Sekmadienio tortas
Teslai:4kiausiniai,nepilna stikline cukraus,st.miltu,2 saukstai vaniles
Kremui:500ml riebios grietineles,puse stiklines,cukraus pudros,kepintu riesutu,stiprios kavos su keliais lasais konjako ar romo,plytele sokolado,4saukstai istirpintos zelatinos,citrinos zieveles
Kiausinius su cukrumi ir vanile plakti apie 15min,tada suberti miltus ir gerai ismaisyti,paruosta tesla sukresti i riebalais istepta forma ir kepti apie 25-30min,iskepta biskvita gerai atausinti.
Grietinele su cukraus pudra isplakti iki standziu putu,imaisyti zelatina,tarkuotas citrinos zieveles,smulkintus riesutus ir sokolada.Tada ispjaukite biskvito vidu:palikite tik dugna ir sonus.Sulaistykite salta kava ir sukreskite i vidu paruosta krema.3-4val palaikykite saldytuve.
Na as sita receptuka pasikoregavau truputi
Papildyta:
Prapjautas,nekokia is manes puoseja
QUOTE(mazuliux @ 2008 11 16, 21:01)
Stai ir mano
Nematau O taip norisi akis paganyt
skaniai atrodo
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 16, 13:53)
Fuij......
QUOTE(rugegele23 @ 2008 11 16, 19:37)
Ziuriu kazkaip jau keli puslapiai nera jokio kepinio su foto tik jei neklystu, tai paskutine nuotrauka su tom ziurkem taurese
Nepykit gerbiamosios, bet gal reiktų laikytis bent kokios tvarkos Plepalams yra kitos temos, o čia turėtų būti tik vertingos žinutės atitinkančios temą ''Receptai su nuotraukomis'' O pastaruoju metu vargu ar bent 10% žinučių turi išliekamąją vertę
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 16, 20:43)
Nematau O taip norisi akis paganyt
Turetum matyti
o dabar?
Siaip keista, nes as matau visas nuotraukas, ir savo, ir kitu
Siaip keista, nes as matau visas nuotraukas, ir savo, ir kitu
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 16, 21:51)
Kazka matau
Na, didesniu nenoriu deti O arba dideles man arba tokias mazas deda
Na, aš vakar išmėginau savotiškai įdomų trupininį varškės pyragą. Įdomumas, kad į tešlą kokosai dedasi, bet iškepusiam pyrage tai nepasakyčiau, kad labai jie jautėsi (tiksliau aš jų visai nejaučiau, nu gal vos vos), arba jau mano skonis visai atbukęs
KOKOSINIS AVIEČIŲ PYRAGAS
Receptas iš "Mano Namai"knygų serijos "Pyragai, pyragaičiai, tortai"
Tešla:
250 g sviesto
1/2 st. cukraus
2 1/2 st. miltų
žiupsnelis druskos
1/2 a. š. sodos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 st. kokoso drožlių.
Įdaras:
1 kg varškės
250 g grietinės
4 kiaušiniai
1 1/4 st. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
400 g aviečių.
Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti, kad pasidarytų trupininga tešla. Įkaitinti orkaitę iki 200° C. Sumaišyti varškę, grietinę, su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti 3/4 tešlos ant orkaitės skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę. Apdėti avietėmis. Ištrupinti ant viršaus likusią trupiningą tešlą. Kepti apie 30 minuių. Ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.
Mano komentaras.
Man knygos nuotraukoje pasirodė, kad labai plonas tešlos sluoksnelis. Tai aš tešlos produktų imiau 1,5 porcijos, pasirodo, galima buvo imt ir 2 porcijas, nes visvien plonokas gavosi. Tešla gaunasi smulkiais trupinukais ir subėrus į skardą, juos reikia lengvai paspaudyti (aš pamiršau šitai padarti, tai man pyragas labai trupėjo). Aš imiau margariną Eve, jį tarkavau, tada pirštais trupinau viską. Avietes dėjau šaldytas (turėjau tik 200 g, bet ir tų užteko). Avietes ledines neatitirpintas apvoliojau gausiai miltuose ir tada bėriau ant įdaro (baiminausi kad paleis skystį šaldytos, bet miltai padėjo). Grietinės imiau apie 220 g ir dėl visa ko dėjau 1 didelį šaukštą krakmolo, nes mano varškė šaldyta. Kepė apie 50 min. Tik nevalgykit ką tik iškepto - pyragas turi ataušti ir įdaras subręsti. Na, pyragas tikrai labai gero skonio ypač avietės savo duoda, bet nežinau ar kitą sykį jį kepsiu, gal bet tikriausiai mėginsiu kitus . Tų receptų gyva galybė norisi vis naujų išmėgint
Tiesą pasakius, man nepatiko tai, kad tešlos ir įdaro sudedama gan daug ir storu sluoksniu skardoje, o kai iškepė tai toks plonas pasirodė , matyt, taip turi būt ir nežinia ko aš čia stebiuosi
KOKOSINIS AVIEČIŲ PYRAGAS
Receptas iš "Mano Namai"knygų serijos "Pyragai, pyragaičiai, tortai"
Tešla:
250 g sviesto
1/2 st. cukraus
2 1/2 st. miltų
žiupsnelis druskos
1/2 a. š. sodos
1/2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 st. kokoso drožlių.
Įdaras:
1 kg varškės
250 g grietinės
4 kiaušiniai
1 1/4 st. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
400 g aviečių.
Sumaišyti miltus, druską, sodą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir kokoso drožles. Įminkyti ten sviestą bei cukrų ir išmaišyti, kad pasidarytų trupininga tešla. Įkaitinti orkaitę iki 200° C. Sumaišyti varškę, grietinę, su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištrupinti 3/4 tešlos ant orkaitės skardos, išklotos kepimo popieriumi. Supilti varškės masę. Apdėti avietėmis. Ištrupinti ant viršaus likusią trupiningą tešlą. Kepti apie 30 minuių. Ataušinti ir supjaustyti gabaliukais.
Mano komentaras.
Man knygos nuotraukoje pasirodė, kad labai plonas tešlos sluoksnelis. Tai aš tešlos produktų imiau 1,5 porcijos, pasirodo, galima buvo imt ir 2 porcijas, nes visvien plonokas gavosi. Tešla gaunasi smulkiais trupinukais ir subėrus į skardą, juos reikia lengvai paspaudyti (aš pamiršau šitai padarti, tai man pyragas labai trupėjo). Aš imiau margariną Eve, jį tarkavau, tada pirštais trupinau viską. Avietes dėjau šaldytas (turėjau tik 200 g, bet ir tų užteko). Avietes ledines neatitirpintas apvoliojau gausiai miltuose ir tada bėriau ant įdaro (baiminausi kad paleis skystį šaldytos, bet miltai padėjo). Grietinės imiau apie 220 g ir dėl visa ko dėjau 1 didelį šaukštą krakmolo, nes mano varškė šaldyta. Kepė apie 50 min. Tik nevalgykit ką tik iškepto - pyragas turi ataušti ir įdaras subręsti. Na, pyragas tikrai labai gero skonio ypač avietės savo duoda, bet nežinau ar kitą sykį jį kepsiu, gal bet tikriausiai mėginsiu kitus . Tų receptų gyva galybė norisi vis naujų išmėgint
Tiesą pasakius, man nepatiko tai, kad tešlos ir įdaro sudedama gan daug ir storu sluoksniu skardoje, o kai iškepė tai toks plonas pasirodė , matyt, taip turi būt ir nežinia ko aš čia stebiuosi