Daividija, labai jau skaniai tavo pyragas atrodo, jau, kad kramtau, kad kramtau
Rugiageles trupininis turetu irgi buti skanus, bet, kad man tas rududu nelabai
, gal jo ten nesijaucia
Sian kepiau toki pyraga su varske ir mano numyletais konservuotais mandarinais.
Tešlai
225 ml miltų
1 a. š. kepimo miltelių
75 g sviesto
100 ml grietinėlės arba grietinės
Įdarui
2 mazos skardines mandarinu
2 kiaušiniai
300 g varškės
100 ml cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Išplakti grietinėlę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trupinti, kol neliks sausų miltų. Supilti plaktą grietinėlę arba grietinę ir greitai užminkyti tešlą. Ją suvynioti į plėvelę ir pašaldyti 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakti su cukrumi. Sudėti varškę, vanilinį cukrų, krakmolą ir citrinos žievelę. Gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Tešlą dėti ant plėvelės, pabarstytos miltais, uždengti kitu plėvelės gabalu ir iškočioti 7 mm storio lakštą. 24 cm skersmens formą (geriau atidaromą, nes tešla labai trapi) patepti riebalais, jeigu reikia, ir iškloti tešlos lakštu dugną ir sieneles. Supilti įdarą ir ant viršaus išdėlioti mandarinu riekeles.
Kepti iki 190 C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Nu galvoju, ka padariau ne taip
, kad man lyg sukrito padas.Nu tegul man atleidzia visos Vandos
, bet esu Vanda
, dabar, kai rasau recepta, juk ziuriu ne taip nusirasius ir vietoj miltu 225 idejau 125
Ir galvoju, kad labai jautesi kepimo milteliai, ka tau nesijaus kai miltu per pus maziau, nei reikia
Reiks bandyt dar karta, siaip skanus vidus labai, tik tas sausainis per traskus
Receptas nezinau kieno, nes nusikopinau jau ne nuo recepto autores.Ji kepe su abrikosais, o autores su persikais.Galvoja, gal Sonatinos, bet tiksliai nezino.Tiesa, as nedejau citrinos zieveles, vietoj jos idejau vaniliniu sviesto skonio kvapu.