Mergaites, kad neitruktu galai sudrekinkite juos saldintu ar net paprastu vandenuku .
Su krakmolu neluzineja , bet skanesni biskvitai , kur be jo , as isitikinau kai dariau APELSININIUS MUSUS , tas biskvitas labai skanus .
o kas ta misele ?
Citrinu vyniotinis pagal Mishelle originalus receptas
Biskvitas:
1/ st. pieno
2 v.š. sviesto
3/4 st. miltu
1 a.š. kepimo milteliu
2/3 st. cukraus
1/4 a.š. druskos
3 kiausiniai
3 tryniai
Kremas:
1/2 st. citrinos sulciu
1 v.š. citrinos zieveles
2/3 st. cukraus
3 kiausiniai
50 gr. sviesto
Biskvitas:
Uzvirinti piena su sviestu. Kiausinius ir trynius suplakti su cukrumi kol mase nepatrigubes (plakti apie 10 min.). Mase bus kaip labai tirstas kremas. Sudeti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai sumaisyti iki vientisos mases. Pora saukstu mases sudeti i silta piena ir ismaisyti. Pieno mase supilti i kiausiniu mase ir gerai ismaisyti. Kepti 10-15 min. 190 C. Biskvitas labai labai minkstas, ji galima suvinioti kaip silta, taip ir salta
Kremas:
Uzvirinti cirtinos sulti, cukru, sviesta ir citrinos zievele. Suplakti kiausinius siek tiek iki vientisos mases. po truputi ipilti karsta skysti i kiausiniu mase pastoviai maisant. Gauta mase uzvirinti ir virti apie 5 min, kol sutirsties. Atausinti.
Sutepti biskvita kremu ir suvinioti. Deti i saldytuva min. 1 val.
Viska dariau pagal tikra recepta, viens prie vieno, nieko nekeiciau. Tik i krema idejau dar 1 papildoma sauksta cukraus, nes man buvo per rugstu.. Man patiko. Labai gaivus, toks sakyciau rugstokas, bet labai idomus skonis. Labai labai minkstas ir visiskai neriebus. Kremas gal siek tiek per skystas, bet kitaip gal ir neturetu but. Geriausiai valgyti su sakute
Bet daugiau jo nedarysiu, nes man visdel to biskvitas neskanus (kiausiniais smirda), kas megsta biskvita tikra tai tada viskas gerai (man labiau tie su krakmolu patinka, tortiniai). Nes cia tai toks tikras minkstas biskvitas. Gal tik krema atskirai panaudosiu i torta patepti ant biskvita ploniuku ploniuku sluoksniu del rugsteles, o ant virsaus tikra krema
Biskvitas:
1/ st. pieno
2 v.š. sviesto
3/4 st. miltu
1 a.š. kepimo milteliu
2/3 st. cukraus
1/4 a.š. druskos
3 kiausiniai
3 tryniai
Kremas:
1/2 st. citrinos sulciu
1 v.š. citrinos zieveles
2/3 st. cukraus
3 kiausiniai
50 gr. sviesto
Biskvitas:
Uzvirinti piena su sviestu. Kiausinius ir trynius suplakti su cukrumi kol mase nepatrigubes (plakti apie 10 min.). Mase bus kaip labai tirstas kremas. Sudeti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Atsargiai sumaisyti iki vientisos mases. Pora saukstu mases sudeti i silta piena ir ismaisyti. Pieno mase supilti i kiausiniu mase ir gerai ismaisyti. Kepti 10-15 min. 190 C. Biskvitas labai labai minkstas, ji galima suvinioti kaip silta, taip ir salta
Kremas:
Uzvirinti cirtinos sulti, cukru, sviesta ir citrinos zievele. Suplakti kiausinius siek tiek iki vientisos mases. po truputi ipilti karsta skysti i kiausiniu mase pastoviai maisant. Gauta mase uzvirinti ir virti apie 5 min, kol sutirsties. Atausinti.
Sutepti biskvita kremu ir suvinioti. Deti i saldytuva min. 1 val.
Viska dariau pagal tikra recepta, viens prie vieno, nieko nekeiciau. Tik i krema idejau dar 1 papildoma sauksta cukraus, nes man buvo per rugstu.. Man patiko. Labai gaivus, toks sakyciau rugstokas, bet labai idomus skonis. Labai labai minkstas ir visiskai neriebus. Kremas gal siek tiek per skystas, bet kitaip gal ir neturetu but. Geriausiai valgyti su sakute
Bet daugiau jo nedarysiu, nes man visdel to biskvitas neskanus (kiausiniais smirda), kas megsta biskvita tikra tai tada viskas gerai (man labiau tie su krakmolu patinka, tortiniai). Nes cia tai toks tikras minkstas biskvitas. Gal tik krema atskirai panaudosiu i torta patepti ant biskvita ploniuku ploniuku sluoksniu del rugsteles, o ant virsaus tikra krema
QUOTE(Inočka @ 2008 11 15, 20:24)
Fainas vyniotinis ypač pats biskvitas gerai atrodo Atsižymėk ir Mišelės temoj kaip nors, ok
aciu inockai ir daividijai uz patarimus del daugiasluoksnio
jauciu reiks pabandyti daividijos riesutini sluoksni... (bet del viso pikto turesim ir budinciu sausainiu trupiniu )
jauciu reiks pabandyti daividijos riesutini sluoksni... (bet del viso pikto turesim ir budinciu sausainiu trupiniu )
Sveikos kepejėlės.
Nusipirkau knyga Didžioji kepinių knyga ir šiandien pirmą kartą kepiau iš jos plikytus pyragaičius. Pyragaičiai gavosi gerai, bet su tuo kremu
Vanilinio kremo receptas toks:
2 tryniai
40g cukraus
20gkrakmolo
1l pieno
50 ml grietinėlės
pak. vanilinio cukraus.
Trynius suplakiau pagal receptą su cukrumi ir dalimi pieno. neturėjau iš pradžių krakmolo, tai dėjau standiklio. Likusį pieną užvirinau su vaniliniu cukrumi. Po to sumaišiau su trynių mase ir vėl užvirinti, bet man gavosi labai skystai. Galvoju nieko nebus, teks važiuot į parduotuvę krakmolo. Nusipirkau, sudėjau tą krakmolą, bet man sutraukė gumuliukais Žodžiu nesąmonė, nors skonis visai skanus. Manau dėl krakmolo man nepavyko tas kremas.
Ir dar dėl grietinėlės. Niekaip jas neįkertu Ar reik pirkt milteliais, ar jau paruoštą (skystą)? Aš nusipirkau milteliais. Tuos miltelius suplakiau su pienu ir į tą kremą dėjau. Ar gerai dariau? Ką duoda ta grietinėlė? aš nepajaučiau, kad pasikeistų skonis
Tai vat toks nepavykęs mano blynas
Nusipirkau knyga Didžioji kepinių knyga ir šiandien pirmą kartą kepiau iš jos plikytus pyragaičius. Pyragaičiai gavosi gerai, bet su tuo kremu
Vanilinio kremo receptas toks:
2 tryniai
40g cukraus
20gkrakmolo
1l pieno
50 ml grietinėlės
pak. vanilinio cukraus.
Trynius suplakiau pagal receptą su cukrumi ir dalimi pieno. neturėjau iš pradžių krakmolo, tai dėjau standiklio. Likusį pieną užvirinau su vaniliniu cukrumi. Po to sumaišiau su trynių mase ir vėl užvirinti, bet man gavosi labai skystai. Galvoju nieko nebus, teks važiuot į parduotuvę krakmolo. Nusipirkau, sudėjau tą krakmolą, bet man sutraukė gumuliukais Žodžiu nesąmonė, nors skonis visai skanus. Manau dėl krakmolo man nepavyko tas kremas.
Ir dar dėl grietinėlės. Niekaip jas neįkertu Ar reik pirkt milteliais, ar jau paruoštą (skystą)? Aš nusipirkau milteliais. Tuos miltelius suplakiau su pienu ir į tą kremą dėjau. Ar gerai dariau? Ką duoda ta grietinėlė? aš nepajaučiau, kad pasikeistų skonis
Tai vat toks nepavykęs mano blynas
Tiosyte , na is tikruju tai gal nieko jau ten taip ir neduoda ta grietinele ypac50mlg. tu ja kita karta sviestuku pakeisk .
Sita grietinele tik is bedos , joje visai riebumo nera , jei darai torta -puosi ,ras ...ir tau jos pritruko ( naturalios) tada gali issigelbeti su sausa .
Krakmola reikia be galo smarkiai sukti ir pilti plooooooonute srovele , bet jei jau taip atsitiko , kisk mikseri ir paplak ant leciausio greicio - problema isspresta
Sita grietinele tik is bedos , joje visai riebumo nera , jei darai torta -puosi ,ras ...ir tau jos pritruko ( naturalios) tada gali issigelbeti su sausa .
Krakmola reikia be galo smarkiai sukti ir pilti plooooooonute srovele , bet jei jau taip atsitiko , kisk mikseri ir paplak ant leciausio greicio - problema isspresta
QUOTE(Burtininke @ 2008 11 15, 19:23)
Ką tik iškepiau Kuršėnų vyniotinio biskvitą ir vyniojant galai įtrūko ką ne taip padariau?
QUOTE(pirasa @ 2008 11 15, 19:53)
Mano irgi sutrūkinėjo. Biskvitą kepiau pagal šį receptą:
4 kiausiniai,
100g cukraus,
100g miltu.
Bet pridėjau įdaro, susukau ir sustingo. Lygtai gerai atrodo, neišbėgo įdaras.
4 kiausiniai,
100g cukraus,
100g miltu.
Bet pridėjau įdaro, susukau ir sustingo. Lygtai gerai atrodo, neišbėgo įdaras.
As isitikinau, kad biskvitas, skirtas vyniotiniui, neitruktu reikia deti ne 4 kiausinius, o 3 kiausinius ir 1 tryni. Vienu baltymu maziau. Tada buna minkstesnis biskvitas, lengviau susisuka.
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 15, 21:02)
Dieve .....dar karta perskaiciau , kokio bieso tu ta standikli dejai, jis ne tam skirtas , jame laaaaabai mazai krakmolo
Neturėjau iš pradžių to krakmolo
QUOTE(Burtininke @ 2008 11 15, 17:23)
Ką tik iškepiau Kuršėnų vyniotinio biskvitą ir vyniojant galai įtrūko ką ne taip padariau?
gal perkepei?
Siaip tai man niekada netrukineja,as is karto isverciu ant dregno ranksluostuko,susuku ir uzdengiu tuo dregnu ranksluostuku kol atvesta.