vėl tą patį , gal ir ne pats tikriausias Napoleonas, bet labai skanus gaunasi , tik anksčiau savo šeimai beveik visai nepuošdavau tortų, arba labai minimaliai
TORTAS "NAPOLEONAS"
(iš pradžių dedu receptą pagal originalų, po to kaip aš dariau žemiau komentaras)
Tešlai:
2 st. miltų
200 g margarino
1 st. grietinės
1 v. š. degtinės.
Plikytam kremui:
200 g sviesto
0,5 st. pieno
1 st. cukraus
1 kiaušinis (autorė ima 2 trynius vietoj 1 kiaušinio)
0,5 pakelio vanilino arba 23 v. š. konjako.
Grietininiam kremui:
0,5 l naminės grietinės arba grietinėlės (riebios),
1 st. cukraus (sumalto į pudrą).
Miltus kapoti su margarinu. Supilti grietinę ir degtinę. Užminkyti tešlą. Suvynioti į plėvelę ir 1 val. padėti šaltai. Iškočioti 6 blynus ir iškepti 220° C orkaitėje. Blynus geriausia kočioti tiesiai ant kepimo popieriaus jei jo nėra, tiesiai ant skardos, jos nepatepant.
Kremas būtinai turi būti plikytas, kitaip blynai nepersigers ir bus kieti. Geriausia būtų kaitalioti: 2 sluoksniai plikyto kremo, 1 sluoksnis grietininio. Tokiu atveju reikėtų paruošti 2/3 normos plikyto kremo ir 1/3 normos grietininio. Dar rekomenduočiau ant plikyto kremo viršaus užtepti ploną sluoksnį grietininių ledų arba plombyro.
PLIKYTAS KREMAS. Cukrų ištrinti su kiaušiniu, įpilti pieną ir vanilinę ir, maišant, pavirti masę ant silpnos ugnies arba vandens vonelėje iki virimo. Po to masę nukelti nuo ugnies ir ataušinti. Atskirai iki baltumo išplakti sviestą ir, toliau plakant, įplakti į sviestą ataušusią masę. Jei į kremą nebuvo dedama vanilės įpilti likerio arba konjako. Autorės patarimas: Aš imu ne visą kiaušinį, o 2 trynius. Kremas gaunasi skanesnis, puresnis ir sodresnės geltonos spalvos.
GRIETININIS KREMAS. Stiklinę cukraus sumalti į pudrą. Išplakti atšaldytą grietinę arba grietinėlę su cukraus pudra iki tirštų netekančių putų.
Kai blynai atvės pertepti kremu. Ant viršaus uždėti ką nors plokščią (lėkštę, padėklą, pjaustymo lentą) ir gerokai paspausti. Torto kraštus apipjaustyti. Tortą papuošti ir palikti kambario temperatūroje nuo 1224 val.
Labai įdomų plikyto kremo variantą atsiuntė Juli (jos šeimos receptas):
1/2 l pieno
1 st. šalto pieno
23 v. š. miltų
2 kiaušiniai
1,5 st. cukraus
150 g sviesto
vanilės.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti 1 stiklinę šalto pieno ir miltus, išplakti. Šią masę supilti į 1/2 l verdančio pieno. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės, bet neužvirinti. Nukelti nuo ugnies, ataušinti, išplakti su minkštu sviestu ir vanile.
***
Mano komentaras:
Kremo pagal autorę nedariau nei vieno
Blynus kepiau iš dvigubos produktų normos (į tešlą įpyliau konjako) gavosi 15 lakštų (pirmą kart kai kepiau gavosi 12 blynų , bet mano labai didelio skersmens, normaliam tortui 1.5 normos užtektų). Įvertinkite tai, kad išpjovus norimo dydžio blyną jis kepdamas šiek tiek susitraukia. Būtinai reikia subadyti šakute! Blynai gavosi tikrai geri plonyčiai, trapūs ir nesulūžo nei vienas. Kremus dariau 2: vieną plikytą pagal Mišelės bazinį receptą (iš vienos porcijos produktų). Praaušus, plakiau ~200 g minkšto sviesto ir dalimis sudėjau plikytą kremą sviesto gal reikėjo kiek daugiau imti , kitą su virtu kondensuotu pienu + įdėjau nemažą gabalą sviesto ir išplakiau (jau gerai neatsimenu, bet atrodo, kad išsiviriau ir sunaudojau 2 indelius kond. pieno ). 2 sluoksnius pertepiau žalių šaldytų spanguolių uogiene. Tepiau lakštus kas antrą vis kaitaliodama kremus. Plikytas užsibaiginėjo greičiau (jo dar pasilikau šiek tiek šonams aptepti, nes labai gerai tepėsi, kitą kartą reikėtų daryti iš 1,5 porcijos plikyto kremo). Paskutiniuosius kelis (viršutinius) lakštus pertepiau tik virto kond. pieno kremu (nes plikyto dalį atsidėjau). Viršų ir šonus aptepiau plikytu kremu ir apibarsčiau trupiniais. Žinokit, nerealiai gerą skonį Napoleonui duoda virtas kondensuotas pienas
Pirmą kartą kai kepiau tai pertepinėjau su Juli kremu - irgi geras, dar aš mėgstu, tai citrinos žievelių dėjau.
Mamkaa, dar gali pažiūrėti receptus:
Ameli Napoleonas (šitas laaabai išgirtas receptas, tarp kitko ten Napoleonų tema, tik rinkis)
"Šlapias Napoleonas"
Gyvenime nesu kepusi Napoleona. Bijau bandyti, nes atrode, kad labai sunku. O jau kaip megstu, ne tas zodis, bet namini, o ne pirktini. Valgiau paskutini karta tai gal prie 10 metu, jei ne daugiau.
RiMami, aciu uz gabaliuka prie kavos
RiMami, aciu uz gabaliuka prie kavos
QUOTE(Inočka @ 2008 11 19, 16:09)
Gyvenime nesu kepusi Napoleona. Bijau bandyti, nes atrode, kad labai sunku. O jau kaip megstu, ne tas zodis, bet namini, o ne pirktini. Valgiau paskutini karta tai gal prie 10 metu, jei ne daugiau.
RiMami, aciu uz gabaliuka prie kavos
RiMami, aciu uz gabaliuka prie kavos
Prašom prašom vaišinkis Žinok, darbo tai daug - ypač nusivarai kol blynus išsikepi Man vien apie tai pagalvojus nesinori kept šio torto, bet skanuuuu ir kartais šauna galvon durnumas ir darau
QUOTE(RiMami @ 2008 11 19, 16:01)
Labai graziai atrodo. O tesla primena sluoksniuta?
Kaip noriu to grazaus napoleono
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 19, 20:03)
Oj mergickos ....issikepiau Miseles napoleona , bresta saldytuve , rytoj bus foto , bet jau tie blynai ..... , skonis kaip macu , na nazinau vaizdelis tai nieko , bet jei nuo kremo skonis nepasikeis , tai varys jis i kibira
Jei pagal ta recepta kur as kepiau, tai zinokit man tie blynai irgi nepatiko bet kai kremas persigere per juos, tai niam.... bet as kelias valandas palaikiau ne saldytuve iskart sutepus.